Gazete Vatan Logo

‘Tek bir atışla Tahir Elçi’yi vurdu’

Sur’daki operasyonlar sürerken teslim olan 40 sanık hakkında hazırlanan iddianamede tutuksuz sanik Ekrem Ö. Baro Başkanı Tahir Elçi’nin vurulma görüntülerini izlediğini söyledi: Net bir şekilde Mahsum Gürkan’ın tek bir atışla Tahir Elçi’yi vurduğunu gördümta

‘Tek bir atışla Tahir Elçi’yi vurdu’

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Sur ilçesinde 15 Ağustos 2015 günü özyönetim ilan edilmesiyle ve meydana gelen çatışmalarla ile ilgili yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonunda Şubat ve Mart ayında güvenlik güçlerine teslim olan 32’si tutuklu, 40 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. ‘Rodi’ kod adlı örgüt mensubunun yanından hiç ayırmadığı kamerası olduğunu ifade eden Ekrem Ö. daha sonra şunları anlattı: “Kamerada Tahir Elçi’nin vurulma anına ait görüntüler vardı.

Mühimmat takviyesi

Görüntüler bulunduğum ortamda Rodi ve Zagros adlı örgüt mensupları tarafından izletildi. İzlediğim görüntülerden çok net bir şekilde Mahsum Gürkan’ın tek bir atışla Tahir Elçi’yi vurduğunu bizzat gördüm. Görüntülerde Mahsum Gürkan’ın ‘Ben vurdum, ben vurdum’ dediğini gördüm. Tahir Elçi olayında Mahsum Gürkan’ın yara almadığını, ‘Hakkı’ kod adlı örgüt mensubunun sırtından ağır yaralandığını biliyorum. Sur’da tedavisi devam ediyordu. Operasyonun 40’ıncı günü sorumlular hariç diğerleri mühimmat tükendiği için teslim olmak istedi. Sur sorumlusu Ciyager’in talimatı ile mühimmat sevki yapılınca çatışmaya devam ettiler.”

Haberin Devamı

‘Koluma, sırtıma jilet attılar’

5 şüphelinin PKK’lılara yemek ve ekmek hazırlayan kişi olarak teşhis ettiği Fatma K.’nın ifadesi de iddianamede yer aldı. Verilen işi yapmadığı için ‘Agit’ kod adlı Y.B. tarafından koluna ve sırtına jilet atıldığını ileri sürerek kolundaki jilet izlerini savcıya gösteren Fatma K. şöyle dedi: Akrabamı çıkarmak için Sur’a gittim. Örgüt üyeleri beni bırakmadı. Güvenlik güçlerine sığınmak isterken kafama taşla vurup, yerde sürükleyerek, operasyon bölgesine götürdüler. Günlerce aç kaldım. ‘Agit’ kod adlı Y.B., benim gibi zorla tutulan kişileri, verilen işleri yapmadıkları zaman cezalandırıyordu. Bu kişilerin vücuduna jiletle zarar veriyor, hatta öldürdüğü oluyordu. Benim kol ve sırtıma jiletle kesikler attı.

‘2 sivili evle birlikte yaktılar’

Tutuksuz şüpheli Ekrem Ö., ölen örgüt mensuplarının önceleri gömülürken sonra yakılmaya başlandığını kaydederek şunları söyledi: Kilise karşısında iki katlı evin içinde, 2 yaşlı sivil erkeğin diri diri yakıldığına şahidim. Evi yakan ‘Çekdar’ kod adlı Yunus Özak’tır.

Haberin Devamı