Amerikan Uzay Ve Havacılık Dairesi

Amerikan Uzay Ve Havacılık Dairesi

Son dakika Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Amerikan Uzay Ve Havacılık Dairesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan amerikan uzay ve havacılık dairesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 647 amerikan uzay ve havacılık dairesi haberi bulunmuştur. Tüm amerikan uzay ve havacılık dairesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dev asteroit Dünya ile Ay arasından geçecek
Dev asteroit Dünya ile Ay arasından geçecek Çarpması halinde bir şehri yok edebilecek dev bir asteroit hafta sonu zararsız bir şekilde Dünya ile Ay'ın yörüngeleri arasından geçip gidecek. Bilim insanları bu sırada asteroidi yakından inceleme olanağı bulacak.
25.03.2023 Dünya
Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak? Güneş patlamasının etkileri ne? Güneş gülümsemesi sosyal medyada gündem oldu!
Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak? Güneş patlamasının etkileri ne? Güneş gülümsemesi sosyal medyada gündem oldu! NASA’nın Güneş Gözlemevi’nin Güneş'i "gülümseyerek" yakaladığı fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Twitter’da viral olan Güneş’in bu fotoğrafı bilim insanları tarafından aslında yaklaşan Güneş fırtınası olduğunu belirtiyor. Güneş patlamasının dünyayı iletişimsel anlamda etkileyeceği belirtiliyor. Peki, Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak? Güneş patlamasının etkileri ne? Güneş fırtınası olursa ne olur? İşte detaylar…
30.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Heyecanlandıran keşif! James Webb Uzay Teleskobu görüntüledi, işte yıldız patlaması
Heyecanlandıran keşif! James Webb Uzay Teleskobu görüntüledi, işte yıldız patlaması James Webb Uzay Teleskobu sürpriz bir süpernova tespit etti. James Webb, süpernovaları aramak için inşa edilmediğinden 3 milyar ışık yılı uzaklığındaki keşif bilim insanlarını şaşırttı.
31.07.2022 Dünya
Nasa’nın uzay teleskobu hangisi? James Webb teleskobu nedir? James Webb teleskobunun görevi ne?
Nasa’nın uzay teleskobu hangisi? James Webb teleskobu nedir? James Webb teleskobunun görevi ne? Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) şimdiye kadarki uzaya fırlatılan en büyük ve en güçlü teleskop olan James Webb Teleskobu KPSS’de sınav sorusu oldu. Adaylar sınavın ardından NASA’nın uzay teleskobu James Webb hakkında bilgileri araştırıyor. Peki, Nasa’nın uzay teleskobu hangisi? Uzaya fırlatılan en büyük ve en güçlü teleskop hangisi? James Webb teleskobu nedir? James Webb teleskobunun görevi ne? James Webb teleskobu ne zaman fırlatıldı? James Webb teleskobu fotoğraflarına nerden bakılır? İşte bilmeniz gereken her şey…
31.07.2022 Bilim ve Teknoloji
NASA dünyayla paylaştı! İşte bir yıldızın patlama anı...
NASA dünyayla paylaştı! İşte bir yıldızın patlama anı... Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) James Webb Teleskobu tarafından çekilen ve evrenin en kapsamlı, derin görüntüsünü dün yayınladıktan sonra bugün yeni fotoğrafları dünya kamuoyu ile paylaştı. NASA'nın paylaştığı bu imaj, sönmekte olan bir yıldızın patlamasını yansıtıyor.
12.07.2022 Dünya
Dev göktaşı hızla Dünya'ya yaklaşıyor! NASA tarih verdi
Dev göktaşı hızla Dünya'ya yaklaşıyor! NASA tarih verdi NASA, dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'yı ikiye katlayan devasa bir asteroidin Dünya'ya doğru yola çıktığını duyurdu.
24.05.2022 Dünya
Göktaşı dünyaya çarpacak mı? Göktaşı ne zaman dünyadan geçecek? NASA’dan astroid açıklaması!
