Gazete Vatan Logo

‘Terörle mücadelenize destek veriyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Hangzhou kentinde Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile dün ikili bir görüşme yaptı.

‘Terörle mücadelenize destek veriyoruz’

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre G20 Liderler Zirvesi öncesinde Grand Metro Park Hotel’de yapılan görüşmede, ikili ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, Suriye ve terörle mücadele meseleleri ele alındı. Görüşmede, 15 Temmuz darbe girişimine de değinildi. Merkel, Almanya’nın darbe girişimini kınadığının ve demokrasiden yana yer aldığının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Şansölye Merkel’e, Almanya’nın desteğinin yanı sıra bu süre içerisinde iki kez telefon görüşmesi yapmalarından da memnuniyet duyduğunu belirtti. Erdoğan ve Merkel, Türkiye-Almanya arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkileri daha da geliştirme konusunda kararlı olduklarını ifade ettiler.

Fırat Kalkanı’nı anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme vesilesiyle, Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili olarak Şansölye Merkel’e bilgi verdi. Suriye’deki krizinin siyasi çözümle sonlandırılmasının, gerek istikrarın yeniden tesisi, gerek DAİŞ ve diğer terör örgütleriyle etkili mücadele için önem taşıdığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin güney sınırı boyunca bir “terör koridoru” oluşturulmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. Şansölye Merkel de, Türkiye’nin başta DAİŞ olmak üzere terörle mücadelesini desteklediklerini belirtti.

Haberin Devamı