Alphabet

Alphabet

Son dakika Alphabet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Alphabet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Alphabet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alphabet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alphabet gelişmeleri de dahil olmak üzere 114 alphabet haberi bulunmuştur. Tüm alphabet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tüm dünyaya örnek olan uygulamanın mimarı anlattı: 'Zorlayıcı bir yasa olmadan, platformlar habere para ödemeyecek'
Tüm dünyaya örnek olan uygulamanın mimarı anlattı: 'Zorlayıcı bir yasa olmadan, platformlar habere para ödemeyecek' Kanada'da geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Çevrim İçi Haber Yasası, dijital telif konusunda adım atılmasını bekleyen pek çok ülkedeki yayıncıları heyecanlandırdı. Yasa aynı zamanda akıllara hem Google hem de Facebook'un yayıncılara ödeme yaptığı ilk ülke olan Avustralya'yı getirdi. Küresel bir harekete ilham Avustralya'daki yasayı mimarı Rodney Sims anlattı.
5.01.2024 Gündem
Çarpıcı araştırma dünyada ses getirdi! 'Google ve Meta haber içeriklerinin değerini olduğundan düşük gösteriyor'
Çarpıcı araştırma dünyada ses getirdi! 'Google ve Meta haber içeriklerinin değerini olduğundan düşük gösteriyor' Google'ın Kanada'daki yayıncılara yıllık 73,5 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etmesinin yankıları sürüyor. Bu gelişme benzer yasaların hayata geçirilmesinin beklendiği pek çok ülkede heyecan yaratırken, ABD'de yapılan bir araştırma haberden elde edilen gelirin eşit paylaşılması gerektiğine ve yayıncıların hak ettiği ödemelerin çok daha yüksek olduğuna işaret etti. İşte ayrıntılar...
28.12.2023 Gündem
Avustralya'nın dijital telif başarısının sırrı ne? Teknoloji devleri çifte standarda açıklama getiremiyor
Avustralya'nın dijital telif başarısının sırrı ne? Teknoloji devleri çifte standarda açıklama getiremiyor Google'ın geçtiğimiz günlerde Kanada'daki dijital yayıncılara içeriklerinin karşılığında telif ödemesi yapmayı kabul etmesi, akıllara bu alandaki ilk örnek olan Avustralya'yı getirdi. Sadece Google'ın değil Facebook'un da yayıncılara ödeme yaptığı ülkede elde edilen tecrübeler, dünyanın geri kalanı için çok önemli. Bu noktadan yola çıktık, Avustralya örneğinin başka ülkelerdeki yayıncılar için ne anlama geldiğini Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu Öğretim Üyesi Bill Grueskin'e sorduk...
22.12.2023 Gündem
Elon Musk Twitter’ı kısıtladı, tepkiler çığ gibi! İddia doğru çıktı, işte saklanan gerçek
Elon Musk Twitter’ı kısıtladı, tepkiler çığ gibi! İddia doğru çıktı, işte saklanan gerçek Twitter kullanıcıları hafta sonundan bu yana platformdaki güncellemelerle başa çıkmaya çalışıyor. Dünya, Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal ağdaki kısıtlama haberlerine odaklandı. Cumartesi sabah 10'dan itibaren, ücretli kullanıcılar için doğrulanmış hesaplar başlangıçta günde 6.000 gönderi okumakla sınırlıydı, mevcut doğrulanmamış hesaplar günde 600 gönderi ve yeni doğrulanmamış hesaplar günde yalnızca 300 gönderi okumakla sınırlıydı. Musk'ın tweet'lerine göre saat 15:00'e kadar bu sayılar sırasıyla 10 bin, 1 bin ve 0,5 bine yükseldi. Ancak gerçek bambaşka çıktı...
3.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Rekabet Kurulu'ndan 'Google'a soruşturma
Rekabet Kurulu'ndan 'Google'a soruşturma Rekabet Kurulu, 'Google' hakkındaki 'piyasadaki hakim durumu kötüye kullanma' iddialarına ilişkin soruşturma başlattı.
19.06.2023 Gündem
Kahve içip kahvaltı yaparken kurulmuştu: Nasıl yapay zekânın süper gücü hâline geldi?
