Gazete Vatan Logo

Güvenli kıyamet!

Şirince’de yoğun güvenlik önlemleri alındı

Güvenli kıyamet!

Köyde uyku tulumunda uyumak, çadır kurmak ve ateş yakmak yasak. Kıyametin arefesinde köy Amerika’dan gelen ve Türkiye’de yaşayan Hristiyan misyonerlerin akınına uğradı.

Maya inanışına göre 21 Aralık 2012’de (bugün) kopacak kıyametten dünyada kurtulacak iki yerden biri olan Şirince dünü yoğun güvenlik önlemleri altında geçirdi. Maya Kıyameti için binlerce kişinin geleceği beklentisi üzerine jandarma köyde kuş uçurtmadı.


Komandolar hazır

Güvenlik nedeniyle köye plakasını bildirmeyen araçların girişi yasaklandı. Polis Şirince’ye gelecek araçları Selçuk’ta durdurulmaya başlandı. Şirince’ye gelecekler Selçuk’ta araçlarını otoparklara bırakıp, ayarlanan 47 dolmuşla ulaşabilecek. ‘Kıyamet Günü’ 1.500 güvenlik görevlisinin hazır bulunacağı Şirince için emniyet ve jandarma koordineli çalışıyor.
Güvenli kıyamet
Jandarma, Trafik, Asayiş, Olay Yeri İnceleme, Bomba ve Patlayıcı İmha, Komando, Motorize ve sivil ekipler ile köpek timleriyle güvenliği sağlayor. Jandarma yetkilileri herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmamak için gerekirse köy girişinde arama yapılabileceğini de ifade ediyor. Jandarmanın özel eğitimli 3 K-9 köpeği olan Vana (Narkotik), Acar (Toplumsal Olay) ve Vezir (Bomba İmha) köyde devamlı devriye atıyor. Köyde 15 kişilik bir sivil savunma ekibi ile İzmir’den gelecek AKUT ekibi bugün hazır bulunacak. Ambulans, motorize sağlık ekibi ve itfaiyelerin hazır bekletileceği köyün üst kısmındaki su deposu bölgesine yapılan helikopter pistinde Sağlık Bakanlığı’nın 1 ambulans helikopteri de hazır bulunacak. Şirince’de belediye zabıtalarının yanı sıra GEDAŞ (Gediz Elektrik Dağıtım AŞ.) 3 elektrik teknisyeni görevlendirdi.


Maden Dağı yasağı

İzmir Valiliği, Şirinceliler’in tedirginliğini göz önüne alarak yeni tedbirler aldı. İzmir Valiliği Güvenlik Kurulu, Şirince’de bugün ateş yakılması, uyku tulumunda uyunması, çadır kurulması ile Hz. İsa’nın gelerek insanları kurtaracağı iddia edilen Maden Dağı’na çıkışı yasakladı.
Güvenli kıyamet
Pansiyonlarda yeri olmayanın dışarıda konaklamasına izin verilmeyecek. Şirince Muhtarlığı’na kurulacak kriz masasında ise İzmir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fikret Kahraman, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, Selçuk Emniyet Müdürü Fatih Çetinkılıç, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir hazır bulunacak.

Tom Cruise gelmedi!

Güney Kore’den ailesiyle tatile gelen Jiun Kim (19), “Kıyamet senaryosunu burada duyduk. İnandığımız bir şey değil anca kmerak ettiğimiz için gelelim dedik” diye konuştu. Annesi Malice (68), babası Winnie (73) ile gelen Alman turist İna Teichert (47), “Kıyamet olayını biliyorduk. Kuşadası’nda kalıyoruz. Türk basınında Tom Cruise geleceğini okuyunca gelip kendisini görmek istedik. Ancak burada gelmeyeceğini söylediler. İnandığımız bir olay değil o yüzden dönüş biletimizi aldık” diye konuştu.
Güvenli kıyamet
Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Utku Cansu (19) ile arkadaşı Ali Çamur tartışarak köy meydanına ilerlerken, Çamur, “10 yıldır takip ediyorum. İncil’de de bu olaydan bahsediliyor. Ben kıyametin olacağına inanıyorum” diyor. Arkadaşı Utku Cansu ise, “Allah’ın haber vermediği hiçbir şeye inanmam. Diyelim kıyamet koptu, biz hayatta kaldık. Herkes gittikten sonra ne yapacağız?” diyerek kestirip atıyor. Yolda tanıştıkları Fransız Aloiys d’Harambure’un öyküsü ise ilginç: “1 yılda dünyada 32 ülke dolaştım. Son durağım Şirince. 22 Aralık’ta ayakta kalırsak evime döneceğim. Aslında Maya Kıyameti’ne inanmıyorum. Biraz da Brad Pitt ile Angelina Jolie’yi görebilir miyim diye geldim.”

Jandarmalar tetikte

‘Kıyametin kopmayacağı yer’ Şirince’de güvenlik görevlileri her an hazırda bekliyor. Sokaklarda her an özel eğitimli köpeklerle dolaşan jandarmaları görmek mümkün.

