Abd Havacılık Ve Uzay Ajansı

Abd Havacılık Ve Uzay Ajansı

Son dakika ABD Havacılık ve Uzay Ajansı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ABD Havacılık ve Uzay Ajansı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ABD Havacılık ve Uzay Ajansı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Abd Havacılık Ve Uzay Ajansı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan abd havacılık ve uzay ajansı gelişmeleri de dahil olmak üzere 115 abd havacılık ve uzay ajansı haberi bulunmuştur. Tüm abd havacılık ve uzay ajansı haberleri aşağıda listelenmiştir.
NASA, Şubat 2022'de Ay'a insansız uçuşu planlıyor
NASA, Şubat 2022'de Ay'a insansız uçuşu planlıyor ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), "Artemis" keşif görevi kapsamında Şubat 2022'de Ay’a insansız uçuş gerçekleştirmeyi planladığını bildirdi.
23.10.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA'nın Ay fotoğrafı şoke etti! İlk kez görüldü, devasa UFO'lar...
NASA'nın Ay fotoğrafı şoke etti! İlk kez görüldü, devasa UFO'lar... ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Ay'a geri dönüş programı Artemis'le ilgili çalışmalarına sıkı şekilde devam ediyor. Eğer planlarda herhangi bir terslik olmazsa, 2024'e kadar Ay'a bir kadın ve bir erkek astronot gönderilecek. NASA'nın planlarında Ay yüzeyinde ve yörüngesinde de istasyon kurulması da yer alıyor. Diğer yandan komplo teorisyenleri NASA'nın Ay'a yıllar sonra geri dönmek istemesinin en büyük nedeninin uzaylılar olduğunu ileri sürüyor. Kısa süre önce bir Ay fotoğrafında, boyutları km'leri bulan devasa UFO'lar tespit edildi. Söz konusu fotoğraf Scott C. Waring tarafından gündeme getirildi ve tartışmalara neden oldu. İşte detaylar...
18.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Ekseni eğik gezegenler, kompleks yaşam formlarına ev sahipliği yapabilir
Ekseni eğik gezegenler, kompleks yaşam formlarına ev sahipliği yapabilir Ekseni Dünya'nınki gibi eğik gezegenlerin, bitkiler ve hayvanlar gibi kompleks yaşam formlarına ev sahipliği yapma ihtimalinin daha yüksek olduğu bildirildi.
11.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Asteroidler, uzayın gizemlerine kapı aralıyor
Asteroidler, uzayın gizemlerine kapı aralıyor Gezegenlerin ve uyduların oluşumundan artakalan malzemelerin öbekler halinde birleşmesiyle oluşan gök cisimleri olan asteroidler, Dünya'ya çarpma olasılığıyla tehdit oluşturuyor.
30.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Dünya yörüngesindeki gök cisminin 54 yıllık bir roket olduğu ortaya çıktı
Dünya yörüngesindeki gök cisminin 54 yıllık bir roket olduğu ortaya çıktı ABD Havacılık ve Uzay Ajansı, Dünya yörüngesinde seyreden gök cisminin, 54 yıl önce aya fırlatılan bir roketin parçası olduğunu bildirdi.
3.12.2020 Bilim ve Teknoloji
NASA'nın Parker Uydusu, Güneş'e beşinci yakın geçişini yaptı
NASA'nın Parker Uydusu, Güneş'e beşinci yakın geçişini yaptı ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Parker Güneş Keşif Uydusu, Güneş'e beşinci yakın geçişini yaptı.
8.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Chandra Teleskobu, çarpışarak birleşen galaksi öbeklerini kaydetti
Chandra Teleskobu, çarpışarak birleşen galaksi öbeklerini kaydetti ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA), Chandra X-ışını Teleskobu, galaksi öbeklerinin çarpışarak birleşmesini görüntüledi.
29.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te açıkladı: 10 yılda uzay ekosisteminin oyuncusu olacağız
Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te açıkladı: 10 yılda uzay ekosisteminin oyuncusu olacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Alper Gezeravcı'nın uzay programıyla ilgili detayları aktaran Bakan Kacır, "10 yıl sonra aslında Türkiye hem bölgesinde hem de küresel düzeyde uzay ekosisteminin önemli oyuncusu olacak. " dedi. Öte yandan Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Alper Gezeravcı arasında yaşanan görüşmedeki sürpriz detayı da açıkladı.
29.01.2024 Gündem
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu!
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de (TSİ) ilk kez bir Türk astronot uzaya fırlatılacak. Fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anlar, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan da takip edilebilecek.