Göktaşı dünyaya çarpacak mı? Göktaşı ne zaman dünyadan geçecek? NASA’dan astroid açıklaması! Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) duyurdu! Burj Khalifa'nın iki katı büyüklüğündeki göktaşı Dünya'ya doğru yola çıktı. NASA, devasa göktaşının dünyaya yaklaşacağı tarihi açıkladı. Peki, Göktaşı dünyaya çarpacak mı? Göktaşı ne zaman dünyadan geçecek? 7335 (1989 JA) adlı asteroit dünyaya çarpacak mı? İşte detaylar…
24.05.2022 Bilim ve Teknoloji
NASA tarih vererek duyurdu! Devasa göktaşı Dünya'ya doğru yola çıktı
NASA tarih vererek duyurdu! Devasa göktaşı Dünya'ya doğru yola çıktı Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'yı ikiye katlayan devasa bir asteroidin Dünya'ya doğru yola çıktığını duyurarak, gezenimize yaklaşacağı tarihi açıkladı. 1,8 km'lik bir çapa sahip olan 7335 (1989 JA) adlı uzay kayası, NASA tarafından "potansiyel tehlikeli' olarak sınıflandırdı.
24.05.2022 Bilim ve Teknoloji
NASA paylaşmıştı! Süresiz olarak girişlere kapatıldı
NASA paylaşmıştı! Süresiz olarak girişlere kapatıldı Muğla'nın Ula ilçesinin 'Sakin Şehir' unvanlı Akyaka Mahallesi'ndeki 'Kadın Azmağı', kuraklığa bağlı su seviyesindeki azalma gerekçesiyle süresiz olarak insan girişine kapatıldı. Halat çekilerek kapatılan bölgeye, uyarı levhaları yerleştirildi.
30.06.2021 Gündem
NASA'dan Türkiye paylaşımı: Vay be. Güzelliğini yaşayın
NASA'dan Türkiye paylaşımı: Vay be. Güzelliğini yaşayın Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) Instagram hesabında, Muğla'nın Ula ilçesinin dünyaca ünlü 'Sakin Şehir' unvanlı Akyaka Mahallesi'ndeki 'Kadın Azmağı'nın videosunu '22 Nisan Dünya Günü'nde paylaşarak 'Vay be. Güzelliğini yaşayın' ifadelerini kullandı.
23.04.2021 Dünya
NASA Mars canlı yayını! Mars'ta koloni mi kurulacak?  NASA kaşifi Perseverance'ın Mars'tan ilk görüntüleri!
NASA Mars canlı yayını! Mars'ta koloni mi kurulacak? NASA kaşifi Perseverance'ın Mars'tan ilk görüntüleri! Tüm dünyanın gözü NASA Mars görüntülerinde. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, "Perseverance" adlı keşif aracının Mars yüzeyine başarılı şekilde indiğini duyurdu. NASA tarafından canlı yayımlanan iniş misyonu sorunsuz gerçekleşti. Pek çok kişi de NASA'nın Mars görüntülerini merak ediyor. Peki, NASA Mars'ta ne yapacak? NASA'nın Mars misyonu ne? Mars'ta koloni mi kurulacak? İşte NASA kaşifi Perseverance ve Mars'tan ilk görüntüler...
19.02.2021 Gündem
NASA, Mars’a uçuşunda neler göndereceğini duyurdu
NASA, Mars’a uçuşunda neler göndereceğini duyurdu Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Mars'a düzenleyeceği ilk insanlı uzay uçuşunda Kızıl Gezegen’e neler göndereceğini açıkladı.
7.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Spacex ne zaman dönecek? Spacex astronotları dünyaya nasıl dönecek?
Spacex ne zaman dönecek? Spacex astronotları dünyaya nasıl dönecek? ABD'li astronotlar Doug Hurley ve Bob Behnken, dünyaya dönüş için Doug Endeavour kapsülleriyle Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrıldı. Peki, Spacex ne zaman dönecek? Spacex astronotları kimler? İşte Spacex hakkında merak edilenler...
2.08.2020 Gündem
Başarıyla gerçekleşti!
Başarıyla gerçekleşti! Olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen SpaceX'in "Crew Dragon" isimli uzay mekiğiyle ilk insanlı uçuş denemesi başarı ile gerçekleştirildi.
31.05.2020 Bilim ve Teknoloji
İki ay uyuyup 100 bin lira kazanın!
