Ankara Sanayi Odası

Ankara Sanayi Odası

Son dakika Ankara Sanayi Odası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ankara Sanayi Odası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ankara Sanayi Odası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ankara Sanayi Odası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ankara sanayi odası gelişmeleri de dahil olmak üzere 913 ankara sanayi odası haberi bulunmuştur. Tüm ankara sanayi odası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da eğitim zirvesi gerçekleşti!
Adana'da eğitim zirvesi gerçekleşti! Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Büyükşehir Öğretmenevleri ve ASO Değerlendirme Komisyon Toplantısı Sosyal Tesisler ve İşletmeler Daire Başkanı Abdullah Nehir başkanlığında Adana’da yapıldı.
11.02.2024 Adana
MB Başkanı Erkan duyurdu: Reeskont limitlerini daha da artıracağız
MB Başkanı Erkan duyurdu: Reeskont limitlerini daha da artıracağız Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan "3 milyar liraya yükselttiğimiz reeskont limitini daha da artıracağız, çalışmalar devam ediyor" dedi.
8.12.2023 Ekonomi
Rifat Hisarcıklıoğlu, yeniden TOBB Başkanı oldu
Rifat Hisarcıklıoğlu, yeniden TOBB Başkanı oldu Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) 79'uncu Genel Kurulu'nda Rifat Hisarcıklıoğlu yeniden başkan seçildi.
31.05.2023 Ekonomi
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesinin ardından dün akşam iş dünyasından da peş peşe açıklamalar geldi. Ekonomi dünyasının temsilcileri seçimden galip ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Özellikle demokrasi vurgusu yapılan açıklamalarda iş dünyası temsilcileri seçim nedeniyle oluşan belirsizlik döneminin de geride kaldığının altını çizdi. Açıklamaların satır aralarında yeni döneme ilişkin beklentiler dile getirildi. Bu taleplerin başında enflasyonla mücadele, rekabetçi kur ve iş dünyası ile güçlü iletişimi olan bir kabine vardı.
29.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: İlk turda işi bitireceğiz, göstergesi Ankara mitingi olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: İlk turda işi bitireceğiz, göstergesi Ankara mitingi olacak 14 Mayıs seçimlerine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Biz ilk turda bu işi bitireceğiz diyoruz, onun göstergesi de Ankara mitingi olacak" dedi. Oktay, müjdeler vermeye projeler üretmeye devam edeceklerini belirtti.
27.04.2023 Gündem
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Enflasyonda gerileme sürecini adım adım yaşıyoruz
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Enflasyonda gerileme sürecini adım adım yaşıyoruz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Uyguladığımız politika çerçevesi enflasyonu düşürme gücüne sahiptir. Dış şokların etkilerine rağmen, enflasyonda kademeli bir gerileme sürecini adım adım yaşıyoruz" dedi.
29.03.2023 Ekonomi
İstanbul'da tahliye edilen okulların listesi ilçe ilçe açıklandı!
İstanbul'da tahliye edilen okulların listesi ilçe ilçe açıklandı! İstanbul Valiliği’nin aldığı karara göre İstanbul’da riskli olarak belirlenen 93 okula tahliye kararı verildiği açıklandı. Öğrenciler depreme dayanıklı okullara nakledilecek. 20 Şubat 2023 Pazartesi günü itibariyle öğrencilerin nakledilecek okulların listesi de ilçe ilçe duyuruldu.
18.02.2023 Eğitim
Seyit Ardıç kimdir, nereli, kaç yaşında? ASO'nun (Ankara Sanayi Odası) yeni başkanı Seyit Ardıç’ın özgeçmişi-biyografisi!
Seyit Ardıç kimdir, nereli, kaç yaşında? ASO'nun (Ankara Sanayi Odası) yeni başkanı Seyit Ardıç’ın özgeçmişi-biyografisi! Yeni ASO Başkanı Seyit Ardıç kimdir, nereli, kaç yaşında? Ankara Sanayi Odası (ASO) seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığına Seyit Ardıç seçildi. İşte Seyit Ardıç’ın biyografisi…
14.12.2022 Gündem
Bakan Varank'tan Ar-Ge harcamalarına ilişkin açıklama: 30 kat arttı
Bakan Varank'tan Ar-Ge harcamalarına ilişkin açıklama: 30 kat arttı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ülkemizde yapılan Ar-Ge harcamalarının parasal değeri 2002'den bu yana tam 30 kat artarak 55 milyar liraya ulaştı. Bu harcamaların milli gelire oranını da 2 kat artırarak 1000'de 5'ten yüzde 1,09'a çıkarmayı başardık" dedi.
