Gazete Vatan Logo

Üç günlük milli yas

9. Cumhurbaşkanı Demirel için üç günlük ulusal yas ilan edildi. Demirel’in cenazesi, yarın yapılacak devlet töreninin ardından cumartesi günü İslamköy’den uğurlanacak

Üç günlük milli yas

Bir süredir tedavi gördüğü Ankara Güven hastanesinde yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için düzenlenecek uğurlama törenine ilişkin ilk bilgileri Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi. Üç günlük ulusal yas ilan edildiğini söyleyen Demirel, “Cenaze namazı da mübarek Ramazan’da çok güzel, manevi bir ortamın olduğu atmosferde cuma günü Kocatepe Camii’nden cenaze namazı eda edilecektir. Uluslararası katılım da göz önünde bulundurularak gerekli bütün hazırlıklar yapılmaktadır. Isparta’da yapılacak düzenlemeler için de gerekli her türlü talimatlar verildi. Devlet töreniyle ilgili karar alınmıştır.”

İslamköy’den uğurlama

Demirel’in cenaze işlemleriyle ilgili koordinasyonu da Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü’nün yaptığı belirtildi. Ankara’da yapılan toplantıda, cenazenin yarın saat 09.30’da hastane morgundan alınıp saat 10.00’da TBMM’deki törenin ardından Kocatepe Camii’ne getirileceği, cenaze namazından sonra naaşın, aynı gün veya cumartesi sabahı uçakla memleketi Isparta’ya götürüleceği kaydedildi. Demirel, doğduğu yer olan İslamköy’de son yolculuğuna uğurlanacak.

Haberin Devamı

Bayraklar yarıya indi

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı nedeniyle milli yas ilan edilmiş olup, merhumun naaşının toprağa verileceği günün bitimine kadar bayraklar yarıya çekilecek ve yurt dışındaki temsilciliklerimizde taziye defteri açılacaktır. Talimat Sayın Başbakanımız tarafından imzalanmıştır.”