İnfaz yakana af var mı? Resmi Gazete yayımlanan ceza infaz yasası kimleri kapsıyor? Kapalı cezaevindeki mahkumlara tahliye var mı?
İnfaz yakana af var mı? Resmi Gazete yayımlanan ceza infaz yasası kimleri kapsıyor? Kapalı cezaevindeki mahkumlara tahliye var mı? Af yasasının Meclis’te onaylanmasının ardından vatandaşlar sabırsızlıkla Af yasası Resmi Gazete yayılandı mı? sorularına neden oldu. TBMM Genel Kurulunda dün kabul edilen, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeyle Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, İnfaz Hakimliği Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanunu olmak üzere toplam 11 farklı kanunda değişiklik yapıldı. Buna göre, ceza infaz kurumlarında geçirilmesi gereken süreler yeniden belirlendi.m Koşullu salıverilme oranı 2/3'ten yarıya, mükerrirler ve örgütlü suçlar bakımından infaz oranı 3/4'ten 2/3'e indirildi. Uyuşturucu ticareti ve cinsel istismar suçlarıyla, terör suçlarının 3/4 olan koşullu salıverilme oranları aynen muhafaza edildi. Bu suçların çocuklar tarafından işlenmesi halinde 2/3 olan koşullu salıverilme oranı değişmedi. Kasten öldürme, yüzün sürekli değişikliğine sebebiyet veren kasten yaralama suçu, özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı suçlar ve devlet sırlarına karşı suçlar ile işkence ve eziyet suçları bakımından herhangi bir indirim yapılmadı. Peki, af yasası kimleri kapsıyor? Af yasası kimleri kapsamıyor? Af yasasından kimler faydalanıyor?
15.04.2020 Gündem
Af yasası genişler mi? Af yasası devam ediyor mu 2020? Yeni infaz yasası son dakika gelişmeleri...
Af yasası genişler mi? Af yasası devam ediyor mu 2020? Yeni infaz yasası son dakika gelişmeleri... Af yasası Meclis’ten geçti. Af yasası kimlere vuruyor 2020? Af yasası kimleri kapsıyor, kimleri kapsamıyor? İnfaz Yasası uyuşturucuya vuruyor mu? Af yasası tutukluları kapsar mı? Tahliyeler ne zaman başlayacak? Soruları yoğun bir şekilde soruluyor. Denetimli serbestlik uygulaması kapsamında, şüpheli, sanık ve hükümlünün takibi, rızası alınarak kendisine ait elektronik cihazlarla da yapılabilecek. Yargı personeli ile ceza infaz kurumları personeli atamalarında, hukuk fakültesi ve adalet meslek yüksekokulu mezunlarının yanı sıra meslek yüksekokullarının adalet veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanından mezun olanlara da öncelik tanınacak. Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında, kaçakçılık fiiline konu eşyanın değerinin "hafif" olması halinde verilecek cezalar yarısına kadar, "pek hafif" olması halinde ise üçte birine kadar indirilecek. Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda düzenlenen suçlar bakımından kovuşturma evresinde de etkin pişmanlık hükümleri uygulanacak. Peki af yasası Resmi Gazete'de yayımlandı mı, cumhurbaşkanı imzaladı mı? İşte infaz yasası son durum...
20.04.2020 Gündem