Abur Cubur

Abur Cubur

Son dakika abur cubur haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan abur cubur ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını abur cubur haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Abur Cubur

haberleri sayfasında son dakika yaşanan abur cubur gelişmeleri de dahil olmak üzere 275 abur cubur haberi bulunmuştur. Tüm abur cubur haberleri aşağıda listelenmiştir.
Az uyumak abur cubur yemeği tetikliyor! Diyetisyenden uyarı: Kilo veremiyorsanız, uyku düzeninizi kontrol edin
Az uyumak abur cubur yemeği tetikliyor! Diyetisyenden uyarı: Kilo veremiyorsanız, uyku düzeninizi kontrol edin Kilo verme sürecinde sıkça vurgulanan diyet ve egzersiz, sağlıklı yaşamın temel taşları olarak kabul edilir. Ancak, az bilinen bir faktör de uyku düzenidir. Uyku, kilo verme sürecini etkileyen önemli bir unsurdur ve doğru uyku alışkanlıklarıyla desteklendiğinde, kilo verme hedeflerine ulaşma şansını artırır. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak da uykunun kalitesi ve miktarının vücutta salgılanan hormonlar üzerinde derin bir etkiye sahip olduğuna dikkat çekerek yanlış uyku alışkanlıklarının kilo verme çabalarını olumsuz yönde etkilediğinin altını çizdi ve az uyumanın abur cubur yeme alışkanlıkları üzerindeki etkisinden bahsetti.
13.04.2024 Yaşam
Uzman uyardı! Çocuklarda iştahsızlığa yol açıyor
Uzman uyardı! Çocuklarda iştahsızlığa yol açıyor İştahsızlığın çocuklarda sık görülen bir semptom olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Rıza İnanç, çocuklarda iştahsızlık konusunda ailenin ve çevresel faktörlerin sıraladı. Uzman İnanç, “Öğün aralarında verilen meyve suları, süt gibi gıdalar çocuğun çabuk doymasına ve öğün atlamalarına neden olur. Abur cubur, asitli içecekler ve paketlenmiş ürünlerden uzak durulmalıdır" dedi.
2.04.2024 Gündem
Alışverişte önce keyif sonra suçluluk hissediyorsanız destek alın! Bastırdığınız duygular olabilir
Alışverişte önce keyif sonra suçluluk hissediyorsanız destek alın! Bastırdığınız duygular olabilir İhtiyaç için ya da kendini iyi hissetmek için fark etmiyor; alışveriş yapmak mutluluk hormonu serotonini arttırıyor. Bu his ise kişiyi giderek alışveriş bağımlısı bir haline getirebiliyor, mutlu olmak ve stres atmakla başlayan süreç ne yazık ki kimileri için hastalıklı bir ilişkiye dönüşebiliyor. Alışveriş bağımlılığı veya diğer adıyla onyomani, ciddiye alınması gereken psikolojik bir hastalık. Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Akif Aydın hangi durumların alışveriş hastalığı olduğuna açıklık getirirken, Klinik Psikolog Kübra Aytekin alışveriş yaşının düştüğüne, Klinik Psikolog Taylan Baran Reçber ise alışveriş bağımlılığının internetin yaygınlaşmasıyla birlikte arttığına dikkat çekti.
25.10.2023 Ekonomi
Ameliyatsız ve diyetisyene gitmeden 5 ayda 60 kilo verdi
Ameliyatsız ve diyetisyene gitmeden 5 ayda 60 kilo verdi Kartal'da fazla kilolarından rahatsız olan üniversiteli genç, 5 ayda 60 kilo verdi. 21 yaşındaki Yusuf Güzel'i gören yakınları yeni haliyle tanımakta güçlük çekti.
1.10.2023 Yaşam
Dizi oyuncusundan akıl almaz hırsızlık, canlandırdığı rolünü gerçek hayata taşıdı
Dizi oyuncusundan akıl almaz hırsızlık, canlandırdığı rolünü gerçek hayata taşıdı Dijital bir platformda yayınlanan 'Kıyma' isimli dizide rol alan U.Ü’nün Adana'da Avukat Yunus Levent Küfüdür'ün cüzdanını çalarak kayıplara karıştığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
9.09.2023 Yaşam
Cips Kaç Kalori? Cips Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Cips Kaç Kalori? Cips Besin Değerleri Ve Kalorisi... Dünyanın bazı yerlerinde patates cipsi olarak da bilinen cipsler, bir çeşit atıştırmalık yiyecektir. Dilimlenmiş, kızartılmış ve tuzlanmış patateslerden yapılırlar. Lezzetli bir tedavi olabilseler de sağlıklı yiyecekler olarak kabul edilmezler.
7.07.2023 Sağlık
Nisanda üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler yüz yüze mi olacak, üniversiteler ne zaman açılıyor?
Nisanda üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler yüz yüze mi olacak, üniversiteler ne zaman açılıyor? Üniversiteler ne zaman açılacak, üniversiteler yüz yüze mi olacak? Üniversitelerin son durumuna ilişkin detaylar merak ediliyor. Mart ayının bitmesine saatler kala üniversite öğrencileri YÖK’ün açıklamalarını yakından takip ediliyor. Lisans ve önlisans öğrencisinin gözü Yükseköğretim Kurulu'ndan gelecek açıklamaya çevrildi. Peki, Nisanda üniversiteler açılacak mı, üniversiteler ne zaman açılacak?
30.03.2023 Eğitim
Bu besinlerden uzak durun! Demans riskini artırıyor!
Bu besinlerden uzak durun! Demans riskini artırıyor! Demans yaş aldıkça pek çok kişi tarafından endişeye neden olan hastalıkların başında geliyor. Tedavisi olmadığı için birçok kişi demans ve Alzheimer hastalığı hakkında başta beslenme şekli olmak üzere bir takım yaşam tarzı değişikliklerine gidiyor. Bilim bu yıkıcı hastalığı durduramasa da, yeni bir çalışma riskimizi azaltmanın yolları ile ilgili fikir veriyor. Bunlar demans riskini azaltacak besinlere yönelmek ve aşırı işlenmiş gıdaları tüketmemek. Peki, Demans ve Alzheimer riskini arttıran besinler neler? Hangi besinlerden uzak durulmalı? İşte detaylar…
11.12.2022 Sağlık
Terörist Ahlam Albashır'ın savcılıktaki ilk ifadesi ortaya çıktı: YPG, Türkiye'ye gitmemi söyledi
Terörist Ahlam Albashır'ın savcılıktaki ilk ifadesi ortaya çıktı: YPG, Türkiye'ye gitmemi söyledi İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin ölümüne sebep olan bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir'in savcılık ifadesi tamamlandı. Albashir savcılıkta verdiği ifadede, çantanın içinde bomba olduğunu bilmediğini söyleyerek, “Bindiğim takside, taksici telefonundan gösterince ne olduğunu anladım” dedi. Albashir ayrıca, YPG tarafından kardeşleriyle tehdit edildiğini de ifadesinde söyledi. Terörist ifadesinde, 'YPG tarafından bana Türkiye’ye gitmem gerektiği söylendi ama neden olduğu söylenmedi.' dedi.
17.11.2022 Gündem
Bursa’daki çöp evden çıkan çocuğun annesi ilk kez konuştu! 'Sonuna kadar şikayetçiyim'
Bursa’daki çöp evden çıkan çocuğun annesi ilk kez konuştu! 'Sonuna kadar şikayetçiyim' Bursa’da boşaltılmak istenen çöp evdeki kilitli odada teyzesi Kamuran Pınar A. tarafından alıkonulup, baygın halde bulunan Cem Muhammet A.'nın (9) Antalya'da yaşayan annesi Yasemin A. (48), yıllardır yaptığı kayıp başvuruları hakkında işlem yapmayan görevliler hakkında şikayetçi olacağını belirterek, “Kız kardeşimin suçlu olduğu kadar, hiçbir şey yapmayan memur ve amirlerden de sonuna kadar şikayetçiyim" dedi.
26.07.2022 Yaşam
Aşık Mahzuni Şerif ölüm yıl dönümü! Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif hayatı!
Aşık Mahzuni Şerif ölüm yıl dönümü! Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif hayatı! Halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif vefatının 20. yılında anılıyor. 'Deli miyim ben', 'Çeşmi siyahım', 'Mevlam gül diyerek', 'Oy bizim eller', 'Mamudo' ve 'Dom dom kurşunu' gibi türküleriyle tanınan Aşık Mahzuni Şerif, ardında 453 plak, 58 kaset bıraktı. Peki, Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif ne zaman öldü? Aşık Mahzuni Şerif hayatı!