İki ay uyuyup 100 bin lira kazanın! Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), yapay yerçekiminin sağlığa etkilerinin inceleneceği bir araştırma için 18,500 dolar (yaklaşık 100 bin TL) ücretle 24 gönüllü arıyor.
28.03.2019 Dünya
NASA uzmanından Türkiye'ye son dakika uyarı!
NASA uzmanından Türkiye'ye son dakika uyarı! NASA'nın “şiddetli hava olayları” uzmanı Dr. Timothy Hall, özellikle İstanbul'da yaşanan dolu, fırtına, sel gibi olayları yorumladı. Dr. Hall, ani ve şiddetli hava olaylarının bir nedeninin küresel ısınma olduğunu söyledi ve ekledi: “Şiddetli hava olaylarını daha çok yaşayacaksınız. Isınmanın etkisi daha çok şehirlerde görülecek, nedeni betonlaşma.”
31.07.2018 Gündem
Bennu kâbusu!
Bennu kâbusu! NASA’ya göre 500 metrelik Bennu astreodi 2135 yılında Dünya’ya çarpacak. Önlem alınmazsa Bennu dünyada yaşamın sonunu getirecek
19.03.2018 Dünya
Şok iddia! 'Uzaylılar aramızda!'
Şok iddia! 'Uzaylılar aramızda!' NASA ile çalışan “Bigelow Aerospace” şirketinin kurucusu Robert Bigelow, CBC News televizyonuna konuştu: “Dünya dışı uygarlıkları bulmak için milyonlarca dolar harcadım. Oysa onlar burnumuzun dibinde.”
2.06.2017 Dünya
NASA’ya göre 20 yıl içinde tanışacağız
NASA’ya göre 20 yıl içinde tanışacağız Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) dünya dışı bir yaşama dair somut verilerin 20 yıl içinde çok daha net bir şekilde belirlenebileceğini açıkladı
27.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Meteoroloji kayıtlarına geçti! Rekor kırıldı
Meteoroloji kayıtlarına geçti! Rekor kırıldı 2016, meteoroloji kayıtlarının tutulmaya başlanmasından beri hava sıcaklığının en yüksek değerlere ulaştığı yıl oldu.
29.09.2021 Gündem
Dünyaca ünlü astronot John Glenn hayatını kaybetti
Dünyaca ünlü astronot John Glenn hayatını kaybetti 20'inci yüzyılın en önemli kaşifleri arasında yer alan ABD'li astronot Glenn, uzay tarihinde dünya yörüngesinde dolaşan ilk Amerikalı olarak iz bıraktı.
17.06.2021 Dünya
Çok kritik uyarı: 'Musul'daki Kükürt fabrikası yangını ülkemize zehir yağdıracak'
Çok kritik uyarı: 'Musul'daki Kükürt fabrikası yangını ülkemize zehir yağdıracak' Türk Toraks Derneği, Musul'daki Kükürt fabrikasının yanması sonucunda atmosfere yayılan zehirli gazların Türkiye'ye ulaşmasıyla yaşanabilecek sağlık sorunları hakkında önemli açıklamalar yaptı.
28.10.2016 Yaşam
NASA Bennu’nun peşinde!
NASA Bennu’nun peşinde! Atlas V roketi, Bennu adlı göktaşından numune almak üzere uzaya fırlatıldı. Bennu’da trilyonlarca dolar değerinde elmas, altın, platin gibi madenlerin bulunduğu sanılıyor.
17.06.2021 Dünya
Uzay madenciliği için tarihi gün
Uzay madenciliği için tarihi gün Milyarlarca dolar değerindeki madenlere sahip olduğu düşünülen asteroide ilk ABD misyonu bugün gerçekleştirilecek
8.09.2016 Bilim ve Teknoloji
NASA'nın uzay aracı Juno Jüpiter’in yörüngesine yerleşti
NASA'nın uzay aracı Juno Jüpiter’in yörüngesine yerleşti Jüpiter'in sırlarını çözmek için 5 yıl önce fırlatılan NASA'ya ait uzay aracı Juno, Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeninin yörüngesine girdi
27.07.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Amerikan Uzay Ve Havacılık Dairesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki amerikan uzay ve havacılık dairesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.