Araştırma Komisyonu

Araştırma Komisyonu

Son dakika araştırma komisyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan araştırma komisyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını araştırma komisyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Araştırma Komisyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan araştırma komisyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.589 araştırma komisyonu haberi bulunmuştur. Tüm araştırma komisyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu toplandı!
TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu toplandı! Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Erzincan'ın İliç ilçesindeki Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını yaptı. Komisyon başkanlığına seçilen AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, ihmalleri olanların ortaya çıkması için çalışacağının altını çizdi.
18.04.2024 Gündem
Balık sezonu yarın kapanıyor
Balık sezonu yarın kapanıyor Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı “2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti” dedi. 2023-2024 balıkçılık av sezonu ise 15 Nisan’da kapanacak" dedi.
14.04.2024 Ekonomi
Erzincan'daki madenle ilgili Araştırma Komisyonu kuruldu
Erzincan'daki madenle ilgili Araştırma Komisyonu kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesinde maden sahasında yaşanan toprak kaymasının ardından Araştırma Komisyonu kuruldu.
14.02.2024 Gündem
'2030'da 15 havzada su açığı yaşayacağız'
'2030'da 15 havzada su açığı yaşayacağız' Tarımve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisini, uluslararası geçerliliği olan 3 model ve 2 projeksiyon ile ortaya çıkardıklarını söyledi. Sever, "2030'la beraber özellikle 15 havzamızda su açığı yaşayacağız. Ama tedbir geliştirirsek, en azından birçok havzamızda su açığını yaşamayacağız" dedi.
19.11.2023 Gündem
Eski AK Parti'li vekil Tahir Öztürk hayatını kaybetti
Eski AK Parti'li vekil Tahir Öztürk hayatını kaybetti 23. ve 26. dönem AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Bilkent Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
4.10.2023 Gündem
Ankara'da  MKE fabrikasında patlama
Ankara'da MKE fabrikasında patlama Ankara'nın Mamak ilçesindeki Kayaş MKE kapsül fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamada 4 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç patlamayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.
18.07.2023 Gündem
‘Oyuncaklı çocuk menüsü’ tuzağı! 'Çocuklarınızı fast food ile ödüllendirmeyin'
‘Oyuncaklı çocuk menüsü’ tuzağı! 'Çocuklarınızı fast food ile ödüllendirmeyin' Prof. Gökakın, “oyuncaklı çocuk menüsü” tuzağına ilişkin anne ve babaları uyardı: Çocuklarınızı oyuncaklı fast food ile ödüllendirmeyin. Gelecekte kalp krizi riski ve ölümcül hastalıklara davetiye çıkartmış olursunuz...
18.05.2023 Yaşam
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı Bursa'da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti ise 2’şer milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
6 yaşındaki kıza istismar skandalı! TBMM’den 323 sayfalık 'çocuk istismarı' raporu
6 yaşındaki kıza istismar skandalı! TBMM’den 323 sayfalık 'çocuk istismarı' raporu Çocuk istismarının panzehirinin “okullaşma” olduğuna dikkat çekilen raporda çocukları damgalamadan “Risk Haritası” çıkarılması tavsiye edildi. Öneriler arasında, mükerrer suç işleyen çocukların ailelerine yaptırım uygulanması da yer aldı.
4.05.2023 Gündem
İstanbul'a bir deprem uyarısı daha: 100 bin bina yıkılırsa...
İstanbul'a bir deprem uyarısı daha: 100 bin bina yıkılırsa... TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda uzmanlar depremle ilgili uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'nun İstanbul sözleri dikkat çekti.
8.04.2023 Gündem
Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu'nun görev süresi 1 ay uzatıldı
Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu'nun görev süresi 1 ay uzatıldı Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu'nun görev süresinin 1 ay uzatılmasına ilişkin TBMM Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
7.04.2023 Gündem
Deprem Komisyonu’nda önemli İstanbul tespitleri! "Yüzde 90'ı dayanıksız"
Deprem Komisyonu’nda önemli İstanbul tespitleri! "Yüzde 90'ı dayanıksız" TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nun dinlediği yerbilimciler, olası İstanbul depremine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu. Prof. Dr. Naci Görür şehirde kanalizasyon şebekesinin çökeceğini söylerken, Prof. Dr. Okan Tüysüz “90 bin bina depreme dayanıksız, İstanbul’un yüzde 20’sinde zemin zayıf” dedi.
6.04.2023 Gündem
Türkiye'de çürük bina sayısı 5 milyona yakın! 191 okulun altından fay geçiyor
Türkiye'de çürük bina sayısı 5 milyona yakın! 191 okulun altından fay geçiyor TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda konuşan uzmanlar, Marmara’nın olası bir depreme hazır olmadığını belirtirken, Türkiye’de 5 milyona yakın binanın çürük olduğunu söyledi. Türkiye’de 48 bin 600 okulu incelediklerini belirten uzmanlar, 191 okulun fay üstünde olduğunu açıkladı.
6.04.2023 Gündem
YÖK Üyesi Prof. Dr. Açıkgöz: Depremde 1605 öğrencimiz hayatını kaybetti
YÖK Üyesi Prof. Dr. Açıkgöz: Depremde 1605 öğrencimiz hayatını kaybetti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, "Depremde 1605 öğrencimiz vefat etmiştir. Bunlardan 121’i uluslararası öğrencidir. 135'i uluslararası öğrenci olmak üzere toplam 1609 öğrencimizin de hastanelerde tedavisi devam etmektedir. 56 bin 987 öğrencimiz de bu süreçte bulundukları illerden farklı illere tahliye edilmiştir" dedi.