Uyuşturucu ve bomba araması

‘Kıyamet turizmi’nin nüfusu arttırdığı Şirince’de asayiş ekiplerinin yanı sıra narkotik ekipleri de alarma geçti. Özel eğitimli köpeklerle köşe bucak uyuşturcu ve bomba aramaları yapıldı.


Kimi İncil dağıttı kimi Kuran ve Risale-i Nur

Maya kehaneti Şirince’yi misyonerlerin de akınına uğrattı. Hem Müslüman hem de Hristiyanlar, Kuran-ı Kerim ve İncil’e göre gelenlere kıyametin bir gün kopacağını ama bunu kimsenin bilemeyeceğini anlatıyor. Küçük Şirince Çarşısı’nda insanlara Noel kutlaması kartları dağıtan 3 kişilik bir grupla karşılaşıyoruz. Kuşadası Yeni Antlaşma Kilisesi’ne mensup din adamı Wolfgang Hade ve kızı Deborah, insanları hem Noel’e davet ediyor hem de kıyametten korkmamaları gerektiğini anlatıyor. İncil dağıtmadıklarını sadece isteyenlere verdiklerini söyleyen Wolfgang Hade, “İnsanları Kuşadası’ndaki Noel’imize davet ediyoruz. İnsanların kıyamet konusunda yanlış bilgilendirildiklerini düşünüyoruz. İsa Mesih dünyaya gelecek ama bunu buradakiler bilemez. Bu saçma olay insanları gerçek kıyameti düşünmeye yönlendirebilir. İnsanlar hurafelere değil kutsal kitaplara inanmalı. İncil’de Hz. İsa özellikle, ‘hesaplamayın ve her zaman hazır olun. Bana güvenen kıyametten asla korkmamalı. Kurtuluşunuz için geleceğim’ der” diye konuşuyor. Metrekareye 2 kamera 1 fotoğraf makinesinin düştüğü küçük köy meydanında ise Amerika’dan gelen 5 genç kız İncil dağıtıyor. Üniversite öğrencisi olduklarını söyleyen kızların sadece üçü ismini veriyor. Hena, Vanessa ve Britney ellerindeki İncil’i göstererek, “Asıl kurtuluş Şirince’de değil İncil’de” diyor kameraya gülümseyerek.


45 Nur talebesi

Sabah karşılaştığımız başörtülü teyzeler yüzlerini saklarken yakındaki Caprice Otel’de kaldıklarını ve sadece merak ettikleri için Şirince’yi görmeye geldiklerini anlatıyor. Şirince’de birkaç gün önce köyde ayak üstü vaaz veren Tebliğciler ortada görünmüyor. Ancak Bornova Sözler Köşkü ve İlim Kültür Derneği üyeleri olan Nur Talebeleri dolaşıyor. Grup Türkçe, İngilizce ve Almanca broşürler ile kitaplar dağıtıyor. Gruptan konuştuğumuz Mert Güngör (18) ve Kerim Aydın (41) geliş amaçlarını şöyle anlatıyor: “Bugün 20 kişi geldik. Yarın 45 kişi burada olacağız. 20 bin kitapçık ile 25 bin broşür dağıtacağız. Amacımız yanlış inanışa sahip olan kişilere doğruyu anlatmak. Kıyamet gününü İslami perspektif ile anlatıyoruz. Bu amaçla Said-i Nursi’nin Kuran-ı Kerim Tefsiri ve Risale-i Nur’larını dağıtıyoruz.”

00.01 Mahşerde buluşma

21 Aralık’ta dünyada sadece 2 köyün ayakta kalacağına inananlar Türkiye’deki Şirince ile Fransada’ki Bugarach köyüne akın ederken sosyal medya da Şirince için yapılan bu hikayeyi, diline dolamış durumda. Sosyal medyada dolaşan 21 Aralık Şirinci programı şöyle:

10.00 Kahvaltı
12.00 Orman yürüyüşü
14.00 Piknik alanında öğlen yemeği
17.00 Şarapla günbatımı
18.30 Mehdi mesih ile buluşma
19.00 Son akşam yemeği
20.00 Düşen göktaşları izlencesi
21.30 İsrafil’den sur dinletisi
23.00 Keşke herkes burda olsaydı konuşmaları
00.00 Kıyamet ve kapanış
00.01 Mahşerde buluşma
00.02 Hani Şirince’ye bir şey olmayacaktı tartışması
00.03 Sözlü için hazırlanma
04.00 Sözlülerin bitimi
05.00 Sırat köprüsü turu
06.00 Cennet ve cehennem için dağılış...


En kârlı çıkan Mayalar

Maya Takvimi’ne göre kıyametin 21 Aralık’ta kopacağına inananlar tedirgin şekilde sonu beklerken Mayalılar gibi giyinen dansçılar Meksika’daki Xcaret Eco Eğlence Parkı’nda ‘son’ danslarını yaptı. Dünyada kıyamet senaryosuyla küçümsenmeyecek bir ticari gelir elde edilirken bu geleneğe Meksika’daki dansçılar da katıldı. Yaptıkları figürlerle dünyanın son gününü anlatan dansçılar günü karla kapattılar.

Haberin Devamı