16.05.2022 Kültür Sanat
Salmonella virüsü ile ilgili flaş açıklama! Okullar için denetleme çağrısı...
Salmonella virüsü ile ilgili flaş açıklama! Okullar için denetleme çağrısı... Salmonella virüsünün çocuklarda tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirten Prof. Dr. Tanju Besler, açıkta satılan gıdalar ve özellikle de hayvansal kaynaklı gıdaların tüketimine dikkat çekti. Gıda zehirlenmesine yol açan Salmonella virüsünün dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Besler, okul kantinleri ve okullara yakın gıda satışı yapılan yerlerin denetiminin aksatılmaması gerektiğini söyledi.
22.04.2022 Gündem
Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçer? Neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenler
Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçer? Neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenler Ramazan ayı içerisinde beslenme ve uyku düzeninin değişmesi ile birlikte birçok sağlık sorunu da ortaya çıkabiliyor. Bu sorunların başında ise baş ağrısı, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi şikayetler geliyor. Hazımsızlık, aşırı yeme, dengesiz beslenme gibi birçok farklı neden mide bulantısının ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Peki, Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçeri, neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenler nelerdir?
1.04.2022 Ramazan
Kalorisi çok düşük, tok tutarak kilo verdiriyor! Sihirli bir iştah kesici...
Kalorisi çok düşük, tok tutarak kilo verdiriyor! Sihirli bir iştah kesici... Kalori oranı çok düşük, hepsi birer vitamin deposu. Bağırsak sağlığına yardımcı oluyor, C vitamini ihtiyacının neredeyse yüzde 70'ini sadece 43 kaloride sağlıyor. Antioksidanlar bakımından oldukça zengindir, yağ yakımını ve metabolizmayı hızlandırıyor. Şekeri seviyesini düşürüyor, öğün arası abur cubur yemeyi engelleyen pektin lifi içeriyor. Beyindeki açlık hissini tatmin ediyor, tokluk hissi veriyor. Üç ayda 3 kilodan fazla kaybettirdiği ortaya çıktı, günde bir çeyrek çay kaşığı alınınca kan şekerini ve kolestrolü düşürüyor. Tüketenlerde sihirli bir iştah kesici oluyor...
12.02.2022 Sağlık
Türkiye’de her 4 çocuktan 1’inde gözüküyor! Tehlike büyük
Türkiye’de her 4 çocuktan 1’inde gözüküyor! Tehlike büyük Uzmanlar tarafından sık sık dile getirilen ve tüm dünyanın en önemli sağlık problemlerinden biri olan obezite ile ilgili Diyetisyen Dilem İrkin Koçan artık Türkiye’de her 4 çocuktan birinin obezite olduğunu söyleyerek, “Bu sebeple erken ergenlik oranları da arttı” uyarısında bulundu.
28.01.2022 Sağlık
Ara tatilde bağışıklık için atılacak 11 adım!
Ara tatilde bağışıklık için atılacak 11 adım! Çocuklar dört aylık uzun ve tempolu okul günlerinin ardından kısa bir mola için sömestr tatiline giriyor. Bu kısa aranın sağlıklı ve sorunsuz geçmesi için bazı kurallara dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle Covid-19 ve influenza gibi enfeksiyonların yaygınlaşmaması için ailelerin sağlıklı yaşam düzenlerini bozmaması önem taşıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Erdem Özcan, sömestr tatilinde çocukların hastalıklardan korunması için bağışıklığın güçlendirilmesi hakkında bilgi verdi.
24.01.2022 Sağlık
Çocukları hastalıklardan bu yollarla koruyun!
Çocukları hastalıklardan bu yollarla koruyun! Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Salih Aydın, basit önlemler ile çocukları hastalıklardan korumanın yollarını anlattı. Dr. Aydın, anne sütünün önemine vurgu yaparak, düzenli uyku ve sağlıklı beslenmenin önemine değindi.
16.11.2021 Sağlık
Çocuklar boy uzaması için neler tüketmeli?
Çocuklar boy uzaması için neler tüketmeli? Araştırmalar, boy uzunluğunun genetik olmasının yanı sıra tüketilen besinlerden, uyku düzeninden ve egzersiz alışkanlıklarından etkilendiğini gösteriyor. Çocukların tüketmesi gereken boy uzamasına yardımcı besinler var. Peki, hangi gıdalar çocukların kemik gelişimine katkı sağlar ve boylarının uzamasına yardımcı olur? İşte çocuklarda boy uzamasına yardımcı besinler…
19.09.2021 Sağlık
İnsülin direncinde bu üçlüye dikkat!
