Gazete Vatan Logo

Valilik: Bir evde 9 PKK’lı öldürüldü

Sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların sürdüğü Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde bir evde dokuz kişi öldü. HDP milletvekili İdris Baluken bu kişilerin çatışmalar nedeniyle evde çıkan yangın sonucu yaşamını yitirdiğini öne sürdü.

Valilik: Bir evde 9 PKK’lı öldürüldü

Bir polis şehit

Şırnak Valiliği ise bu kişilerin güvenlik güçleriyle çatışmada öldüğünü ve çatışmadan kaçanların da evi yaktığını açıkladı. Valilik, çatışmada bir polisin şehit olduğunu da bildirdi. Anadolu Ajansı da bu evin “hücre evi” olduğunu yazdı. Baluken, “Cizre Halk Meclisi Başkanı Mehmet Tunç bize ulaştı, içinde bulunduğu binada 30’un üzerinde sivil insan olduğunu, insanların açılan top atışları neticesinde bir yangın ortamında olduğunu, buraya itfaiye ve ambulansların yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti. İçişleri ve Kamu Düzeni ve Güvenliği yetkilileriyle görüşüp durumu aktardık” dedi. Baluken, 25 kişinin de yaralandığını söyledi. Olay günlerdir kamuoyunun gündeminde olan, yaralıların bulunduğu bir evle aynı mahallede, Cudi Mahallesi’nde yaşandı. Bostancı Sokağı’nda bir evin bodrumunda bulunan yaralıların tahliyesi için sevk edilen ambulanslar bekleyişi sürdürdü.

Kandil de vuruldu

Genelkurmay Başkanlığı, 3 Şubat’ta Kandil’de terör örgütü PKK’ya ait hedeflerin vurulduğunu açıkladı. Gece boyunca devam eden harekatta F-4E 2020 ve F-16 uçakları önceden tespit edilen PKK hedeflerini akıllı mühimmatlarla bombaladı. Harekata, havadan ihbar ve kontrol uçağı, yakıt ikmal tanker uçağı ile insansız hava araçları da katıldı. Örgütün Kandil Dağı’nda bulunan silah, mühimmat ve akaryakıt depoları ile barınma alanlarının vurulduğu açıklandı. TSK, ayrıca Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde devam eden operasyonda 11, Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde ise 7 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Hakkari Valiliği de güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda mağara ve sığınaklara düzenlenen operasyonlarda 12 PKK’lı teröristin ölü ele geçirildiğini kaydetti. Şırnak’ta ise Emniyet Müdürlüğü binasına PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada 4 teröristin etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı