Afrıcom

Afrıcom

Son dakika AFRICOM haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan AFRICOM ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını AFRICOM haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Afrıcom

haberleri sayfasında son dakika yaşanan afrıcom gelişmeleri de dahil olmak üzere 42 afrıcom haberi bulunmuştur. Tüm afrıcom haberleri aşağıda listelenmiştir.
Trump talimat verdi, tamamı geri çekildi!
Trump talimat verdi, tamamı geri çekildi! ABD, Başkan Donald Trump'ın talimatından yaklaşık bir buçuk ay sonra Somali'deki askerlerinin tamamını geri çekti.
18.01.2021 Dünya
Libya ve ABD arasında kritik görüşme
Libya ve ABD arasında kritik görüşme Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, ABD'nin Trablus Büyükelçisi Richard B. Norland ve ABD Afrika Kuvvetleri Komutanı (AFRICOM) Orgeneral Stephen Townsend ile ülkenin batısındaki Zuvara kentinde bir araya geldi.
22.06.2020 Dünya
AFRİCOM'dan Libya'ya kritik ziyaret! Açıklamanın ardından...
AFRİCOM'dan Libya'ya kritik ziyaret! Açıklamanın ardından... ABD'nin Afrika Kuvvetleri Komutanı (AFRICOM), Stephen Townsend ve beraberindeki heyet, Libya’nın Zuwara kentine ziyaret gerçekleştirdi.
22.06.2020 Dünya
ABD, Rus uçaklarının Libya'da uçtuklarına ilişkin kanıtlar paylaştı
ABD, Rus uçaklarının Libya'da uçtuklarına ilişkin kanıtlar paylaştı ABD'nin Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM), Rusya'nın, El Cufra Hava Üssüne P-8 Terek erken uyarı radarları konuşlandırdığını ve bu üsteki Rus uçaklarının kalkış yaptığını gösteren uydu fotoğraflarını yayınladı.
18.06.2020 Dünya
Libya'daki Rus savaş uçakları İngiltere'de endişe yarattı
Libya'daki Rus savaş uçakları İngiltere'de endişe yarattı İngiltere Dışişleri Bakanlığı, "Rusya’nın Libya’ya Halife Hafter güçleri safında müdahil olduğu yönünde her geçen gün artan kanıtlardan kaygılıyız" açıklamasını yaptı.
30.05.2020 Dünya
Rusya'dan ABD'nin Libya iddialarına cevap geldi
Rusya'dan ABD'nin Libya iddialarına cevap geldi Rusya’nın Libya’ya savaş uçakları gönderdiğini iddia eden ABD’ye Moskova’dan yanıt geldi. Rusya Parlamentosu’nun üst kanadı Federasyon Konseyi’nden yapılan açıklamada, Rusya’nın Libya’ya asker göndermesi yönünde parlamentoya gelen bir talep olmadığı bildirildi.
27.05.2020 Dünya
ABD, Libya'ya giden Rus uçaklarının fotoğraflarını yayınladı
ABD, Libya'ya giden Rus uçaklarının fotoğraflarını yayınladı Amerika Birleşik Devletleri Afrika Komutanlığı (AFRICOM), Rusya'dan Halife Hafter'e ve ona bağlı milislere gönderilen savaş uçaklarının fotoğraflarını yayınladı.
26.05.2020 Dünya
Uzay Kuvvetleri resmen kuruldu!
Uzay Kuvvetleri resmen kuruldu! ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası olarak da bilinen 2020 savunma bütçesini onaylaması ile birlikte ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı da resmen kurulmuş oldu.
21.12.2019 Dünya
Rusya'nın ABD İHA'sını düşürdüğü iddia edildi!
Rusya'nın ABD İHA'sını düşürdüğü iddia edildi! ABD tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz ay Trablus'un yakınlarındaki Tarhune'de kaybedilen insansız hava aracının (İHA) Rus hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu duyurdu.
7.12.2019 Dünya
ABD Libya'daki askerlerini çekiyor
ABD Libya'daki askerlerini çekiyor ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM), Libya'nın başkenti Trablus çevresinde General Halife Hafter'e bağlı güçler ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine ülkedeki Amerikan askerlerinin çekildiğini açıkladı.
7.04.2019 Dünya
ABD’den terör örgütü Eş-Şebab’a hava saldırısı: 52 ölü
ABD’den terör örgütü Eş-Şebab’a hava saldırısı: 52 ölü ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) Somali'deki Eş-Şebab militanlarına yönelik düzenledikleri hava saldırısında 52 militanının öldürüldüğünü açıkladı.
19.01.2019 Dünya
ABD Eş-Şebab'ı vurdu: 11 ölü
