Anadolu

Anadolu

Son dakika anadolu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan anadolu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını anadolu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Anadolu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan anadolu gelişmeleri de dahil olmak üzere 61.144 anadolu haberi bulunmuştur. Tüm anadolu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adanalı tarihçi yazar Yurtsever açıkladı! “Toplu göç ve soykırım haritası bulundu”
Adanalı tarihçi yazar Yurtsever açıkladı! “Toplu göç ve soykırım haritası bulundu” Adanalı Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever, Osmanlı arşivinden Türklerin toplu göç ve Ermeniler tarafından soykırıma uğradığını gösteren haritaların ortaya çıktığını söyledi.
28.04.2024 Adana
Çöl tozları yerini yağışlı havaya bırakıyor
Çöl tozları yerini yağışlı havaya bırakıyor Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye gelen çöl tozları görülmeye devam ediyor. Bu hafta sonuna kadar ülkeyi terk edeceği tahmin edilen toz taşınımı yerini ise kuvvetli yağılara bırakacak. Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Toroslar, İç Anadolu (Eskişehir), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kastamonu, Karabük, Bolu, Düzce, Erzurum, Erzincan, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Ananadolu bölgesinde yer toz taşınımı görülecek.
27.04.2024 Hava Durumu
Galatasaray'da Dursun Özbek aday olduğunu duyurdu
Galatasaray'da Dursun Özbek aday olduğunu duyurdu Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 25 Mayıs'ta yapılacak başkanlık seçiminde yeniden aday olduğunu açıkladı.
27.04.2024 Süper Lig
Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var > kaç lot verir, Lila Kağıt ne zaman halka arz olacak? Halka arz büyüklüğü 4,48 Milyar olacak Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu?
Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var > kaç lot verir, Lila Kağıt ne zaman halka arz olacak? Halka arz büyüklüğü 4,48 Milyar olacak Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? Lila Kağıt'ın halka arz olup olmadığı ve katılım endeksine uygunluğu ve kaç lot vereceğine yönelik detaylar sorgulanıyor.  Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. halka arz büyüklüğü 4,48 Milyar TL olacak. İşte Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot verir? Lila Kağıt halka arz tarihi ve fiyatı > Lila Kağıt halka arz ne zaman, katılım endeksine uygun mu? Sorularının yanıtı…
27.04.2024 Ekonomi
İzmir bisiklet turu nededeniyle kapalı yollar < 27-28 Nisan İzmir bisiklet turu saat kaçta bitiyor, yollar ne zaman açılacak? İzmir Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunda hangi yollar kapalı?
İzmir bisiklet turu nededeniyle kapalı yollar < 27-28 Nisan İzmir bisiklet turu saat kaçta bitiyor, yollar ne zaman açılacak? İzmir Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunda hangi yollar kapalı? İzmir Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu 2024 saat kaçta başlıyor, bitiyor? Sorularına yanıt aranırken İzmir bisiklet turu nedeniyle kapalı yollar da sorgulanmaya başlandı. Bu yıl 59.’su düzenlenen ve 21 Nisan’da Antalya’da başlayan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun İzmir etabı 27 Nisan Cumartesi günü yapılacak. İşte İzmir bisiklet turu kapalı yollar ve güzergahı…
27.04.2024 Yaşam
Meteoroloji son dakika duyurdu! 35 il için alarm verildi, kritik uyarılar art arda geldi: Dışarıya çıkmadan bir kez daha düşünün
Meteoroloji son dakika duyurdu! 35 il için alarm verildi, kritik uyarılar art arda geldi: Dışarıya çıkmadan bir kez daha düşünün Meteoroloji Genel Müdürlüğü İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı beklendiğini duyurarak, 35 ilde örüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini açıkladı. Bunun yanı sıra ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
26.04.2024 Hava Durumu
Kadını pencereden aşağı atan avukat gülüp müzik açtı!
Kadını pencereden aşağı atan avukat gülüp müzik açtı! İstanbul'un Kadıköy İlçesinin Caferağa Mahallesi Mühürdar Caddesinde Fatma Duygu Özkan'ın Avukat Doğan Can Gündüz tarafından 4'üncü kattaki evin balkonundan atılarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Şüpheli Doğan Can Gündüz hakkında 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.