5.10.2022 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK açıkladı, indirimli olacak
Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK açıkladı, indirimli olacak Elektrikle ilgili flaş gelişme. EPDK yeni kararı. Elektrik oyunu indirim olacak. Lisanssız elektrik üretiminde suistimalleri önlemek için harekete geçen EPDK, hayvancılık, sulama ve üretim tesislerini göstererek usulsüz şekilde iki katından fazla elektrik üretimi yapan sanayicinin enerjisini bedelsiz olarak dağıtacak.
10.08.2022 Ekonomi
Bakan Varank: İnverter yatırımları Türkiye'de artacak
Bakan Varank: İnverter yatırımları Türkiye'de artacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara'da güç elektroniği fabrikasını ziyaret ederek, "Halihazırda 100 milyon doların üzerinde seyreden ithalatı kesmek hedefimiz. Yenilenebilir enerji projeleri ile güneş panellerinin sayıları arttıkça inverter yatırımları da Türkiye'de artacak" dedi.
20.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Özer: Öğretmenlerin özlük haklarında ciddi bir iyileşme olacak
Bakan Özer: Öğretmenlerin özlük haklarında ciddi bir iyileşme olacak Mesleki eğitime, okul öncesi eğitime erişim ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine verdikleri öneme dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "60 yıllık özlem olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' ilk kez bu dönemde, yani 20 yılın eğitim yatırımlarını taçlandıran bir kanun olarak 14 Şubat 2022 yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İnşallah 19 Kasım'da yaptığımız sınavda başarı olduklarında, 600 bin öğretmenimiz hem ciddi bir eğitimden geçmiş olacak hem de özlük haklarında ciddi bir iyileşme olacak" dedi.
18.07.2022 Eğitim
Erkunt traktör kimin, sahibi neden öldü? Erkunt traktörün sahibi kim, kurucusu Zeynep Erkunt mu?
Erkunt traktör kimin, sahibi neden öldü? Erkunt traktörün sahibi kim, kurucusu Zeynep Erkunt mu? Erkunt Traktör sahibi neden öldü, Erkunt Traktör kimin, sahibi kim? sorularına yanıt aranıyor. Türkiye’nin ilk yerli traktörünü üreten Erkunt Traktör A.Ş’nin kurucusu Zeynep Erkunt Armağan hayatını kaybetti. Peki, Erkunt traktörün sahibi kim, kurucusu Zeynep Erkunt neden öldü, hastalığı neydi?
6.07.2022 Gündem
Zeynep Erkunt Armağan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? Erkunt traktör kurucusu Zeynep Erkunt Armağan’ın hastalığı neydi?
Zeynep Erkunt Armağan kimdir, kaç yaşında ve neden öldü? Erkunt traktör kurucusu Zeynep Erkunt Armağan’ın hastalığı neydi? Türkiye’nin ilk yerli traktörünü üreten Erkunt Traktör A.Ş’nin kurucusu Zeynep Erkunt Armağan hayatını kaybetti. Peki, Zeynep Erkunt Armağan kimdir, nereli, neden öldü, kaç yaşındaydı? İlk yerli traktör üreten Zeynep Erkunt Armağan’ın hastalığı neydi?
6.07.2022 Gündem
Asgari ücrete zam! Milyonlar bekliyordu, 1625 lira ve...
Asgari ücrete zam! Milyonlar bekliyordu, 1625 lira ve... İşçi ve işveren milyonlarca kişi bekliyordu ve belli oldu. Asgari ücrete zam için kritik gün geldi. Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zammı için beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Komsiyon toplanıyor. Masada birden çok formül var. Asgari ücret net rakam üzerinden bakıldığında kamunun elinde 1625 liralık bir alan olduğu ifade ediliyor. Bu durumda asgari ücretin 5 bin 878 liraya yükselebileceği belirtiliyor. İşte asgüri ücrete zam için formüller ve yeni hesap...
29.06.2022 Çalışma Hayatı
Özel sektör çalışanları için 'ara zam' kararı! Resmen duyuruldu, yüzde 40...
