Gazete Vatan Logo

Tuba Torun kimdir, kaç yaşında, nereli? CHP’li Aykut Erdoğdu’nun eşi  Tuba Torun Erdoğdu ne iş yapıyor?

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve YDK üyesi eşi Tuba Torun Erdoğdu, partiden istifa etti. Erdoğdu ve eşi, istifa dilekçelerini genel merkeze ilettikten sonra partiden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "İstanbul Milletvekilimiz Aykut Erdoğdu ve YDK üyemiz Tuba Torun Erdoğdu, gördükleri lüzum üzerine partimizden istifa etmiştir. Sayın Genel Başkanımız, yaşanan süreç ile ilgili kararı, kendi takdirlerine bırakmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendileri üzerinden yıpratılmaması amacıyla bu kararı aldıklarını bildirdiler" ifadeleri kullanıldı. Peki, Tuba Torun kimdir, kaç yaşında, nereli? CHP’li Aykut Erdoğdu’nun eşi  Tuba Torun Erdoğdu ne iş yapıyor?

Tuba Torun kimdir, kaç yaşında, nereli? CHP’li Aykut Erdoğdu’nun eşi  Tuba Torun Erdoğdu ne iş yapıyor?

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve YDK üyesi Tuba Torun Erdoğdu, partiden istifa etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendileri üzerinden yıpratılmaması amacıyla bu kararı aldıkları belirtildi. Peki, Tuba Torun kimdir, kaç yaşında, nereli? CHP’li Aykut Erdoğdu’nun eşi  Tuba Torun Erdoğdu ne iş yapıyor?

TUBA TORUN KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Tuba Torun 1987 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Mersin Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi'nden mezun olan Torun, üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde aldı.

Tuba Torun kurumsal ve uluslararası hukuk gibi çeşitli alanlar olmak üzere Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'nin de avukatlığını yaptı.

Ayrıca Sosyal Haklar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Çocuk Hakları Koordinatörlüğü, Kadın Meclisleri ve Kadın Adayları Destekleme Derneği üyeliği yapan Torun halen CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi olarak da çalışmalarda bulunuyor.

Tuba Torun 2018 genel seçimlerinde CHP İstanbul Milletvekili adayı olmuş fakat seçilememişti.

Haberin Devamı