4 Aralık

4 Aralık

Son dakika 4 aralık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 4 aralık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 4 aralık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

4 Aralık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 4 aralık gelişmeleri de dahil olmak üzere 14.626 4 aralık haberi bulunmuştur. Tüm 4 aralık haberleri aşağıda listelenmiştir.
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu
42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden pes dedirten savunma: Yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem oldu Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan Bad-ı Saba Konutları’nda 42 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 2’si tutuklu 10 sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 22.5’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Binanın müteahhidi tutuklu Şahin Avşaroğlu (50), binayı yönetmeliğe uygun yaptığını belirterek, “Biz projelerimizi yönetmelikteki ivmelere göre yaparız. Ortada AFAD’ın ortaya koyduğu değerler var. Bu değerlere baktığımızda depremin hem hızı hem de ivme değerleri çok yüksek. Değerlere baktığımız da bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde 2 kat, bazı ivmeölçerlerin olduğu yerde ise 4 kat, 6 kat var. Bu da depremin yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem olduğunu ortaya koyuyor” dedi.
24.04.2024 Gündem
ÇÜTAM’da tarihe yolculuk! Fransız işgali ile ilgili bilinmeyen detaylar
ÇÜTAM’da tarihe yolculuk! Fransız işgali ile ilgili bilinmeyen detaylar Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi ve Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nejla Günay Adana’da verdiği konferansta, “1919-1922 yılları arasında yaşanan Çukurova ve Çevresinde Türklerin Fransız-Ermeni İşgaline Karşı Mücadelesi”ni anlattı.
25.02.2024 Adana
Markette iğrenç olayda indirimsiz 5 yıl hapis cezası
Markette iğrenç olayda indirimsiz 5 yıl hapis cezası Bursa’da, annesiyle gittiği markette oyuncaklara bakan 9 yaşındaki kız çocuğu A.M.'ye elle sarkıntılık yapan Muhammed Habbabe (28), 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. ‘Çocuğa karşı cinsel istismar’ suçundan 3 ayrı suç kaydı bulunan “Şeytana uydum” diyen sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren hakim, cezada indirim yapmadı.
11.02.2024 Gündem
Gübretaş hissesi neden düşüyor? Gübretaş’tan açıklama geldi: Gübretaş hissesi ne olur?
Gübretaş hissesi neden düşüyor? Gübretaş’tan açıklama geldi: Gübretaş hissesi ne olur? Gübretaş hissesi 1 ayda yüzde 60'a yakın değer kaybetti. 4 Aralık'ta 405 lira ile zirveyi görmesinin ardından 172 liraya kadar geriledi. Borsadaki sert düşüş hakkında Gübretaş’tan açıklama geldi. "Şirketimiz pay değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını olumsuz etkileyebilecek nitelikte bilgi, olay ve gelişme bulunmamaktadır" dedi. Peki, Gübretaş hissesi neden düşüyor?
26.12.2023 Ekonomi
İstanbul'un barajlarında doluluk oranları arttı
İstanbul'un barajlarında doluluk oranları arttı İstanbul'da etkili olan yağışların ardından barajlardaki doluluk oranları arttı. İSKİ verilerine göre İstanbul'un barajlarındaki toplam doluluk oranı 4 Aralık'ta yüzde 34,02 iken 17 Aralık'ta yüzde 47,45 oldu. Alibeyköy Barajı yüzde 59,17, Büyükçekmece Barajı yüzde 35,82, Sazlıdere Barajı yüzde 28,37, Istrancalar Barajı yüzde 100, Kazandere Barajı yüzde 37,79 ve Pabuçdere Barajı ise yüzde 24,52 olarak ölçüldü.
17.12.2023 Gündem
Bakan Yerlikaya duyurdu: Karayılan'ın korumalığını yapan terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Yerlikaya duyurdu: Karayılan'ın korumalığını yapan terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanlar-32 operasyonu kapsamında terörist Murat Karayılan'ın korumalığını yapan Herekol Hezex kod adlı Yunus Aras'ın öldürüldüğünü duyurdu
15.12.2023 Gündem
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Güner, partisinden istifa etti
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Güner, partisinden istifa etti İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Ece Güner, partinin yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'da iş birliği tekliflerini reddetmesi nedeniyle İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı.
