3D Yazıcı

3D Yazıcı

Son dakika 3d yazıcı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 3d yazıcı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 3d yazıcı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

3D Yazıcı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 3d yazıcı gelişmeleri de dahil olmak üzere 138 3d yazıcı haberi bulunmuştur. Tüm 3d yazıcı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bir tuşla 3D yazıcıdan çıktı olarak 'ev' alabilirsiniz
Bir tuşla 3D yazıcıdan çıktı olarak 'ev' alabilirsiniz Bu devasa 3D yazıcı ile iki katlı bir binanın kaba inşaatı yapıldı. Hem de normalden çok daha kısa sürede ve çok daha az iş gücüyle. AB'nin desteklediği bir proje kapsamında ortaya çıkan bina, bir konut gibi gözükse de değil...
3.06.2023 Bilim ve Teknoloji
GESS Fuarı’nda Yeni 3D printer model lansmanı
GESS Fuarı’nda Yeni 3D printer model lansmanı Teknoloji firması Genix, 24-26 Mayıs tarihlerinde devam edecek GESS Fuarı'nda, distribütörlüğünü üstlendiği, 3D printer markası Creality’nin yeni modelini tanıttı.
26.05.2023 Bilim ve Teknoloji
MEB harekete geçti! Flaş karar, öğrencileri kapsıyor, okullarda artık...
MEB harekete geçti! Flaş karar, öğrencileri kapsıyor, okullarda artık... MEB harekete geçti. Resmen değişiyor. Detaylar belli oldu. Bakan Özer açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar verildi. Öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Öğrenci Pansiyonları ve Burslar Daire Başkanlığı'nca hazırlanan 'Pansiyonları İyileştirme ve Geliştirme Projesi (PİGEP)' kapsamında 1003 okul pansiyonunda koğuştan oda sistemine geçildi. İşte son dakika haberinin detayları...
4.05.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! Ve başladı, tamamen değişiyor
Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! Ve başladı, tamamen değişiyor MEB resmen duyurdu. Milyonlarca öğrenci için güzel haber geldi. MEB tarafından tarih verildi. Millî Eğitim Bakanlığı'nca, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı 1003 okul pansiyonun kullanım alanlarında standart yakalamak, öğrencilere ev ortamı sıcaklığını sunmak, pansiyonlarda yeni yaşam alanları oluşturmak, öğrencileri sanatla ve bilimle buluşturmak, pansiyonları öğrenci ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeniden düzenlenmek amacıyla Öğrenci Pansiyonları ve Burslar Daire Başkanlığınca PİGEP (Pansiyonları İyileştirme ve Geliştirme Projesi) hazırlandı. Bakan Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimize zengin eğitim fırsatları sunarak onların bütüncül gelişimini desteklemeyi amaçlıyoruz. Pansiyonlarda iyileştirme ve geliştirme çalışmaları kapsamında bundan böyle yatakhanelerde koğuştan oda sistemine, ranzadan bazaya geçilecek. Sunduğumuz yeni imkanlarla öğrencilerimiz, metal dolap yerine iki kapaklı ahşap fonksiyonel giysi dolabı kullanabilecekler." ifadelerini kullandı.
3.05.2022 Eğitim
Yeni Tip Hibrit Enerji Sistemi ile ucuz enerji
Yeni Tip Hibrit Enerji Sistemi ile ucuz enerji Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Abdurrahman Yavuzdeğer, güneş ve rüzgar enerjisinden faydalanan "Yeni Tip Hibrit Enerji Sistemi" olarak adlandırılan bir prototip geliştirdi. Yavuzdeğer, yeni tip hibrit enerji sistemi ile enerji maliyetlerinin düşürülebileceğini söyledi.
7.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Ödüllü öğrenciler trafik kazaları için tasarladıkları cihazın patentini alacak
Ödüllü öğrenciler trafik kazaları için tasarladıkları cihazın patentini alacak İzmir'de 3 ortaokul öğrencisi tarafından geliştirilen ve TEKNOFEST 2021 finalinde "İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Afet Yönetimi" dalında birinci olmayı başaran "Acil Yardım Çağrısı" isimli cihaz projelerini daha da ileriye taşımayı amaçlıyor.