16.01.2024 Ekonomi
Kılıçdaroğlu'nun 'ABD'li şirket' vaadine Bakan Varank'tan yanıt: Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok
Kılıçdaroğlu'nun 'ABD'li şirket' vaadine Bakan Varank'tan yanıt: Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CNN Türk'te Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanıyla ilgili ABD’li şirket vaadine yanıt verdi. Bakan Varank, "Daha önceki açıklamalarını hatırlayın. 'Havalimanı yapacağız tekrar' diyorlardı. Bundan da vazgeçtiler. Şimdi 'ABD'li şirketi getireceğiz' diyor. Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok" dedi.
29.04.2023 Gündem
NASA keşfetti Antalya'dan görüntülendi! Hızla dünyaya yaklaşıyor...
NASA keşfetti Antalya'dan görüntülendi! Hızla dünyaya yaklaşıyor... NASA tarafından 2022'de keşfedilen yeşil renkli kuyruklu yıldız hızal dünyaya doğru yaklaşıyor. Antalya'da 2 bin 500 rakımdaki TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nin 'Aygöz' adlı ufuk teleskobu, parlak yeşil renkteki C/2022 E3 (ZTF) isimli kuyruklu yıldızını görüntüledi. Gözlemevi Müdür Vekili Dr. Tuncay Özışık, "Bu hafta, Dünya'ya çok yakın ve bu uzaklık değişecek. Git gide kendi yörüngesi üzerinde Dünya'dan uzaklaşacak ve milyonlarca kilometre uzağa gidecek" dedi.
3.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Rusya ve ABD anlaştı! Kritik uzay hamlesi
Rusya ve ABD anlaştı! Kritik uzay hamlesi NASA ve Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), Uluslararası Uzay İstasyonu'na uçuşları entegre etmek için bir anlaşma imzaladı.
15.07.2022 Dünya
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu...
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu... Bilim dünyasında çığır açan, adeta mucizeler gerçekleştiren benzersiz yeteneklere sahip bir cerrah... Kırlaşmış saçları, kocaman gülümsemesi, beyaz önlüğü ve yakışıklı yüzüyle fotoğrafı bile güven veriyor. Daha doğrusu güven veriyor-du. Ta ki herkesi kandırmayı başarmış bir dolandırıcı olduğu anlaşılana kadar... "Nasıl yani?" dediğinizi duyar gibiyiz. En baştan başlayalım!
13.07.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 25. güne girildi. Savaş bölgesinde yaşananlar tüm dünya tarafından korku ve endişe ile takip ediliyor. Rusya'nın Ukrayna'nın deniz üssüne saldırısı dünyada şok etkisi yarattı. ABD'nin Ukrayna'ya yardım miktarı 1 milyar dolara ulaştı. Kiev'e gönderilecek askeri destek paketinin içinde İHA'lar, Stinger füzeler ve daha pek çok mühimmat ve silah bulunuyor. Rusya Ukrayna savaşında Kinjal füzelerini ilk kez kullandığını duyurdu. Ukrayna, Azak Denizi’ne bağlantısını kaybetti.
20.03.2022 Dünya
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İşgalde Rusları şok eden gelişme...
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İşgalde Rusları şok eden gelişme... Ukrayna - Rusya savaşında 6'ncı günde de kan dökülmeye devam ediyor... 'Kağıtların gücü bitti, insanlar ölüyor' diyen Zelenski, AP'ye seslendi ve 'Artık siz Ukrayna'yı seçmelisiniz' dedi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsviçre'de düzenlenen 'Silahsızlanma Konferansı'nda önceden kaydedilmiş bir video mesajıyla katıldı. Lavrov'un konuşması başlar başlamaz büyükelçiler ve diplomatlar salonu terk etti. Rusya, Kiev'deki sivillere çağrıda bulundu. Açıklamada vurulacak alanlara ait bilgi verildi ve sivillerin bölgeden ayrılması istendi. Rus RIA haber ajansı ise Ukrayna ile Rusya arasındaki görüşmelerin ikinci turunun yarın yapılacağını duyurdu. Rusya, Kiev'deki TV kulesine yönelik füze saldırısı gerçekleştirdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, kulenin olduğu bölgenin 29-30 Eylül 1941'de Naziler'in 33 binden fazla Yahudi'yi katlettiği yer olduğunu belirterek, "80 yıl sonra bugün Rus Nazileri, Ukraynalıları yok etmek için aynı yeri vurdu" dedi. İşte dakika dakika bölgede yaşananlar...
1.03.2022 Dünya
TEKNOFEST heyecanı Azerbaycan’da başladı
TEKNOFEST heyecanı Azerbaycan’da başladı Genç yaşlı herkesin ilgisini çekecek etkinliklerle dolu TEKNOFEST Azerbaycan Bakü Kristal Salon ve Sahil Bulvarı'nda gerçekleştirilecek.Tanıtım toplantısı Azerbaycan'ın Başkenti Bakü’de gerçekleştirildi.