14.12.2023 Gündem
Deprem olma ihtimali yüzde 47'ye çıktı! Naci Görür'den çarpıcı uyarı
Deprem olma ihtimali yüzde 47'ye çıktı! Naci Görür'den çarpıcı uyarı Türkiye'nin değişmeyen gündemi olan depremlere ilişkin her gün ayrı uyarılar geliyor. Prof. Dr. Naci Görür, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
8.12.2023 Gündem
Bakan Özhaseki duyurdu: Tüm hazırlıkları tamamladık 10 gün içinde tüm projeleri açıklayacağız
Bakan Özhaseki duyurdu: Tüm hazırlıkları tamamladık 10 gün içinde tüm projeleri açıklayacağız Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası İstanbul depremi için tüm hazırlıkları tamamladıklarını 10 gün içinde tüm projeleri açıklayacaklarını söyledi.
7.12.2023 Ekonomi
Bambaşka Biri gün mü değişti? Bambaşka Biri hangi gün yayınlanıyor?
Bambaşka Biri gün mü değişti? Bambaşka Biri hangi gün yayınlanıyor? Bambaşka Biri dizisi Fox Tv ekranlarında Pazartesi akşamları ekrana geliyordu. Ancak yeni bölüm 4 Aralık akşamı yayınlanmadı. Seyirci, diziyi ekranda göremeyince internette, "Bambaşka Biri gün mü değişti?", "Bambaşka Biri hangi günler yayınlanıyor?" sorularına yanıt aramaya başladı.
4.12.2023 Televizyon
Yasemin ve Fidan'ın hikayesi başlıyor! Ne Gemiler Yaktım dizisi konusu nedir? Ne Gemiler Yaktım oyuncuları kimler?
Yasemin ve Fidan'ın hikayesi başlıyor! Ne Gemiler Yaktım dizisi konusu nedir? Ne Gemiler Yaktım oyuncuları kimler? Yasemin (Deniz Baysal) ve Fidan'ın (Devrim Özkan) hikayesi bu akşam Show Tv'de başlıyor. Ne Gemiler Yaktım adlı tv dizisi annelikten başka ortak noktaları olmayan iki karakterin mücadelesini seyirciyle paylaşacak. Uzun süredir tanıtımları dönen dizi 4 Aralık Pazartesi akşamı ilk bölümüyle ekrana gelecek. Altan Dönmez'in yönetmenliğini yaptığı Ne Gemiler Yaktım uyarlama bir dizi olmayacak. Ay Yapım imzalı Ne Gemiler Yaktım konusu nedir? Ne Gemiler Yaktım oyuncuları arasında kimler var? Detaylar haberimizde.
4.12.2023 Televizyon
4 Aralık 2023 Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçları millipiyangoonline.com'da!
4 Aralık 2023 Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçları millipiyangoonline.com'da! Bu akşam Çılgın Sayısal Loto'da büyük ikramiye heyecanı var. 4 Aralık 2023 Pazartesi akşamı saat 21:30'da yapılacak çekiliş birkaç dakika içerisinde sonuçlanacak ve ardından sorgulama işlemleri başlayacak. Devirli büyük ikramiyesi 70 milyon TL'yi geçen Sayısal Loto sonuçları nasıl sorgulanır? Detaylar haberimizde.
4.12.2023 Ekonomi
Mudanya’da deprem nedeniyle okullar tatil mi (5 Aralık)? Mudanya Belediye binası deprem nedeniyle tedbir amaçlı tahliye edildi
Mudanya’da deprem nedeniyle okullar tatil mi (5 Aralık)? Mudanya Belediye binası deprem nedeniyle tedbir amaçlı tahliye edildi Bursa'nın Mudanya Belediye binası, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından tedbir amaçlı boşaltıldı. Gözler ise depremin hissedildiği Mudanya’da okulların tatil olup olmadığına çevrildi. Peki, 5 Aralık okullar tatil mi 2023? Deprem nedeniyle yarın okullar var mı, deprem nedeniyle okullar tatil oldu mu? Okullar 5 Aralık kapalı mı?
