Gazete Vatan Logo

Yeni bir 28 Şubat soruşturması!

Dr.Tamer Tatar hakkında Genelkurmay tarafından soruşturma başlatıldı

Genelkurmay, 28 Şubat davasının müştekilerinden Dr. Tatar hakkında gizli belgeleri sızdırdığı gerekçesiyle soruşturma başlattı. Tatar’ın mahkemeye verdiği belgelerin gizli olduğu anlaşıldı.

28 Şubat davasında müştekilerden Dr.Tamer Tatar hakkında gizli belgeleri sızdırdığı gerekçesiyle Genelkurmay tarafından soruşturma başlatıldı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın geçtiğimiz günkü duruşmasında mahkeme üyelerinden Süleyman Köksaldı, sanık yoklaması yaptıktan sonra mahkemeye ulaşan belgeleri okudu. Müşteki Tamer Tatar’ın savcılığa delil olarak sunduğu CD’de yer alan bilgi ve belgelerin sızdırılmasıyla ilgili soruşturma olup olmadığı sorusuna Genelkurmay Başkanlığı, “soruşturma izni verildi” cevabını verildi.

‘Bana kargoyla geldi’

Hakkında Genelkurmay tarafından soruşturma başlatılan Dr.Tamer Tatar’a mahkemeye sunduğu belgelerin içeriğini sorduk. Tatar, şöyle konuştu:

“Postadan bir zarf gelmişti. Açıp baktığımda bir CD ile üzerinde gizli belge ibareleri olan dökümanlar vardı. Belgeleri karıştırmadan direk özel yetkili savcıya götürüp teslim ettim. Dökümanların içeriğinde ne vardı bilmiyorum. CD’ye de bakmadım. Kargoyla gönderilmiş belgelerdi. Kaldı ki içeriğini bilsem bile gizli oldukları için size söyleyemem. Kargonun kim tarafından gönderildiğini hatırlamıyorum bile. Tutanaklara tarihi ve kim tarafından gönderildiği geçmiştir. Yanılmıyorsam 2 yıl önce gönderildi diye hatırlıyorum. Zarfın içindeki belgelerin detaylarına hiç bakmadım.”

‘Mağdur ettiler’

“Genelkurmay Başkanlığı’nın şahsımla ilgili soruşturma başlattığından haberim yok. 28 Şubat döneminde TSK’dan neden ihraç edildiğimi de bilmiyorum. O dönem gerekçe olarak ‘disiplinsizlik’ dediler. Kıdemli Yüzbaşı rütbesiyle askeri tabiplik yapıyordum. Ordudan ihraç edildikten sonra çeşitli devlet hastaneleri ile özel hastanelerde görev yaptım. Eşim de askerdi. İhraç edilmeme rağmen kendisi 10 yıl daha TSK’da görev yaptı. Eşim asker olmasına karşın ilerleyen dönemlerde bir sürü sıkıntılar yarattılar. Lojman vermediler, orduevlerinden yararlanamadık. 28 Şubat’ta benim gibi birçok insan mağdur oldu. Bizleri mağdur edenlerin cezalarını çekmelerini istiyorum.”

Haberin Devamı