17.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Doping Teknoloji Tırı yola çıkıyor; ilk durak Adıyaman
Doping Teknoloji Tırı yola çıkıyor; ilk durak Adıyaman Online eğitim platformu Doping Hafıza, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak hedefiyle yeni projesi Doping Teknoloji Tırı’nı hayata geçirdi. Özellikle Anadolu’da teknolojiye erişimi kısıtlı öğrencilere ulaşmayı hedefleyen tırın ilk durağı Adıyaman olacak. 10 Ekim’de İstanbul’dan yola çıkacak tırın içerisindeki VR gözlüklerinden, yapay zeka temelli öğrenme modüllerine, oyunlaştırma yolu ile uzayı tanımaya kadar birçok aktivite öğrencilerin kullanımına sunulacak.
6.10.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, sonuçlar...
MEB resmen duyurdu! Ve belli oldu, sonuçlar... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) gençler için harekete geçti. Tek tek açıklandı. Birçok kişi merak ediyordu. MEB tarafından yayınlanan rehberde detaylar paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, dijital dönüşüm ve 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde geleceğin mesleklerine ilişkin bir rehber yayımladı. Rehberde endüstri 4.0, yapay zeka, simülasyon, robotik kodlama, 3d yazıcı ve siber güvenliğin meslekleri de dönüştüreceği vurgulandı. İşte geleceğin meslekleri...
31.07.2021 Eğitim
Hayatı kolaylaştıran 3D cihazlar üretiyorlar
Hayatı kolaylaştıran 3D cihazlar üretiyorlar Farklı okullarda okuyan 10 öğrenci, hayırsever bir vatandaşın desteğiyle açtıkları atölyede robotik kodlama yöntemi ve 3D yazıcılarla günlük hayatı kolaylaştıracak aletler üretiyor.
14.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Ankara’da ilk açık erişimli atölye kuruldu!
Ankara’da ilk açık erişimli atölye kuruldu! Keçiören Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki atölye, öğrencilerin yanı sıra vatandaşların kullanımına açık olacak. Atölyede, Arduino temelli programlama, metin tabanlı robotik kodlama, 3D yazıcı ile tasarım ve temel elektronik gibi eğitimler verilecek.
30.01.2021 Eğitim
Kovid-19 krizinin ardından yılın umut veren 17 teknoloji trendi
Kovid-19 krizinin ardından yılın umut veren 17 teknoloji trendi Yeni tip koronavirüs salgınının sağlık ve ekonomideki etkileri yıkıcı olurken, salgının teknolojide ilerlemeyi hızlandırdığı ve dijital araçların kabulünü artırdığı belirtiliyor.
23.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Hollandalı bilim insanları üretti! En küçük...
Hollandalı bilim insanları üretti! En küçük... Hollandalı bilim insanları, üç boyutlu yazıcı kullanarak, saç kılının üçte biri kalınlığında, dünyanın en küçük teknesini üretti. Teknenin üretim amacı, hastalıkları tedavi etmek için insan vücudunda seyahat edebilecek küçüklükte ve ilaç taşıyacak potansiyel mikro cisimler üretmek olduğu vurgulandı.
30.10.2020 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST o bölümdeki öğrencilerin de ilgisini çekiyor
TEKNOFEST o bölümdeki öğrencilerin de ilgisini çekiyor Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi sosyal bilimler bölümlerinde eğitim alan bir grup öğrenci, hazırladıkları İHA projesiyle ağırlıklı olarak mühendislik öğrencilerinin katıldığı TEKNOFEST'te yarışıyor.
20.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Çin uzayda 3D yazıcı test etti
Çin uzayda 3D yazıcı test etti Çin’in uzaya gönderdiği deneysel kapsülde 3D (3 boyutlu) yazıcı test edildi.
11.05.2020 Bilim ve Teknoloji
'Video laringoskop'un seri üretimine başlandı
'Video laringoskop'un seri üretimine başlandı Kırklareli BİLSEM'de, sağlık çalışanlarının koronavirüsle mücadelesine destek olmak için, 3D yazıcı ile medikal cihaz "video laringoskop"un seri üretimine başlandı.
