Gazete Vatan Logo

Ve Gizem serbest!

Rusya'da 63 gündür tutuklu bulunan Gizem Akhan, serbest bırakıldı!

Kuzey Buz Denizi'ndeki petrol aramalarını protesto ederken tutuklanan ve 64 gündür Rusya'da cezaevinde kalan Greenpeace akitivisti Gizem Akhan (25) biraz önce St. Petersburg'ta kaldığı Kresty Cezaevi içinde yer alan SIZO 5 tutukevinden serbest bırakıldı. Gizem Akhan'ın dün çıktığı duruşmada kefaletle serbest kalma talebi kabul edilmişti. Greenpeace 2 milyon ruble (123 bin TL) tutan kefalet bedelini bu sabah yatırdı. Paranın yattığına dair alınan belgenin cezaevi yetkililerine teslim edilmesiyle birlikte Gizem Akhan tahliye edildi.

"Özgür görünsem de dava bitmedi"

Bugün Türkiye saati ile 15:30'da serbest bırakılan Gizem Akhan özgürlüğünün ilk anlarında şöyle konuştu: “Tabii ki mutluyum. Çok önemli bir sıkıntıyı atlattık ama ne kadar özgür görünsem de şu an dava bitmedi. Umarım holigan değil de sadece dünyanın geleceğiyle ilgili endişesi olan bir grup insan olduğumuz bir an önce anlaşılır ve adalet yerini bulur ” dedi. Dava sonuçlanana kadar Rusya'da kalması gereken Gizem Akhan serbest kalan diğer eylemcilerle birlikte Greenpeace tarafından sağlanan güvenli bir evde kalacak.

SORUŞTURMA SONUNA KADAR...

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencisi olan Gizem Akhan soruşturma sonuçlanana kadar Türkiye'ye dönemeyecek. St. Petersburg Göçmen Bürosu yetkilileri Rus resmi haber ajansı RIA'ya yaptığı açıklamada serbest bırakılan Greenpeace üyelerinin ülkeyi terketmesi için gereken belgeyi ancak soruşturma ya da dava sonuçlandığında alabileceğini belirtti.



Haberin Devamı