Abd Ordusu

Abd Ordusu

Son dakika abd ordusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan abd ordusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını abd ordusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Abd Ordusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan abd ordusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.553 abd ordusu haberi bulunmuştur. Tüm abd ordusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tayvan krizi adım adım savaşa gidiyor! Çin mi ABD mi? Hangi ordu daha güçlü? İşte askeri güç dengesi...
Tayvan krizi adım adım savaşa gidiyor! Çin mi ABD mi? Hangi ordu daha güçlü? İşte askeri güç dengesi... Tavyan geriliminde Çin ile ABD karşı karşıya geldi dünya ayağa kalktı. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Pasifik ülkeleri turunda Tayvan ziyareti gerginliği en üst seviyeye çıkardı. Çin bu ziyaret üzerinden ABD'ye ve Tayvan'a gözdağı verirken, hava kuvvetlerini de harekete geçirdi. Peki bu üçlü gerilimde ordu gücü yönünden avantaj kimde? İki süper gücü karşı karşııya getiren krizde hangi ordu daha güçlü?
3.08.2022 Dünya
ABD ordusunda tecavüz ve cinayet soruşturması! 14 askeri yetkili görevden alındı...
ABD ordusunda tecavüz ve cinayet soruşturması! 14 askeri yetkili görevden alındı... Son dakika haberine göre; ABD Kara Kuvvetleri'ne bağlı Teksas'taki Ford Hood üssünde bir askerin kendisine tecavüz edildiğini ihbar etmesi üzerine öldürülmesinin ardından açılan soruşturmada buradaki 14 askeri yetkili görevden alındı.
9.12.2020 Dünya
ABD ordusu üs güvenliği için "robot köpekleri" test etti
ABD ordusu üs güvenliği için "robot köpekleri" test etti ABD Hava Kuvvetleri, birçok dijital teknolojiyi kapsayan Gelişmiş Muharebe Yönetim Sistemi'ni denerken karada üslerin güvenliğinde görev alması planlanan "robot köpekleri" de test etti.
8.09.2020 Bilim ve Teknoloji
ABD ordusuna ait F-22 savaş uçağı düştü
ABD ordusuna ait F-22 savaş uçağı düştü ABD Hava Kuvvetlerine ait bir F-22 Raptor savaş uçağı Florida'da düştü.
15.05.2020 Dünya
Korkulan oldu! Ölüm haberleri peş peşe geldi...
Korkulan oldu! Ölüm haberleri peş peşe geldi... Atlas Okyanusu'nda ilerlemeye devam eden ve Bahamalar'ı vuran Dorian Kasırgası, 5 kişinin ölümüne ve en az 21 kişinin yaralanmasına neden oldu. Kasırga NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu tarafından görüntülendi.
3.09.2019 Dünya
ABD Ordusu: Korkmayın!
ABD Ordusu: Korkmayın! ABD Savunma Bakanlığı, silahlı robotların ateş etmesinde nihai kararı hep insanların vereceğini açıkladı. Bakanlığın açıklaması, savaş meydanlarında kendi hedeflerini seçebilen silah platformlarıyla ilgili planların ortaya çıkmasıyla birlikte geldi.
12.03.2019 Dünya
ABD Başkanı Trump onayladı! Orduya alınmaları yasaklandı
ABD Başkanı Trump onayladı! Orduya alınmaları yasaklandı ABD Anayasa Mahkemesi, Başkan Donald Trump'ın "ABD ordusuna transseksüellerin alınmasını yasaklayan Başkanlık Kararnamesi"nin yürürlüğe girmesini onayladı
22.01.2019 Dünya
Brent Taylor Afganistan'da öldürüldü!
Brent Taylor Afganistan'da öldürüldü! Afganistan'daki ABD birliklerinde görev yapan Kuzey Ogden Belediye Başkanı Brent Taylor, Kabil'de bir Afgan askeri tarafından öldürüldü. 19 bin nüfuslu Kuzey Ogden, ABD'nin Utah eyaletindeki bir kasaba.
6.11.2018 Dünya
Son dakika... ABD'ye uyarı! 'Ordumuzdan elini çek'
Son dakika... ABD'ye uyarı! 'Ordumuzdan elini çek' Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'yi Çin Ordusu üzerindeki yaptırımları geri çekmesi konusunda şiddetle uyardı.
21.09.2018 Dünya
‘Hayalet uçak hayal olmak üzere’
‘Hayalet uçak hayal olmak üzere’ ABD’de yayınlanan askeri stratejisi dergisi The National Interest, Rusya ve Çin’in, ABD ordusunun hayalet (radara yakalanmayan) uçakları F-35 ve F-22’yi vurma fırsatını sağlayacak teknolojilerini oluşturmanın bir adım uzağında olduğunu öne sürdü.
29.05.2018 Dünya
Son dakika: Bine yakın PKK'lı sınıra konuşlandı
Son dakika: Bine yakın PKK'lı sınıra konuşlandı ABD ordusunun, Suriye-Türkiye sınırındaki Tel Abyad hattında yaptığı keşiflerin ardından bine yakın PYD/PKK’lı bölgeye yerleştirildi.
