Gazete Vatan Logo

Suikast timi davasında taleplere ret

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1’i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43’ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Suikast timi davasında taleplere ret

Sanıklardan yüzbaşı Haldun Gülmez’in reddi hakim, diğer sanıklar üsteğmen Murat Köse ve astsubay Gökhan Güçlü’nün ise soruşturmanın genişletilmesi talepleri reddedildi. Ardından darbe girişiminin olduğu dönemde albay olan Zeki Göçmen’in esasa ilişkin savunmasının alınmasıyla devam etti.

‘Hayatımda FETÖ yok’

Sikorsky helikopterin birinci pilotu Zeki Göçmen, “Hayatımın hiçbir noktasında FETÖ olmadı. 12 yılda 7 kez tayin oldum. Binbaşı rütbemin sonunda kadar zorluklar yaşadım. Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. FETÖ bunları yaşarken yoktu. Emeklilik planları yaparken başıma bunlar geldi. FETÖ ya da başka bir cemaat bilmem. Çocuklarımı da bu yapıya karşı bilinçlendirdim. Atılmış olsam da ben kendimi hala TSK mensubu olarak görüyorum. 30 yıl hizmet ettim. Ne ast rütbeliyken ne de üst rütbeliyken devletimin zararına olacak hiçbir karara imza atmadım. Mesleğe başladığımdan beri çizgimi hiç değiştirmedim. Emir komuta zincirinden şaşmadım. Bu konudaki suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum” dedi.

Haberin Devamı