26.04.2024 Gündem
Bayraktar TB3 bir aşamayı daha başarıyla geçti
Bayraktar TB3 bir aşamayı daha başarıyla geçti Yerli ve milli Bayraktar TB3 31. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Baykar, resmi sosyal medyasından o uçuşu paylaştı. Paylaşımda toplam uçuşun 295 saat olduğu belirtildi. İşte detaylar...
25.04.2024 Ekonomi
İstanbul’a çöl tozu ne zaman gelecek, Türkiye’de çöl tozu ne zaman bitecek 2024? Çöl tozu hangi illerde etkili?
İstanbul’a çöl tozu ne zaman gelecek, Türkiye’de çöl tozu ne zaman bitecek 2024? Çöl tozu hangi illerde etkili? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz bölgelerinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden dolayı görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu. Peki, Çöl tozu Türkiye’den ne zaman gidecek? Çöl tozunun zararları neler, illerdeki çöl tozu kaç gün sürecek, İstanbul’a geldi mi?
25.04.2024 Gündem
"Adana, Anadolu’nun sanayileşmesinde kilometre taşıdır"
"Adana, Anadolu’nun sanayileşmesinde kilometre taşıdır" Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Adana’nın yüksek dönüşüm kapasitesine sahip iller arasında olduğunu belirterek, “Sürdürülebilir olması için iş birliği içinde, stratejik planlarla gelecek vizyonu oluşturulmalıdır” dedi.
25.04.2024 Adana
Toz taşınımı Tekirdağ'dan yurda giriş yaptı! 44 ilde sarı alarm verildi, Meteoroloji’den sağanak uyarısı yaptı
Toz taşınımı Tekirdağ'dan yurda giriş yaptı! 44 ilde sarı alarm verildi, Meteoroloji’den sağanak uyarısı yaptı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.
25.04.2024 Hava Durumu
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA adım adım sona gelemeye devam ediyor. Orta ve yüksek irtifa sistem tanımlama ve performans testlerini de tamalayan TB3 30'DA 30 yaparak başarısıyla göz doldurdu.
24.04.2024 Ekonomi
Sibel Bilgiç kimdir? 90’lı yıllara damga vuran Sibel Bilgiç’in yaşam öyküsü ve Mehmet Ali Yılmaz aşkı
Sibel Bilgiç kimdir? 90’lı yıllara damga vuran Sibel Bilgiç’in yaşam öyküsü ve Mehmet Ali Yılmaz aşkı 90'lı yıllara damgasını vuran şarkıcı Sibel Bilgiç, eski bakan Mehmet Ali Yılmaz’ın ölümüyle yeniden merak konusu oldu. Alışamadım şarkısıyla dillere pelesenk olan Sibel Bilgiç kimdir, kaç yaşında, şu an ne iş yapıyor? İşte Sibel Bilgiç’in son hali ve
24.04.2024 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1915' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1915' mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’a mesaj gönderdi. Erdoğan, 'Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, dışlanmasına, kendini vatanında ikinci sınıf hissetmesine müsaade etmedik, etmeyiz.' dedi.
24.04.2024 Gündem
Yunanistan kızıla büründü! Uzmanlarda toz taşınımı uyarısı: 3 gün etkili olacak
Yunanistan kızıla büründü! Uzmanlarda toz taşınımı uyarısı: 3 gün etkili olacak Kuzey Afrika'dan gelen toz bulutlarının etkisiyle Yunanistan'ın başkenti Atina'da gökyüzü turuncu bir renge büründü. Meteoroloji, Marmara ve İç Anadolu Bölgesi'nde beklenen toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısı yaptı.
24.04.2024 Gündem
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir?
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir? Doğal afetler arasında yer alan unsurlardan biriside erozyon olarak bilinir. Bazı bölgelerde sıkça erozyon görmek mümkündür. Tabi bunun nedeni bölgenin yapısı ve doğal etkenlerden kaynaklıdır. Özellikle bitki örtüsünün yetersiz olan yerlerde erozyon yaşanması yüksek ihtimaldir. Zaten burada insana oldukça büyük bir iş düşer. Alınacak tedbirler ile erozyonu önleme şansı her zaman için vardır. 