19.01.2018 Gündem
ABD ordusundan terör örgütüne hava saldırısı
ABD ordusundan terör örgütüne hava saldırısı ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı tarafından El Kaide'nin Somali kolu Eş Şebab'a yönelik düzenlenen hava saldırısında, çok sayıda Eş Şebab militanı öldürüldü.
13.12.2017 Dünya
ABD askerlerine alkol yasağı!
ABD askerlerine alkol yasağı! Japonya'nın Okinawa adasında bir ABD askerinin alkollü halde ölümcül bir kamyonet kazasına karışmasının ardından ABD ordusu adadaki ve anakaradaki tüm askerlerine geçici alkol yasağı kararı aldı. Olayın ardından adadaki tüm ABD askerlerinin evlerinde ya da üslerinde kalmaları emri de verildi.
20.11.2017 Dünya
Son dakika... ABD'den Katar şoku!
Son dakika... ABD'den Katar şoku! Associated Press haber ajansından gelen bir son dakika bilgisine göre, aylardır süren Katar krizinin ardından ABD ordusunun Körfez ülkeleriyle bazı askeri tatbikatları durdurma kararı aldığı bildirildi.
6.10.2017 Dünya
‘Trilyon dolarlık’ bomba
‘Trilyon dolarlık’ bomba ABD ordusunun, 2020’de envanterine katmayı planladığı yeni nesil nükleer bomba ‘B61-12’nin tesirsiz versiyonunu bu ay başında denediği ortaya çıktı
30.08.2017 Dünya
YPG’li deniz piyadesine ABD’den askeri tören!
YPG’li deniz piyadesine ABD’den askeri tören! YPG saflarında savaşırken DEAŞ tarafından Rakka’da öldürülen ABD’li eski deniz piyadesi David Taylor’un cenazesi Batı Virginia’da düzenlenen askeri törenle yakıldı
29.09.2021 Gündem
ABD bastı!
ABD bastı! ABD Ordusu'ndan yapılan açıklamaya göre bu sabah saatlerinde Yemen'de el-Kaide bileşimine karşı düzenlenen bir baskınla yedi militan öldürüldü.
24.05.2017 Dünya
Somali'de bir Amerikan askeri öldü
Somali'de bir Amerikan askeri öldü ABD ordusunun, Somali’nin Barii kentinde Eş-Şebab terör örgütüne karşı yönelik yürüttüğü operasyonlarda 1 Amerikan askerinin öldüğü açıklandı
5.05.2017 Dünya
ABD ordusunda şok!.. Rekor seviyeye ulaştı
ABD ordusunda şok!.. Rekor seviyeye ulaştı ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) raporunda, ABD ordusunda yetkililere bildirilen cinsel saldırı olaylarının sayısının 2016 yılında rekor seviyeye ulaştığı belirtildi
2.05.2017 Dünya
Münbiç'in kuzeyine ABD Ordusu'nun zırhlı araçları konuşlandı
Münbiç'in kuzeyine ABD Ordusu'nun zırhlı araçları konuşlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın El Bab'tan sonra hedef olarak gösterdiği Münbiç'te, Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri arasında çatışmalar çıkarken, Suriye'deki Kürt internet sitelerinde bölgede bulunan ABD askerlerinin görüntüleri yayımlandı. Münbiç'in kuzeyinde konuşlanan ABD Ordusu'na ait zırhlı araçların üzerinde ABD bayrakları olduğu görüldü.
29.09.2021 Gündem
ABD ordusu su altı haberleşme şebekesi geliştiriyor
ABD ordusu su altı haberleşme şebekesi geliştiriyor ABD ordusu, karasal ve uydu haberleşme sistemlerine alternatif, acil durumlarda yedek olarak kullanabileceği su altı haberleşme şebekesi kurmak için çalışmalara başladı
17.06.2021 Dünya
ABD ordusu trans personel yasağını kaldırdı
ABD ordusu trans personel yasağını kaldırdı ABD ordusu, trans bireylerin ülkenin askeri kuvvetlerinde açık şekilde görev yapmasına engel olan yasağı kaldırdı.
17.06.2021 Dünya
ABD ordusunda ilk!
ABD ordusunda ilk! ABD ordusunun en zorlu ve gizli görevlerde yer alan elit birliği U.S. Rangers’tan geçtiğimiz yıl mezun olan ilk kadın asker olan Kristen Griest (27), bir tarih daha yazarak ülkenin ilk kadın piyade askeri olmayı başardı.
28.04.2016 Dünya
ABD'li komutan casusluktan yargılanacak
ABD'li komutan casusluktan yargılanacak ABD Ordusu'nda görevli bir komutanın, Çin adına casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanacağı bildirildi.
11.04.2016 Dünya
Yalovalı Oğuzhan ABD ordusunda!
Yalovalı Oğuzhan ABD ordusunda! Yalovalı Oğuzhan, 18’inde Green Card ile ABD’ye gitti. Hiç İngilizce bilmiyordu. Amerikan ordusuna başvurdu, vatandaşlık aldı. Şimdi onbaşı rütbesiyle Kara Kuvvetleri’nde görev yapıyor.
4.01.2016 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Abd Ordusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki abd ordusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.