4.12.2023 Gündem
Bursa’da deprem nedeniyle okullar tatil mi 5 Aralık? Hangi illerde okullar tatil 2023, 5 Aralık okullar tatil mi 2023?
Bursa’da deprem nedeniyle okullar tatil mi 5 Aralık? Hangi illerde okullar tatil 2023, 5 Aralık okullar tatil mi 2023? 4 Aralık Pazartesi İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde hissedilen deprem tedirgin yarattı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Deprem İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Çanakkale ve birçok şehirde hissedildi. Marmara Denizi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası Yalova’nın Armutlu ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün (4 Aralık Pazartesi) ara verilince öğrenciler arama motorlarına yönelerek deprem nedeniyle okullar tatil mi, okullar yarın tatil oldu mu? Sorularına yanıt arıyor.
4.12.2023 Gündem
Yargıtay'dan evlenecek çiftleri ilgilendiren düğün kararı
Yargıtay'dan evlenecek çiftleri ilgilendiren düğün kararı Düğün solanları işletmecilerinin, ruhsatı olmamasına rağmen düğün organizasyonları yapan otellere karşı verdikleri hukuk mücadelesine dair Yargıtay'dan emsal bir karar çıktı. Kararla birlikte, turizm belgesi olmayan otellerde düğün yapılamayacak.
4.12.2023 Gündem
Gemlik depremi öncü mü, İstanbul depremini tetikler mi? Gemlik Körfezi depremi büyük İstanbul depreminin habercisi mi, 4 Aralık 5.1 Gemlik depremi kaç saniye sürdü?
Gemlik depremi öncü mü, İstanbul depremini tetikler mi? Gemlik Körfezi depremi büyük İstanbul depreminin habercisi mi, 4 Aralık 5.1 Gemlik depremi kaç saniye sürdü? Marmara Denizi'nde 5,1 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem hissedildi. Depremi değerlendiren yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik konusunda "Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz" açıklaması yapınca gözler bir kez daha deprem konusuna çevrildi. Vatandaşlar arama motorları aracılığıyla Gemlik depreminin İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceğini, Gemlik Körfezinin öncü deprem olup olmadığını araştırmaya başladı.
4.12.2023 Gündem
Bursa’da deprem mi oldu 4 Aralık? Bursa deprem bölgesi mi? Bursa deprem haritası ve Bursa’da deprem fay hattı
Bursa’da deprem mi oldu 4 Aralık? Bursa deprem bölgesi mi? Bursa deprem haritası ve Bursa’da deprem fay hattı Bursa’da deprem mi oldu 4 Aralık? Merkez üssü Marmara Denizi olan bir deprem meydana geldi. İstanbul ve Bursa'da hissedilen depremin ardından AFAD'dan son dakika açıklaması yapıldı. Peki, Bursa deprem bölgesi mi? İşte Bursa deprem haritası ve Bursa’da deprem fay hattı
4.12.2023 Gündem
İstanbul’da deprem mi oldu? 4 Aralık AFAD ve Kandilli son depremler listesi: En son nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu?
İstanbul’da deprem mi oldu? 4 Aralık AFAD ve Kandilli son depremler listesi: En son nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Marmara'da İstanbul'da da hissedilen bir deprem oldu. AFAD, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. 4 Aralık AFAD ve Kandilli son depremler listesi…
4.12.2023 Gündem
Kar tatili! Yarın hangi illerde okullar tatil edildi
Kar tatili! Yarın hangi illerde okullar tatil edildi Yarın okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili son gelişmeler öğrenciler tarafından merak ediliyor. Meteoroloji bugün 4 il için sarı uyarıda bulundu. Yarın sağanak yağışın olması bekleniyor. Olumsuz hava koşulları sonrasında bazı illerde okullar edilmişti. Peki yarın okullar tatil mi, kar tatili var mı? 4 Aralık'ta okullar tatil olacak mı?