Özel sektör çalışanları için 'ara zam' kararı! Resmen duyuruldu, yüzde 40... Özel sektör çalışanı milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Maaşlar artıyor. Açıklamalar art arda geldi. Yeni formül devreye alınıyor. Zam oranları netleşiyor. Giyimden sanayiye, inşaattan sermaye piyasasına çok sayıda sektörü kapsıyor. Hayat pahalılığına karşı çalışanlarını korumak isteyen patronlar ‘ara zam’ formülünü devreye aldı. Birçok sektörde iş dünyası, çalışanlarının maaşlarına yüzde 15 ila 40 arasında zam yapacak.
Eksi 40 derecede TOGG'dan yeni görüntü!
Eksi 40 derecede TOGG'dan yeni görüntü! Yurdun büyük bir bölümü kar yağışı altındayken çalışmaları devam eden ve seri üretime hazırlanan TOGG karlı yollarda test gerçekleştirdi.
13.03.2022 Gündem
KDV ile ilgili son dakika açıklaması! Önemli adım, nakit yerine...
KDV ile ilgili son dakika açıklaması! Önemli adım, nakit yerine... KDV ile ilgili son dakika açıklaması! İş dünyası uzun süredir bekliyordu. KDV alacağı konusunda önemli bir adım atıldı. İş dünyası Gelir İdaresi'ne, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devreden tutarla birlikte 168 milyar liraya ulaşan KDV alacağı için nakit yerine "çek" formülünü önerdi.
6.10.2021 Ekonomi
15 bin kişilik istihdam hedefi!
15 bin kişilik istihdam hedefi! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (HAB) 300 işletmenin yer almasını planladıklarını belirterek, "Bölgenin, tam olarak faaliyete geçmesiyle 15 bini aşkın istihdam sağlamasını bekliyoruz." dedi.
7.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Türkiye yeni bir lige yükseliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Türkiye yeni bir lige yükseliyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 26 yeni fabrika ve altyapıların açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye bir taraftan ayağına vurulan prangaları parçalarken dünyada yeni bir lige yükseliyor. Büyümeden sanayi üretimine, ihracattan güven endeksine kadar tüm göstergelerde yaşanan pozitif gelişmeler istihdama yansımıştır." dedi.
16.08.2021 Siyaset
Bakan Muş: Haziran dış ticaret verilerinde rekor ihracat rakamı bekliyoruz
Bakan Muş: Haziran dış ticaret verilerinde rekor ihracat rakamı bekliyoruz Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Cuma günü açıklayacağımız dış ticaret rakamları, ihracatımızın ekonomik büyümenin lokomotifi olmaya devam ettiğini gösterecektir. Haziran ayı dış ticaret verilerinde rekor ihracat rakamı beklediğimizi ifade etmek isterim" dedi.
30.06.2021 Ekonomi
Yerli ve milli 5G ürünler tanıtıldı
Yerli ve milli 5G ürünler tanıtıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, gerek ULAK baz istasyonu gerek GTENT çatısı altında ve tüm yerli ve milli ürünlerle beraber olunduğu sürece 5G'ye kavuşmanın an meselesi olduğunu belirterek, "İnşallah 5G'ye yerli ve milli imkanlarla geçen ilk ülkelerden olacağız." dedi.
23.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Elvan'dan döviz kuru ve enflasyon açıklaması!
Bakan Elvan'dan döviz kuru ve enflasyon açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Enflasyon sürdürülebilir büyümenin önündeki en büyük engeldir. Bakanlık olarak enflasyon ataletini engellemek amacıyla yönetilen ve yönlendirilen ürün ve fiyat politikasını uyumlu bir şekilde uyguluyoruz. Son dönemde üretici fiyatları ile tüketici fiyatları arasında artan makas bizleri oldukça rahatsız ediyor. Üretici fiyatlarının artışında döviz kuru geçişkenliği ve artan emtia fiyatları rol oynuyor. " dedi.
11.06.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, işçilerle sahur yaptı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, işçilerle sahur yaptı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikayı ziyaret ederek işçilerle sahur yaptı. Oktay, "Sanayimizin çarkının çok hızlı bir şekilde dönmesi için sonuna kadar desteklerimizi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz" dedi.
3.05.2021 Siyaset
Bakan açıkladı! Uzay ve haberleşme çalışmaları...
Bakan açıkladı! Uzay ve haberleşme çalışmaları... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türkiye'de son 19 yılda hızlanan uzay ve haberleşme çalışmaları gelecekte daha büyük bir hızla ilerleyecek. Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümünde, kendi uydusunu kendisi yapabilen dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerimizi alacağız" dedi.
31.03.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Ankara Sanayi Odası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ankara sanayi odası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.