7.02.2022 Bilim ve Teknoloji
SpaceX canlı yayınladı! Türksat 5B'nin uzay yolculuğu başladı
SpaceX canlı yayınladı! Türksat 5B'nin uzay yolculuğu başladı Türksat 5B uydusu, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü'nden uzaya fırlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türksat 5B'nin uzaya gönderildiği dakikalarda yaptığı paylaşımda "42 derece doğu yörüngesinde ülkemize 35 yıl boyunca hizmet etmek üzere uzay yolculuğuna başlıyor." ifadelerini kullandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5B uydusunun iletişim kapasitesini 15 kat arttıracağını söyledi. Erdoğan törene video mesaj gönderdi.
19.12.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA asteroidle çarpışması planlanan uzay aracını fırlattı
NASA asteroidle çarpışması planlanan uzay aracını fırlattı Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Dünya’ya tehlike arz eden asteroidlerin yörüngesini değiştirmek için kullanılabilecek teknolojiyi test eden DART misyonu kapsamında uzay aracını ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Vandenberg Uzay Gücü Üssü'nden Falcon 9 roketiyle fırlattı.
24.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Ay tutulması başladı! Son 6 asrın en uzunu olacak
Ay tutulması başladı! Son 6 asrın en uzunu olacak NASA, bu gece ve sabahın erken saatlerine değin 581 yılın en uzun Ay tutulmasının yaşanacağını açıkladı. Kasım dolunayı 3 saat 28 dakika boyunca dünyanın gölgesinde kalacak. New York'ta ise kasım dolunayı, Queensboro Köprüsü üzerinde güzel görüntüler oluşturdu.
19.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Crew 3 astronotları uzaya gönderildi
Crew 3 astronotları uzaya gönderildi ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), SpaceX Crew-3 astronotlarının, ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nden Falcon 9 roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) fırlatıldığını duyurdu.  
11.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Uluslararası toplum uzaya 'kadın eli değsin' istiyor
Uluslararası toplum uzaya 'kadın eli değsin' istiyor İnsanoğlunun onlarca yıl önce başlattığı uzay macerası son yıllarda yeni ivme kazanırken, uluslararası toplum kadınların bu maceradaki yerini genişletmek istiyor.
4.10.2021 Bilim ve Teknoloji
SpaceX roketi 4 özel yolcuyu dünya çevresinde 3 gün gezdirecek
SpaceX roketi 4 özel yolcuyu dünya çevresinde 3 gün gezdirecek ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, ilk defa içinde astronot olmayan bir roketle 4 yolcu için dünya çevresinde 3 günlük seyahat düzenleyecek.
14.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Orman yangınlarında son dakika gelişmesi! Aydın, Manavgat, Bodrum, Milas, Marmaris, Denizli, Hatay, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Hatay, Manisa ve Balıkesir'de son durum...
Orman yangınlarında son dakika gelişmesi! Aydın, Manavgat, Bodrum, Milas, Marmaris, Denizli, Hatay, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Hatay, Manisa ve Balıkesir'de son durum... Türkiye'de peş peşe çıkan orman yangınlarında bir hafta doldu. Şimdiye kadar 38 ilde çıkan 174 yangının 167 tanesi söndürüldü. Marmaris'te devam eden yangında, TOMA'lar yerleşim yerline 80 metre kala yangını söndürdü. Hatay'ın Dörtyol ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor. Manavgat'ın Kızıldağ Mahallesi'nde yoğunlaşan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. İşte çıkan yangınlardaki mücadelede son durum...
4.08.2021 Gündem
Van'da bulunan göktaşı Uluslararası Meteorit Veri Bülteni'ne işlendi
Van'da bulunan göktaşı Uluslararası Meteorit Veri Bülteni'ne işlendi Güvenlik görevlisi Osman Hezer'in, Van Gölü kıyısında bulduğu 81 kilo 400 gram ağırlığındaki meteorit, ABD'deki Ay ve Gezegen Enstitüsü tarafından yapılan inceleme sonucunda sertifikalandırıldı.
2.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Rusya'da orman yangınları başladı! Rekor sıcaklıklar...
Rusya'da orman yangınları başladı! Rekor sıcaklıklar... Kuzey yarım kürede devam eden rekor sıcaklıklar, ABD’nin ve Kanada’nın batı bölgelerinde orman yangınlarına sebep olurken Rusya’nın Sibirya bölgesinde de orman yangınları başladı. Rusya Acil Durum Bakanlığı, bu yıl sıcaklıkların rekor düzeyde seyrettiğini belirterek 8 binden fazla personelin yangınlara müdahale ettiğini açıkladı.
14.07.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Abd Havacılık Ve Uzay Ajansı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki abd havacılık ve uzay ajansı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.