Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Biontech mi, Çin aşısı mı?
Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Biontech mi, Çin aşısı mı? Biontech aşısının uygulanmaya başlamasının ardından pek çok kişi hangi aşıyı yaptırması gerektiği konusunda kafa karşıklığı yaşıyor. Özellikle aşılara karşı gelişen ciddi alerjik reaksiyon ve bununla ilgili vakaların bildirilmesi ile birlikte alerjik hastalığı olanlar oldukça endişeli. Peki, Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Pfizer Biontech aşısı mı, Çin Coranavac aşısı mı tercih edilmeli? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay alerjisi olanların hangi aşıyı tercih etmesi gerektiği konusunda bilgi verdi.
5.04.2021 Sağlık
Et tükettikten sonraki kaşıntı, kızarıklık ve ishale dikkat! Et alerjisi olabilir!
Et tükettikten sonraki kaşıntı, kızarıklık ve ishale dikkat! Et alerjisi olabilir! Kurban Bayramı ile birlikte artan et tüketimi ile ilgili uzmanlar uyarıyor. Et tüketiminden hemen sonra veya 4-6 saat sonra ortaya çıkan belirtiler alerjik şoka neden olabilir. Peki, Et alerjisi nasıl olur? Kırmızı et alejisi belirtileri nelerdir? Kırmızı et alerjisi ve alerji çeşitleri...
2.08.2020 Sağlık
Alerjik çocuklar için 5 önlem!
Alerjik çocuklar için 5 önlem! “Ya çocuğum bilmeden yerse!” Anne babaların yüreğini ağzına getiren bir sorun alerjik şok.
12.02.2017 Sağlık