Adli Yıl

Adli Yıl

Son dakika adli yıl haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan adli yıl ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını adli yıl haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Adli Yıl

haberleri sayfasında son dakika yaşanan adli yıl gelişmeleri de dahil olmak üzere 20.133 adli yıl haberi bulunmuştur. Tüm adli yıl haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yargıtay: AYM, Anayasa'nın 14'üncü maddesini işlevsiz bırakmıştır
Yargıtay: AYM, Anayasa'nın 14'üncü maddesini işlevsiz bırakmıştır Yargıtay Başkanlığı'nca, temel hak ve özgürlüklerin korunmasının, tüm yargı organlarının görevi olduğu belirtilerek, "Bizatihi Anayasa'yı korumak amacıyla kurulan Anayasa Mahkemesi (AYM), tartışmalara konu olan davada, Anayasa koyucunun iradesini yok sayarak Anayasa'nın 83'üncü maddesindeki atıf nedeniyle somut olaya uygulanması gereken 14'üncü maddesini işlevsiz bırakmıştır" açıklaması yapıldı.
10.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fiyatları şişirenleri engellemek amacıyla kimlik doğrulaması ve para cezası müeddiyesi getirdik. Galericilere 221 milyon lira idari para cezası kesildi. Stokçuluk yapan perakendecilere kesilen ceza 188,5 milyon lirayı geçti. İdari para cezaları ve men cezalarının caydırıcı hale gelmesi açıktır." dedi
5.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis'in açılışıyla birlikte yeni anayasa girişimlerimizi tekrar başlatacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis'in açılışıyla birlikte yeni anayasa girişimlerimizi tekrar başlatacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığı'nda 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunarak, "Hukuk devleti hepimizin ortak hedefi ve kırmızı çizgisidir. Toplumdan gelen serzenişlerin önüne geçmek hepimizin görevidir. Hiçbir vatandaşımız adliyenin adalet kapısı olduğundan şüpheye kapılmamalı, hakkını huzuru kalple aramalı. Bunun için hukukun üstünlüğünden taviz veremeyiz" dedi.
1.09.2023 Gündem
2023 adli tatil ne zaman bitiyor, adliyeler ne zaman açılacak 2023? Adliyeler eylülde açılıyor mu, adli yıl tatili 1 Eylül’de mi bitecek mi?
2023 adli tatil ne zaman bitiyor, adliyeler ne zaman açılacak 2023? Adliyeler eylülde açılıyor mu, adli yıl tatili 1 Eylül’de mi bitecek mi? Adli tatil ne zaman bitiyor, adliyeler ne zaman açılacak? Ağustos ayının bitmesine az bir süre kala adli tatilin ne zaman biteceğine yönelik sorgulamalar da arttı. Yargıda yıllık izin dönemi olarak da bilinen adli tatil 20 Temmuz’da baladı. Adli tatil süresi" başlıklı 102. Maddesinde düzenlenmişti. İşte 2023 adli tatil ne zaman bitiyor? Sorusunun yanıtı…
25.08.2023 Gündem
Adli tatil dönemi başladı!
Adli tatil dönemi başladı! Adli tatil dönemi bugün başladı. Tatil dönemi 31 Ağustos’ta sona erecek.
20.07.2023 Gündem
Adalet Bakanı Tunç'tan adli tatil dönemi açıklaması
Adalet Bakanı Tunç'tan adli tatil dönemi açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yarın başlayacak adli tatil dönemi süresince adliyelerde nöbetçi mahkemelerce, Yargıtay ve Danıştay'da da nöbetçi heyetler tarafından kanunla belirtilen yargılamalara devam edileceğini duyurdu.
19.07.2023 Gündem
Ev sahibi-kiracı uyuşmazlığına ilişkin davalarda artış! Duruşma günü 1 yıl sonraya veriliyor
Ev sahibi-kiracı uyuşmazlığına ilişkin davalarda artış! Duruşma günü 1 yıl sonraya veriliyor İstanbul'da ev sahibi kiracı arasındaki uyuşmazlıklar nedeniyle 2023'ün ilk çeyreğinde sulh hukuk mahkemelerindeki dosyaların sayısı her geçen gün artıyor. Mahkemelerdeki kira uyuşmazlığından kaynaklı yoğunluğa dikkat çeken avukat Abdullah Üsame Ceran, "Şu an için çok ciddi dava yükü söz konusu. Kira sorunu ile ilgili çok fazla soru gelmeye başladı. Bunun başlıca sebebi konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlaması. Bu kiracıları koruyor olsa da pratikte karşılığı olmadığını ve çokça uyuşmazlıkların yaşandığını görüyoruz. Bu sebeple mahkemelerde 1 yıl sonraya duruşma günü verdiğini görüyoruz." şeklinde konuştu. 
7.06.2023 Gündem
Spotify 2022 özeti! Spotify Wrapped 2022 nasıl bakılır, Spotify özetinde neler var? Spotify 2022 en çok dinlenenler!
