Gazete Vatan Logo

Karar verildi, ‘tecavüz bebeği’ doğacak!

Isparta’ta, kellesini koparıp köy meydanına attığı Nurettin Gider’den hamile kalan Nevin Yıldırım’ın karnındaki ‘tecavüz bebeği’nin kaderi belli oldu. Yıldırım’ın kürtajla aldırmak istediği bebek, 29 haftalık çıkınca doğurulmasına karar verildi.

ISPARTA’nın Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider’i tüfekle vuran, ardından bıçakla başını kesip “Millet kelle görsün” diyerek köy meydanına atan Nevin Yıldırım’ın karnındaki bebeği nasıl bir sonun beklediği belli oldu. Mahkemede verdiği ifadede, “Ölsem bile bu çocuğu doğurmayacağım” diyen Nevin Yıldırım, kürtaj talebinde bulununca avukatı Halil Hilmi Tütüncü, ’Çocuk Düşürtme, Düşürme veya Kısırlaştırma’ ile ilgili Türk Ceza Kanunu’nun 99’uncu maddesinin işletilmesini talep etti. Maddeye göre, kadının mağduru olduğu bir suç sonucu (tecavüz) gebe kalması halinde gebelik 20 haftaya kadar sonlandırılabiliyordu.

ÇOCUK 29 HAFTALIK: Muayene edilen Nevin Yıldırım’ın 29 haftalık hamile olduğu belirlendi. Hastaneden Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen raporda gebeliğin 29’uncu haftaya girdiği, bu nedenle hamileliğin sonlandırılamayacağı belirtildi. Nevin Yıldırım’ın avukatı Tütüncü, müvekkilinin hiçbir şekilde çocuğu doğurmak istemediğini söyledi. Nevin Yıldırım’ın yaşadığı olaylar nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu anlatan avukat Tütüncü, mahkemeden Nevin Yıldırım’ın ruh sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesini talep ettiklerini, önümüzdeki günlerde Adli Tıp Kurumu’na sevk edileceğini söyledi.

DNA ÖRNEĞİ ALINDI: Nevin Yıldırım’ın karnındaki çocuğun babasının belirlenmesi için Nuretin Gider’den DNA örnekleri alındığını da kaydeden Tütüncü, “DNA örnekleri çocuk dünyaya geldikten sonra karşılaştırılacak. Çocuğun Nurettin Gider’den olup olmadığı belirlenecek” dedi. Yalvaç Cumhuriyet Savcısı’nın konuyla ilgili soruşturmayı sürdürdüğünü hatırlatan Tütüncü, “Nevin Yıldırım’ın cinayeti ağır tahrik altında ve nefsi müdafaa çerçevesinde işlediği kanaatindeyiz. Ancak savcılık Nurettin Gider’in başının öldürüldükten sonra mı yoksa öldürülmeden önce mi kesildiğinin tespiti için adli tıp kurumundan rapor istedi. Gelecek rapor doğrultusunda iddianeme hazırlanacak ve yargılama başlayacak” diye konuştu.

GÖZETİM ALTINDA TUTULMALI: Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi Derneği üyesi Prof.Dr. Gülser Öztunalı Kayır, “Bir planlama yapılarak Nevin Yıldırım koruma altına alınmalı. Yaşadığı travma sonrasında çocuğu doğurmak istemiyor ve bu nedenle canına kast edebilir. Önlem alınması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı