İşyeri dışında kaza geçirilirse, bu iş kazası sayılır mı? İşçi, tazminat alır mı?
İşyeri dışında kaza geçirilirse, bu iş kazası sayılır mı? İşçi, tazminat alır mı? Kişinin çalışma hayatında 5510 sayılı Kanunda sayılan hallerden birinde meydana gelen ve sigortalıyı bedenen veya ruhen engelli hale getiren olayları tanımlamak için kullanılan iş kazası, işçinin en merak ettiği konuların başında geliyor. Peki, İş için başka bir şehre giden ve burada kaza geçiren işçinin kazası iş kazası sayılır mı? İşçi tazminat alır mı?
29.06.2020 Çalışan Hakları
Emekli maaşına haciz konulur mu?
Emekli maaşına haciz konulur mu? Emeklilerin geçim kaynağı olan emekli maaşına haciz konulur mu sorusu, emekliler tarafından merak edilen soruların başında gelmektedir. Peki, emekli maaşına haciz gelir mi? Detaylar haberimizde.
12.10.2019 Emekli
Borç miras kalır mı? 3 kanun maddesine göre cevap değişiyor!
Borç miras kalır mı? 3 kanun maddesine göre cevap değişiyor! Borç miras kalır mı? sorusu borçlunun ölümünden sonra, kalanların en merak ettiği soruların başında geliyor. Bu sorunun cevabı, 3 farklı kanun maddesine göre değişmektedir.
5.10.2019 Uzmana Sor
Sigortalı çalışanlar emekli sandığından yetim maaşı alabilir mi?
Sigortalı çalışanlar emekli sandığından yetim maaşı alabilir mi? Anne ya da babası vefat eden kişilere emekli sandığından bağlanan ‘’yetim maaşı’’ birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu soruların başını ise, sigortalı çalışan yetim maaaşı alabilir mi? sorusu dikkat çekiyor.