Spotify 2022 özeti! Spotify Wrapped 2022 nasıl bakılır, Spotify özetinde neler var? Spotify 2022 en çok dinlenenler! Dünya genelinde pek çok kullanıcısı olan müzik dinleme platformu Spotify her yıl gelenekselleşen wrapped yıl özetini kullanıcıların erişimine sundu. Kullanıcılar yıl boyunca dinledikleri müzikleri ve istatistikleri bu özetle öğrenebiliyor. Peki, Spotify Wrapped 2022 yılın özetine nasıl bakılır, nerede? Spotify Wrapped gözükmüyor nereden bakılır?
1.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Adalet Bakanı Bozdağ: Değil 81 baro herkes imza atsa, kanuna aykırı davranmamı kimse bekleyemez
Adalet Bakanı Bozdağ: Değil 81 baro herkes imza atsa, kanuna aykırı davranmamı kimse bekleyemez Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Barolar Birliğinin yayınladığı bildiriye tepki göstererek, “Buradan net söylüyorum; ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Adalet Bakanıyım. Kanunlara uymak ve mevzuata uygun davranmak benim asli görevim. Değil 81 baro, herkes imza atsa benden kanuna aykırı bir davranış konusunda adım atmamı kimse bekleyemez” dedi.
8.09.2022 Gündem
Yeni sigorta sistemi hayata geçirilecek, Türkiye'de bir ilk olacak! Bakan duyurdu
Yeni sigorta sistemi hayata geçirilecek, Türkiye'de bir ilk olacak! Bakan duyurdu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Önümüzdeki dönemde, var olan ama uygulaması az olan yeni bir hukuk sigortası düzenini ülkemize kazandırmak istiyoruz. Türkiye'mizin tecrübesini hem teorisini hem dünyanın bu konudaki birikim ve tecrübesini inceleyerek Türkiye'de bir ilki dünyaya da örnek olacak bir sigorta sistemini hayata geçireceğiz" dedi.
7.09.2022 Siyaset
Adalet Bakanı Bozdağ başkanlığında 2053 çalışmaları başladı
Adalet Bakanı Bozdağ başkanlığında 2053 çalışmaları başladı Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 2053 hedefleri doğrultusunda hukuk ve yargı alanındaki 2053 vizyon çalışmalarını başlattı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı birim amirleri ile bir araya gelerek 2053 hedefleri doğrultusunda yargıda atılacak yeni adımların startını verdi.
6.09.2022 Gündem
Bakan Bozdağ: 2053 hedefleri için yeni strateji belgesi hazırlayacağız
Bakan Bozdağ: 2053 hedefleri için yeni strateji belgesi hazırlayacağız Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Dünyadaki uygulamaları inceleyerek hukuk ve yargı alanında 2053 vizyonunu hep birlikte oluşturacağız. Bu çalışmaları yaparken yargının tüm tarafları ile bir araya gelerek 2053 hedefleri doğrultusunda atılması gereken adımlar konusunda yeni bir strateji belgesi hazırlayacağız" dedi.
6.09.2022 Siyaset
İcra borcu düzenlemesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz
İcra borcu düzenlemesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz Beştepe'deki kritik kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıda alınan kararları açıklıyor. Erdoğan, "Vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. 15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz" dedi.
5.09.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Siyasi ve ekonomik olarak yükselen bir Türkiye var
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Siyasi ve ekonomik olarak yükselen bir Türkiye var Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yıl Açılış Töreninde konuştu. Erdoğan, "Ülkemiz geçtiğimiz 20 yılda sahip olduğu altyapıyla adeta bugünlere hazırlanmıştır. Dünyanın ve bölgemizin adeta kaynadığı bir dönemde biz her şeyimizle büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına hazırız." dedi.
1.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı programı! Öğretmen ataması saat kaçta? 1Eylül MEB atama sonuçları 2022
Cumhurbaşkanı programı! Öğretmen ataması saat kaçta? 1Eylül MEB atama sonuçları 2022 Sözleşmeli öğretmenlik ataması için gözler Beştepe’ye çevrildi. Atama başvurularının sona ermesinin ardından sonuç tarihi de belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bugün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 20 bin öğretmen ataması yapılacak. Peki, Öğretmen ataması saat kaçta? İşte Cumhurbaşkanı programı…
1.09.2022 Gündem
Bakan Bozdağ: Türk yargısına saldırmak büyük bir haksızlıktır
Bakan Bozdağ: Türk yargısına saldırmak büyük bir haksızlıktır Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türk yargısını eleştirmek, Türk yargısına saldırmak büyük bir haksızlıktır. Gece gündüz çalışan hakimlerimize ve savcılarımıza saygısızlıktır. Bu saygısızlığı ve bu haksızlığı reddediyoruz” dedi.
1.09.2022 Gündem
Adli tatil ne zaman bitiyor? 2022 Adli Tatil hangi tarihte sona eriyor?