İnsülin direncinde bu üçlüye dikkat! Sık sık acıkıyor musunuz? Açlığa karşı tahammülsüz müsünüz? Karbonhidratlı gıdalara, özellikle tatlılara düşkünlüğünüz var mı? Yemekten sonra aniden uyku bastırıyor mu? Gece uykudan uyanıp tatlı ya da unlu gıda yeme ihtiyacı duyuyor musunuz? Bu belirtiler size tanıdık geliyorsa, dikkat! Sorununuzun nedeni; ülkemizde her 3 kişiden birinde görülen ve diyabet hastalığının ilk adımı olan ‘insülin direnci’ olabilir!
18.09.2021 Sağlık
Anne adayının diş sağlığı bebeğin gelişimini de etkiliyor!
Anne adayının diş sağlığı bebeğin gelişimini de etkiliyor! Hamilelik sırasında, progesteron hormon seviyeleri yüksektir ve bu dönemde acı duyarlılığı oldukça artar. Gebelik döneminde ruhsal ve bedensel hassasiyet yaşayan anne adaylarının sık karşılaştığı problemlerden biri de diş ile ilgili sorunlardır. Gebelikte yaşanan diş sorunları bebeklerinin diş gelişimini de etkiliyor. Ağız ve Diş Uzmanı Dt. Hacer Esved Alireisoğlu, hamilelik döneminde diş sağlığı konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
15.09.2021 Sağlık
Çocukların bozulan yeme alışkanlıklarını düzeltecek 9 öneri!
Çocukların bozulan yeme alışkanlıklarını düzeltecek 9 öneri! Okulların açılmasıyla birlikte bir süredir kuralların dışına çıktığımız uyku, beslenme gibi sağlıklı yaşam alışkanlıklarını tekrar edindirme süreci başladı. Bu alışkanlıkların çocukların hem sağlıklı yaşamaları hem de okul başarısında önemli etkilerinin olduğunu hatırlatan Uzm. Diyetisyen ve Uzm. Klinik Psikolog Merve Öz, çocuklarımızın psikolojilerini korumaya çalışırken yemek yeme alışkanlıklarının bozulduğunu söyledi.
14.09.2021 Sağlık
Ara öğün çocuğun abur cubur isteğini engeller
Ara öğün çocuğun abur cubur isteğini engeller Çocuğun gelişim çağında ihtiyacı olan faydalı besinleri tüketmesinin, gelecekte sağlıklı bir birey olarak yaşaması için oldukça önemli olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuanna Ak, “Çocuğunuz abur cubura karşı meraklıysa mutlaka ara öğün yaptırın” dedi.
6.09.2021 Sağlık
Diyabet riskini azaltmanın 9 etkili yolu
Diyabet riskini azaltmanın 9 etkili yolu Sinsice ilerliyor, belirtileri günlük işleri engellemediğinden önemsenmiyor. Üstelik bir buçuk yılı aşkın süredir devam eden Covid-19 pandemisi sürecinde gerek düzenli yapılması gereken kontrollerin hastaneye gitme endişesi nedeniyle aksatılması, gerekse pandemide artan hareketsizlik ve sağlıksız beslenme tehlikeyi daha da artırıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge Ceydilek diyabet riskini azaltmanın 9 etkili yolunu anlattı.
25.08.2021 Sağlık
Genetik ve beslenmeye dikkat! Her 100 çocukta görülüyor!
Genetik ve beslenmeye dikkat! Her 100 çocukta görülüyor! Her 100 çocuktan 5’inde böbrek taşı problemi görüldüğüne işaret eden Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Şafak Karaçay, çocuklar ve bebeklerin şikayetlerini ifade edemediklerini belirterek genetik faktörlere ve beslenme şekline dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
23.08.2021 Sağlık
Her 100 çocuktan 5’inde böbrek taşı görülüyor
Her 100 çocuktan 5’inde böbrek taşı görülüyor Her 100 çocuktan 5’inde böbrek taşı problemi görüldüğüne işaret eden Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Şafak Karaçay, çocuklar ve bebeklerin şikayetlerini ifade edemediklerini belirterek genetik faktörlere ve beslenme şekline dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
23.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Abur Cubur ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki abur cubur haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.