12.04.2020 Bilim ve Teknoloji
'Video laringoskop' sağlık çalışanlarına  teslim edildi
'Video laringoskop' sağlık çalışanlarına teslim edildi Bornova Şehit Fatih Satır Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) sağlık çalışanlarının yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelesine destek olmak üzere geliştirilen proje kapsamında, 3D yazıcı ile medikal cihaz "video laringoskop" İl Sağlık Müdürlüğüne verildi.
10.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Corona virüs sonrası 3 boyutlu yazıcı stokları tükendi
Corona virüs sonrası 3 boyutlu yazıcı stokları tükendi Corona virüsle mücadele sürecinde sağlık çalışanlarına siperli maske üretiminde kullanılan 3 boyutlu yazıcılar, kurumlardan ve bağışçılardan yoğun talep görüyor.
6.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Corona virüs sonrası 3 boyutlu yazıcı stokları tükendi
Corona virüs sonrası 3 boyutlu yazıcı stokları tükendi Corona virüsle mücadele sürecinde sağlık çalışanlarına siperli maske üretiminde kullanılan 3 boyutlu yazıcılar, kurumlardan ve bağışçılardan yoğun talep görüyor.
5.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Koronavirüse karşı 3D yazıcılarla siperlik üretimi başladı
Koronavirüse karşı 3D yazıcılarla siperlik üretimi başladı Şanlıurfa Teknokentteki bir firma ile Kahramanmaraş'taki Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi, sağlık çalışanlarının koronavirüsle mücadelede korunmalarını sağlamak amacıyla yüz siperlikleri üretimine başladı.
25.03.2020 Bilim ve Teknoloji
GETHAM'dan sağlık sektörüne destek
GETHAM'dan sağlık sektörüne destek Gaziantep'teki merkez, birçok sağlık ekipmanının plastik parçalarını üretebilen 3D yazıcı ve tarayıcı ile Silikon Kalıp Laboratuvarı'nı sağlık sektörünün hizmetine açtı
24.03.2020 Sağlık
İnsan organlarının üç boyutlu haritasını çıkardı
İnsan organlarının üç boyutlu haritasını çıkardı Almanya’da yaşayan ve biyoteknoloji alanında çalışan Türk bilim insanı Dr. Ali Ertürk ve ekibi, insan gözü ve böbreğinin üç boyutlu haritasını çıkarmayı başardı. Bilim dünyasında Ertürk’ün çalışmaları, kanserde, organda üretiminde, hatta beynin haritalanmasında çığır açacak bir gelişme olarak niteleniyor.
17.02.2020 Sağlık
Bakan Varank: Yıldızlar kadrosu oluşturduk, yakın zamanda açıklayacağız
Bakan Varank: Yıldızlar kadrosu oluşturduk, yakın zamanda açıklayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye Uzay Ajansının yönetimi için adeta bir yıldızlar kadrosu oluşturmaya çalıştık. Yakın zamanda kamuoyuna da açıklayacağımız bu ekibin öncülüğünde, alanında uzman isimlerle ülkemizi, havacılık ve uzay alanında dışa bağımlı olmayan, rekabetçi bir konuma getireceğiz." dedi.
1.08.2019 Ekonomi
Samsun’da ‘3D yazıcı’ mucizesi! ‘Dışarı çıkamıyordu, şimdi…’
Samsun’da ‘3D yazıcı’ mucizesi! ‘Dışarı çıkamıyordu, şimdi…’ Samsun’da kafatası kemiğinde eksik olan hastaya ’3D yazıcı’ tekniğiyle titanyum parça takıldı. Ameliyattan önceki ve sonraki görüntüsü arasında inanılmaz bir fark oluşan hastanın psikolojisi de aynı oranda düzeldi.
7.12.2018 Gündem
Hekimlerin hayali yapay organ
Hekimlerin hayali yapay organ Organ nakli hekimlerinin hayali yakın bir gelecekte yapay organları kullanabilmek.
23.10.2018 Sağlık
İyiliğe uzanan el
İyiliğe uzanan el ‘Uluslararası İyilik Ödülü’ sahibi Hasan Kızıl, iş kazasında sağ elini kaybeden Ebru Akkaş’a 3D yazıcıdan mekanik el yapıp bebeğine sarılmasını sağladı.
21.09.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

3D Yazıcı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 3d yazıcı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.