Adli tatil ne zaman bitiyor? 2022 Adli Tatil hangi tarihte sona eriyor? Hakim, savcı ve adliye çalışanlarının adli tatili devam ediyor. Adliyelerde işlem yapacak vatandaşlar adli tatilin ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Peki, Adli tatil ne zaman bitiyor? 2022 Adli Tatil hangi tarihte sona eriyor? Adliyeler ne zaman açılacak? İşte detaylar…
17.08.2022 Gündem
Adli tatil ne zaman başlar, ne zaman biter? Adli yıl ne zaman başlar? Hangi davalar görülecek?
Adli tatil ne zaman başlar, ne zaman biter? Adli yıl ne zaman başlar? Hangi davalar görülecek? Yargıda adli tatil başlıyor! Adli tatil ile birlikte adliyelerde görev yapacak nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalara bakacak. Peki, Adli tatil ne zaman başlar, ne zaman biter? Adli yıl ne zaman başlar? Hangi davalar görülecek? İşte detaylar…
19.07.2022 Gündem
Adli tatil ne zaman başlıyor, hangi gün ve tarihte bitiyor?
Adli tatil ne zaman başlıyor, hangi gün ve tarihte bitiyor? Adli tatil merak ediliyor. Temmuz ayının gelmesiyle adli tatilin ne zaman başlayacağı mahkemede işi olanlar tarafından sorgulanıyor. Peki, Adli tatil ne zaman başlıyor, hangi gün ve tarihte bitiyor?
4.07.2022 Gündem
Adli tatil ne zaman başlıyor 2022, adli tatil kaç gün sürüyor? Adli tatilde hangi davalar görülür?
Adli tatil ne zaman başlıyor 2022, adli tatil kaç gün sürüyor? Adli tatilde hangi davalar görülür? Adli tatil ne zaman başlıyor, 2022 Adli tatil kaç gün sürüyor? Haziran ayının sona ermesine az bir süre kala adli çalışanların izin dönemi aramaları da arttı. Tatil sürecinde nöbetçi mahkemeler ve acil nitelikli davalar görülmeye devam edecek. Peki, adli tatil dönemi ne zaman?
20.06.2022 Gündem
Adalet Bakanlığı personel alımı yapacak mı? Hakim ve savcı yardımcısı alımı ne zaman?
Adalet Bakanlığı personel alımı yapacak mı? Hakim ve savcı yardımcısı alımı ne zaman? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6. Yargı paketi ile yapılacak değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Bakan Bozdağ, 6. Yargı paketinde önemli başlıklar olduğuna dikkat çekerek, alınacak hakim ve savcı yardımcıları için uygulanacak eğitim programı ve sınavı hakkında bilgi verdi. Peki, Adalet Bakanlığı personel alımı yapacak mı? Hakim ve savcı yardımcısı alımı ne zaman? İşte detaylar…
15.06.2022 Personel Alımı
2022 Adli tatil ne zaman? Adli tatil ne zaman başlıyor?
2022 Adli tatil ne zaman? Adli tatil ne zaman başlıyor? Adli tatile kısa bir süre kaldı. Yargı teşkilatının çalışmalarına ara vereceği Adli tatilin ne zaman başlayacağı adli personel, yargı mensupları ve vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Adli tatilde kural olarak yargısal faaliyetler görülmez, bu faaliyetlere ara verilir. Ancak bazı istisnaları bulunuyor. Peki, 2022 Adli tatil ne zaman? Adli tatil ne zaman başlıyor? Adli tatil kaç gün? 2022 Adli tatil ne zaman bitiyor? İşte detaylar…
2.06.2022 Gündem
2022 Adli tatil ne zaman? Adli tatil ne zaman başlıyor? Adli tatilde hangi davalar görülür?
2022 Adli tatil ne zaman? Adli tatil ne zaman başlıyor? Adli tatilde hangi davalar görülür? 2022 yılı adli tatil tarihi pek çok kişini gündeminde yer alıyor. Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatilin, 2022'de hangi tarihler arasında olacağı dava süreci devam eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Adli tatilde hangi yargı organlarının faaliyetlerine devam edeceği merak ediliyor. Peki, 2022 Adli tatil ne zaman? Adli tatil ne zaman başlıyor? İşte detay…
19.04.2022 Çalışan Hakları
Avukat ücretleriyle ilgili flaş açıklama!
Avukat ücretleriyle ilgili flaş açıklama! Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, baro görevlendirmesi yapılan avukatların aldıkları ücretin yetersiz olduğunu ifade ederek, "Bu avukatın insan hakkı ihlalidir. Biz bunu çözeceğiz" dedi.
11.11.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Yakında her ilde devreye alıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Yakında her ilde devreye alıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları" Kura Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Yakında her ilde sulh komisyonlarını devreye alıyoruz. Böylece yargının iş yükünü düşüren bir çözüm yolunu daha hukuk sistemimize kazandırmayı hedefliyoruz" dedi
27.09.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Adli Yıl ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki adli yıl haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.