Kahve içip kahvaltı yaparken kurulmuştu: Nasıl yapay zekânın süper gücü hâline geldi? Nvidia’nın kurucu ortakları kahvaltı yapıp bol bol kahve içerken şirket fikrini ortaya attılar ve Nvidia kuruldu. Nvidia’nın hikayesinin mütevazı başlangıcı bu açıdan diğer teknoloji devlerinin doğuşuyla benzerlik taşıyor. Peki 1 trilyon dolarlık şirket Nvidia nasıl yapay zekânın süper gücü hâline geldi?
7.06.2023 Bilim ve Teknoloji
YouTube'da üst düzey istifa
YouTube'da üst düzey istifa Çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformu olan YouTube’ın CEO’su Susan Wojcicki istifa etti.
17.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Rekabet Kurulu'ndan Google'a soruşturma
Rekabet Kurulu'ndan Google'a soruşturma Rekabet Kurulu tarafından Alphabet Inc., Google LLC, Google International LLC, Google Ireland Limited ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. hakkında soruşturma açıldı.
2.02.2023 Ekonomi
Google'da şoke eden uygulamalar: 20 yıllık çalışanı e-posta ile çıkardılar
Google'da şoke eden uygulamalar: 20 yıllık çalışanı e-posta ile çıkardılar Google'ın işten çıkarma operasyonu nasıl bir skandala dönüştü?
1.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Günlük kazancı 2 milyon dolar! 'Google daha çok kişiyi kovmalı'
Günlük kazancı 2 milyon dolar! 'Google daha çok kişiyi kovmalı' Merhum Kraliçe 2. Elizabeth tarafından şövalye ilan edilen bir İngiliz iş adamı, henüz geçen hafta 12 bin kişiyi işten çıkarmış olan Google'ın daha fazla kişiyi işten çıkarması gerektiğini söylüyor.
30.01.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakanlık iş yerlerinde POS cihazı kullanma zorunluluğu getiriyor
Bakanlık iş yerlerinde POS cihazı kullanma zorunluluğu getiriyor İş yerlerinde POS cihazı kullanma zorunluluğu geliyor. Alışveriş yaparken nakit kullananların sayısı günden güne azalmaya devam ediyor. Ancak kredi ve banka kartı kullanan müşteriler, bazı işletmelerde mağduriyet yaşıyor. Çünkü sayıları az da olsa kredi ya da banka kartı kabul etmeyen işletmeler var. Hazine ve Maliye Bakanlığı da işte bu mağduriyetin önlemek için harekete geçti. Bu kapsamda iş yerlerinde POS cihazı kullanma zorunluluğu getiriliyor.
20.01.2023 Ekonomi
Google’ın ana şirketi Alphabet 12 bin kişiyi işten çıkarıyor
Google’ın ana şirketi Alphabet 12 bin kişiyi işten çıkarıyor ABD’li teknoloji devi Google’ın sahibi Alphabet, 12 bin kişinin işten çıkarılacağını duyurdu.
20.01.2023 Ekonomi
İnternet explorer neden kapatılıyor? İnternet explorer web sayfasını Microsoft Edge kullanılabilecek mi?
İnternet explorer neden kapatılıyor? İnternet explorer web sayfasını Microsoft Edge kullanılabilecek mi? Microsoft’ta 27 yıllık geçmişi olan Internet Explorer Windows'un belirli sürümlerinde desteklenmeyecek. Peki, İnternet explorer neden kapatılıyor? İnternet explorer web sayfasını Microsoft Edge kullanılabilecek mi? Internet Explorer hangi Microsoft sürümlerinde desteklenecek? İşte detaylar…
15.06.2022 Bilim ve Teknoloji
'Google telif anlaşması' için tüm gözler Meclis'te!
'Google telif anlaşması' için tüm gözler Meclis'te! Teknoloji devi Google, Avrupa'daki 300'den fazla medya kuruluşuna 'telif hakkı' çerçevesinde ödeme yapmayı kabul etti. Şimdilik Almanya, Macaristan, Fransa ve Hollanda gibi AB ülkeleri için geçerli olan sisteme Türkiye'nin de dahil edilmesi bekleniyor. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nun Google’ı önümüzdeki günlerde görüşmeye çağıracak olmasına uzmanlar ve akademisyenler de tam destek verdi.
30.05.2022 Gündem
Dünya medyasının Google zaferi! Telif ödemesi...
Dünya medyasının Google zaferi! Telif ödemesi... Dünyada pek çok ülke, teknoloji devi Google’ı haber içeriğine telif ödemesi için zorluyor.