ABD Eş-Şebab'ı vurdu: 11 ölü ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM), Somali'de terör örgütü Eş-Şebab'a yönelik hava saldırısında 11 örgüt üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.
20.12.2018 Dünya
Trump imzayı attı! Kuruluyor
Trump imzayı attı! Kuruluyor ABD Başkanı Donald Trump, Uzay Kuvvetleri Komutanlığı'nın kurulmasına ilişkin Başkanlık Talimatnamesi'ni imzaladı.
19.12.2018 Dünya
Son dakika... ABD saldırdı! Onlarca ölü
Son dakika... ABD saldırdı! Onlarca ölü ABD Somali'de hafta sonu boyunca hava saldırıları düzenledi.
17.12.2018 Dünya
ABD'den Libya'ya hava saldırısı: 11 ölü!
ABD'den Libya'ya hava saldırısı: 11 ölü! ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM), Libya'da düzenlediği hava saldırsında 11 teröristin öldürüldüğünü açıkladı
30.11.2018 Dünya
ABD'den Eş-Şebab'a hava saldırısı
ABD'den Eş-Şebab'a hava saldırısı ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM), Somali'nin güneyinde terör örgütü Eş-Şebab'a karşı gerçekleştirdikleri hava saldırısında 4 örgüt üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.
15.10.2018 Dünya
ABD’den Somali’de hava operasyonu!
ABD’den Somali’de hava operasyonu! Amerika Birleşik Devletleri Afrika Komutanlığının Somali’de düzenlediği hava operasyonunda 2 militanın öldürüldüğü belirtildi.
13.09.2018 Dünya
ABD savaş uçakları vurdu! 27 terörist...
ABD savaş uçakları vurdu! 27 terörist... Somali'nin kuzeydoğusundaki hava saldırısında 27 Eş Şebab teröristi öldürüldü. Operasyon, bu yıl içinde terör örgütüne en fazla kaybın verdirildiği saldırı oldu.
5.06.2018 Dünya
ABD'den Somali'de hava saldırısı
ABD'den Somali'de hava saldırısı ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM), Somali'nin güneyinde terör örgütü Eş-Şebab'a karşı gerçekleştirdikleri hava saldırısında 10 örgüt üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.
24.05.2018 Dünya
CENTCOM Komutanı Votel’den Türkiye açıklaması
CENTCOM Komutanı Votel’den Türkiye açıklaması ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel, Türkiye ile ABD arasında Suriye konusundaki gerginlikleri diplomatik ve askeri olarak çözmeye çalıştıklarını söyledi.
13.03.2018 Dünya
ABD'den Somali'de hava saldırısı: 4 ölü
ABD'den Somali'de hava saldırısı: 4 ölü ABD'nin Somali'nin güneyine düzenlediği hava saldırısında Eş-Şebab üyesi 4 kişi öldü
28.12.2017 Dünya
ABD'den Somali'de hava saldırısı
ABD'den Somali'de hava saldırısı ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM), Somali'de terör örgütü Eş-Şebab'a karşı gerçekleştirdikleri hava saldırısında 8 örgüt üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.
18.12.2017 Dünya
ABD’den Somali'de DEAŞ'a yönelik hava saldırısı
ABD’den Somali'de DEAŞ'a yönelik hava saldırısı ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığınca (AFRICOM), Somali’de DEAŞ’a yönelik hava saldırısı düzenlendiği, saldırıda bir DEAŞ militanının öldürüldüğü belirtildi.
27.11.2017 Dünya
ABD, Somali ve Libya’da hava saldırısı düzenledi
ABD, Somali ve Libya’da hava saldırısı düzenledi ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı Somali'de El Şebab terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen hava saldırısında 100'den fazla militanın öldürüldüğünü açıkladı. AFRICOM, Libya'da ise DEAŞ'a karşı iki hava saldırısı düzenlediğini duyurdu
21.11.2017 Dünya
ABD vurdu! Onlarca militan öldürüldü
ABD vurdu! Onlarca militan öldürüldü ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığından (AFRICOM), 9-12 Kasım tarihlerinde Somali’de DEAŞ ve El Şebab terör örgütlerine karşı beş hava saldırısı düzenledikleri ve saldırılarda onlarca militanın öldürüldüğü açıklandı.
13.11.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Afrıcom ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki afrıcom haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.