5.04.2023 Gündem
Prof. Dr. Naci Görür 'Endişe ediyorum' diyerek olası İstanbul depremine karşı uyardı
Prof. Dr. Naci Görür 'Endişe ediyorum' diyerek olası İstanbul depremine karşı uyardı Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Eğer İstanbul'da beklediğimiz deprem olursa Marmara Bölgesi Türkiye'nin yüzde 60'ındaki ekonomik faaliyetlerin merkezi; İstanbul'daki iş dünyasının depreme hazırlıksızlığı nedeniyle Marmara'daki ekonomi çarkları durur. Durması demek Türkiye'nin ekonomik anlamda diz üstü çökmesi demek. Türkiye diz üstü çökerse ekonomi bağımsızlığını kaybeder, siyasi bağımsızlığını da kaybeder diye endişe ediyorum” dedi.
4.04.2023 Gündem
İran’da 20 kız öğrenci daha zehirlendi
İran’da 20 kız öğrenci daha zehirlendi İran’da bugüne kadar 25 eyaletteki 30 okulda 5 bini aşkın öğrenci zehirlenmişti. Tebriz kentinde bulunan bir okulda 20 kız öğrencinin daha zehirlendiği bildirildi.
4.04.2023 Dünya
Deprem sonrası korkunç tablo! 1.297 kişinin kimliği tespit edilemedi
Deprem sonrası korkunç tablo! 1.297 kişinin kimliği tespit edilemedi Emniyet Genel Müdürlüğü, depremde hayatını kaybeden bin 297 vatandaşın kimliklendirilemediğini, hastane ve yurtlarda bakım ve tedavileri süren 72’si çocuk 74 refakatsiz kişinin de kimliklerini belirleme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
25.03.2023 Gündem
80 fay hattının eli kulağında! AFAD uyardı
80 fay hattının eli kulağında! AFAD uyardı TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda sunum yapan, AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Türkiye’de 14 bin 500 kilometre uzunluğunda 485 diri fay bulunduğunu, her birinin 5 ve üzerinde deprem üretme potansiyeli taşıdığını söyledi.
23.03.2023 Gündem
AFAD'dan dikkat çeken uyarı: 5'in üzerinde artçı sarsıntılar meydana gelebilir
AFAD'dan dikkat çeken uyarı: 5'in üzerinde artçı sarsıntılar meydana gelebilir AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Baktığınızda, gerçekten halen şunu söyleyebiliriz, önümüzdeki dönemlerde bölgede 5'in üzerinde oluşabilecek artçı sarsıntılar meydana gelebilir, bunu her zaman söylüyoruz. Çünkü 7,7- 7,6 büyüklüğündeki bir deprem, bu depremin oluşturduğu etki alanı, ortaya çıkan enerji, kırdığı fay parçasının büyüklüğü ve diğer bütün parametreleri dikkate aldığınızda bu belki de 6'nın üzerine kadar çıkabilecek büyüklükte artçı sarsıntılar yaratabilir" dedi.
20.03.2023 Gündem
Kahramanmaraş depremlerinde can kaybı 50 bin 96'ya yükseldi
Kahramanmaraş depremlerinde can kaybı 50 bin 96'ya yükseldi AFAD Başkanı Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bin 96, yaralananların sayısının ise 107 bin 204 olduğunu belirtti.
20.03.2023 Gündem
TBMM Deprem Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Deprem Araştırma Komisyonu toplandı Kahramanmaraş merkezli deprem felaketini tüm yönleriyle araştırılması için kurulan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, bugün ilk toplantısını yaptı. Komisyon Başkanlığı'na AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu seçildi.
14.03.2023 Gündem
Meclis'te kabul edildi! Deprem araştırma komisyonu kuruluyor
Meclis'te kabul edildi! Deprem araştırma komisyonu kuruluyor TBMM'de 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin nedenlerini araştırmak amacıyla komisyon kuruldu.
2.03.2023 Gündem
TBMM’den deprem için finansman önerileri
TBMM’den deprem için finansman önerileri Dünya Bankası Türkiye’deki evleri depreme dayanıklı hale getirmenin maliyetinin 465 milyar dolar olacağı tespitinde bulunurken, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu 2021 yılındaki raporunda, deprem risk ve zararlarının azaltılması ve dönüşüm finansmanı ihtiyacının nasıl giderileceğine ilişkin önerilerini sıralamıştı. Komisyon, sürdürülebilir bir “afet fonu” oluşturulması, Hazine’ye ait arazilerin ekonomiye kazandırılması ve uluslararası finans kuruluşlarından uygun koşullu kaynak temin edilmesi gerektiğini kaydetmişti.
27.02.2023 Gündem
Meclis Başkanı Şentop: Deprem araştırma komisyonu konusu haftaya görüşülecek
Meclis Başkanı Şentop: Deprem araştırma komisyonu konusu haftaya görüşülecek TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'te farklı partilerin deprem araştırma komisyonu kurulmasına yönelik talepleri olduğunu söyleyerek, "Önümüzdeki hafta tahmin ediyorum ki bu konu görüşülecek" dedi.
22.02.2023 Gündem
Emekliye sosyal yardım desteği! Detaylar açıklandı
Emekliye sosyal yardım desteği! Detaylar açıklandı TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu, hazırladığı taslak raporda, yaşlıların ihtiyacına ilişkin tespit ve önerilere yer verdi. Bunlardan öne çıkanlar şöyle: Yaşlılarda bakımın maliyetini ve diğer ihtiyaçlarını karşılamada emekli maaşının yetersiz kaldığı durumlarda yaşlıların sosyal yardım hizmetlerinden yararlanmaları ve devamlılığı sağlanması gerekli.
31.01.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Araştırma Komisyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki araştırma komisyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.