3.12.2023 Gündem
MEB'in 'Cumhuriyete Doğru' tiyatro oyununun galası Ankara'da düzenlendi
MEB'in 'Cumhuriyete Doğru' tiyatro oyununun galası Ankara'da düzenlendi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kapsamında hazırlanan 'Cumhuriyet'e Doğru' tiyatro oyununun galası Ankara'da yapıldı.
26.11.2023 Gündem
Pegasus'tan ucuz uçak bileti kampanyası
Pegasus'tan ucuz uçak bileti kampanyası Pegasus 22-23 Kasım 2023 tarihlerinde bilet alanlar 4 Aralık 2023-4 Nisan 2024 tarihlerinde seyahat edebilecekler. Pegasus indirimli bilet fiyatlarını açıkladı.
22.11.2023 Ekonomi
Beşiktaş'ta kritik görüşmenin detayları ortaya çıktı! Çebi, Burak Yılmaz'a söz verdi
Beşiktaş'ta kritik görüşmenin detayları ortaya çıktı! Çebi, Burak Yılmaz'a söz verdi Beşiktaş'ta Antalyaspor yenilgisi sonrası antrenör Burak Yılmaz ile başkan Ahmet Nur Çebi görüşme gerçekleştirdi. Ahmet Nur Çebi, yapılan görüşmede Burak Yılmaz'a söz verdi.
7.11.2023 Beşiktaş
Deprem uyarı sistemi nasıl çalışır, Google depremi saniyeler önce nasıl bildi? Depremler önceden tahmin edilebilir mi?
Deprem uyarı sistemi nasıl çalışır, Google depremi saniyeler önce nasıl bildi? Depremler önceden tahmin edilebilir mi? Türkiye’de yaşanan depremlerde Android telefonlar için uyarlanan deprem uyarı sistemi, İstanbul’da hisseden Gemlik Körfezi depremi sonrası merak konusu oldu. Depremi saniyeler önce kullanıcılara bildiren deprem uyarısı sisteminin nasıl açıldığı ve kullanıldığı için sorgulamalar başladı. Google'ın Deprem Uyarı Sistemi, Android işletim sistemine sahip cihazlarda çalışan bir deprem algılama ve uyarı servisidir. Deprem uygulaması 4 Aralık'ta Bursa Mudanya'daki 5.1 büyüklüğündeki depremini saniyeler öncesinde bildirmesinin ardından bir kez daha gündeme geldi. Peki, Google Android Deprem Uyarı Sistemi nedir, nasıl kullanılır? Deprem uyarı sistemi nasıl açılır, Android deprem uyarı sistemi nasıl çalışır?
5.12.2023 Gündem
Onur Seyit Yaran Kardeşlerim dizisinden ayrılıyor mu? Kardeşlerim Doruk diziden ayrılıyor mu, neden?
Onur Seyit Yaran Kardeşlerim dizisinden ayrılıyor mu? Kardeşlerim Doruk diziden ayrılıyor mu, neden? Kardeşlerim dizisiyle büyük bir hayran kitlesine ulaşan Onur Seyit Yaran’ın diziden ayrılacağı iddia edildi. Yeni sezona az bir süre kala dizinin hayranları Onur Seyit Yaran Kardeşlerim dizisinden ayrılıyor mu, neden? Sorusuna yanıt aramaya başladı.
17.08.2023 Televizyon
Trump cinsel taciz ve iftiradan suçlu bulundu, 5 milyon dolar tazminat cezası aldı
Trump cinsel taciz ve iftiradan suçlu bulundu, 5 milyon dolar tazminat cezası aldı ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, yazar E. Jean Carroll’a cinsel taciz ve iftiradan suçlu bulanarak 5 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi. Öte yandan Trump’ın Sözcüsü Steven Cheung, eski ABD Başkanı'nın temyize gideceğini söyledi.
9.05.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

4 Aralık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 4 aralık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.