22.04.2024 Gündem
Çanakkale SOLOTÜRK gösterimi ne zaman, saat kaçta? Solotürk uçuş (gösteri) takvimi
Çanakkale SOLOTÜRK gösterimi ne zaman, saat kaçta? Solotürk uçuş (gösteri) takvimi Çanakkale SOLOTÜRK gösterimi ne zaman, saat kaçta? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Solo Türk, Çanakkalelilere seyir zevki yaşatacak.
22.04.2024 Yaşam
Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Haluk Selim: Bu faydan çekincemiz var
Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Haluk Selim: Bu faydan çekincemiz var AFAD'dan alınan bilgiye göre Tokat'ın Turhal ilçesinde on iki kilometre derinlikte 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası halk parklara ve sokaklara çıktı. Depremi değerlendiren Prof. Dr. Haluk Selim, derin depremlerin daha tehlikeli olduğunun altını çizerken, 'Kuzey Anadolu fayı 10-12 km derinliktedir. Ezine fayı da aynı şekilde derinliktedir.' ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Selim ayrıca, 'Kuzey Anadolu segmentlerinden bir tanesi diyebiliriz. Dünyanın en aktif 3 fayından birisidir Kuzey Anadolu fayı. Bu faydan çekincemiz vardır.' diye konuştu.
21.04.2024 Gündem
Tolunay Kafkas'tan yabancı VAR talebi
Tolunay Kafkas'tan yabancı VAR talebi Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, İstanbulspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.
20.04.2024 Süper Lig
Yağış kazayı beraberinde getirdi, İstanbul istikameti 1 buçuk saat kapalı kaldı
Yağış kazayı beraberinde getirdi, İstanbul istikameti 1 buçuk saat kapalı kaldı 5Anadolu Otoyolu Sakarya geçişinde bariyerlere çarparak makaslayan tır sebebiyle İstanbul istikameti 1 buçuk saat kapalı kaldı. Hafif yaralanan tır sürücü ayakta tedavi edilirken, tırın yoldan kaldırılmasıyla trafik eski seyrine döndü.
20.04.2024 Gündem
Kış bu sene hiç bitmeyecek! Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Yurt genelinde etkisini gösterdi
Kış bu sene hiç bitmeyecek! Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Yurt genelinde etkisini gösterdi Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülke genelinin büyük bir kısmı parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
20.04.2024 Hava Durumu
Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor
Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor   Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor. Hafta boyunca süren testlerde iki prototipi de test uçuşları gerçekleştiren Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı.
19.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldı Dünya Sağlık Örgütü'nün 15'incisini düzenlediği Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katılan Emine Erdoğan, "Artan kronik hastalıklar ve aşırı ilaç kullanımı tüm dünyada sağlık politikalarını yeniden gözden geçirmenin zorunlu olduğu kanısını güçlendirmiştir. Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü, geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin ülkelerin sağlık sistemlerine dahil edilmesini teşvik etmektedir. Tarihi öğretilerin gün yüzüne çıkarılarak, modern uygulamalara entegrasyonunda üzerimize düşeni yerine getirmek için 2012 yılında Sağlık Bakanlığımız bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Daire Başkanlığı kuruldu" dedi.
19.04.2024 Gündem
Bülent Özmen'den Tokat depremine dikkat çeken açıklama:  Tetiklemesi mümkün değil
Bülent Özmen'den Tokat depremine dikkat çeken açıklama: Tetiklemesi mümkün değil Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deprem ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6’lık depremin ardından açıklama yaptı. Kuzey Anadolu Fayı'nı tetiklemesi mümkün olmadığını vurgulayan Özmen," Ana büyük deprem üretme potansiyeli olan fayı tetiklemesi veya etkilemesi mümkün görünmüyor" dedi.
19.04.2024 Gündem
Adana'da açık saha tesislerinin toplu açılışı düzenlendi! “Tüm gençlere hizmet verecek”
Adana'da açık saha tesislerinin toplu açılışı düzenlendi! “Tüm gençlere hizmet verecek” Adana’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu bünyesinde Alman Kalkınma Bankası (KFW) yürütücülüğünde gerçekleştirilen proje çerçevesinde 12 ilde 22 tesisi içeren projelerin eş zamanlı açılışı yapıldı.
19.04.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Anadolu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki anadolu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.