22.05.2022 Ekonomi
Google'dan maaşlara zam kararı
Google'dan maaşlara zam kararı Teknoloji devi Google'da çalışanlar enflasyonun gerisinde kalan maaşlardan şikayetçiydi. Şirket değerlendirme sistemini değiştirme kararı aldı. Basına sızan bilgilere göre maaşlarda artış görülecek.
9.05.2022 Ekonomi
FETÖ'cü eski milletvekilinin eşinden Prens Andrew rüşvet
FETÖ'cü eski milletvekilinin eşinden Prens Andrew rüşvet FETÖ’den tutuklanan eski milletvekili İlhan İşbilen’in eşi Nebahat Evyap İşbilen’in İngiliz vatandaşlığı alabilmek için 750 bin sterlin rüşvet verdiği öne sürülen İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in oğlu Prens Andrew’un bankacılara “ödeme hakkında endişeleri varsa Buckingham Sarayı ofisini aramalarını” söylediği iddia edildi.
5.04.2022 Gündem
Google’dan çalışanlar için flaş aşı kararı! Maaş kesintisi, sonra da işten çıkarma...
Google’dan çalışanlar için flaş aşı kararı! Maaş kesintisi, sonra da işten çıkarma... ABD merkezli teknoloji devi Google, çalışanlarına aşı zorunluluğu getirdiğini duyurdu. 18 Ocak’a kadar aşı olmaları gerektiğini belirten şirket, olmayanların ilk olarak maaşlarının kesileceğini, daha sonra işten çıkarılacaklarını bildirdi.
15.12.2021 Ekonomi
ABD'li teknoloji şirketleri gelirlerini artırdı
ABD'li teknoloji şirketleri gelirlerini artırdı ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft, Google'ın ana kuruluşu Alphabet ve Twitter bu yılın temmuz-eylül döneminde gelirlerinin arttığını duyurdu.
27.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Maske takma zorunluluğu getirildi!
Maske takma zorunluluğu getirildi! Koronavirüs nedeni ile getirilen kurallara bir yenisi daha ekleniyor. Maske takma zorunluluğu başlıyor. Aşı yaptıran çalışanlar için de geçerli olacak. Tesla Nevada'da yer alan pil fabrikasındaki çalışanları için yeni kurallar getirdi. Koronavirüs pandemisi kapsamında getirilen kuralların arasında maske takma zorunluluğu yer alıyor.
9.08.2021 Ekonomi
Koronavirüs aşısı olmadıkları için 3 çalışan işten çıkarıldı
Koronavirüs aşısı olmadıkları için 3 çalışan işten çıkarıldı ABD'de Amazon, BlackRock gibi birçok dev firma, koronavirüs delta varyantı sebebiyle ofise dönüş tarihlerini ertelemeye başladı. ABD'nin havayolu şirketi United Airlines ise, çalışanlarına aşı yapmayı zorunlu kılan ilk büyük havayolu şirketi oldu. Öte yandan CNN, aşı olmadan ofise gelen 3 çalışanını işten çıkardı.
6.08.2021 Ekonomi
Evden çalışmayla ilgili flaş karar! Birçok şirket resmen duyurdu
Evden çalışmayla ilgili flaş karar! Birçok şirket resmen duyurdu Amazon, BlackRock ve Wells Fargo gibi ABD'li büyük şirketler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında Delta varyantının etkisiyle hızla artan vaka sayıları sonucu ofise dönüş tarihlerini erteleme kararı aldı.
5.08.2021 Dünya
Kripto para piyasasını ilgilendiren kritik gelişme! Google...
Kripto para piyasasını ilgilendiren kritik gelişme! Google... Kripto para piyasasını ilgilendiren flaş gelişme! Google, finansal ürün ve hizmetler politikasını güncelledi. Kripto para reklamlarını yayınlamayan şirket, bu kararında değişiklik yaptı.
4.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Almanya’da Google hakkında soruşturma açıldı
Almanya’da Google hakkında soruşturma açıldı Almanya rekabet kurumu Federal Kartel Dairesi, Google Almanya, Google İrlanda ve Google'ın ana şirketi Alphabet hakkında pazar hakimiyetinde durumunu kötüye kullanıp kullanmadığına yönelik soruşturma başlattı.
25.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Rekabet Kurulu'ndan Google'a ceza!
Rekabet Kurulu'ndan Google'a ceza! Rekabet Kurulu, Google Reklamcılık ve Pazarlama, Google International, Google LLC, Google Ireland ve Alphabet'e 296 milyon lira para cezası verdi.
14.04.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Alphabet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alphabet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.