Gazete Vatan Logo

SSK Sigorta Hizmet Dökümü Sorgulama İle SGK Gün Hesaplama Yapınız

SGK, sigortalı kişilerin sigortaları ile ilgili bilgi alması için internet üzerinden SGK sigorta hizmet dökümü ve sigorta sorgulama gibi online hizmetler sunmaktadır. Sizler de sigorta sorgulama ve sigorta hizmet dökümü almak için haberimizdeki adımları takip edebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda sigortası olan kişiler, çalıştıkları süre boyunca sigortaları aktif olarak, prim ödemeleri yapılmaktadır. Bu bakımdan sigorta sahipleri sigortaları ile ilgili kontrol yapmak, sigortasının ödenip ödenmediğini takip etmek ve sigortası ile ilgili bilgilere ulaşmak için internet üzerinden sunulan sorgulama sayfalarından yararlanabilir. Bu sayfalar sayesinde erişmek istediğiniz bilgilere kolayca ulaşabilir ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitmenize gerek kalmadan bu imkanlardan yararlanabilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ


SSK GÜN SORGULAMA


SSK SORGULAMA


SİGORTA SORGULAMA

İnternet üzerinden bu şekilde sorgulama yaparak bilgilerine ulaşmak isteyen vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan E-SGM portalından yararlanması gerekmektedir. Bu portal üzerinden sadece SSK hizmet dökümü değil, sigorta ile ilgili diğer hizmetlerden de yararlanabilirsiniz.

E-SGM Giriş

E-SGM portalına giriş yapılması için giriş sayfasında yer alan kimlik bilgilerinin doğru bir şekilde girilmesi gerekir. Sitede yer alan T.C. kimlik numarası, cilt numarası, doğum yeri ve tarihi gibi bilgilerin girilmesi E-SGM portalına giriş yapılması için yeterli olmaktadır. Bu giriş işlemlerinin ardından E-SGM portalına giriş yapabilirsiniz. Bu konuda tek dikkat edilmesi gereken nokta, kimin sigorta bilgilerini ulaşılmak isteniyorsa, giriş ekranında o kişinin bilgilerinin girilmesi gerekmektedir.

Hizmet Dökümü Alma

Hizmet dökümü almak isteyen kişilerin E-SGM portalındaki hizmet bölümünden yararlanması gerekmektedir. Bu hizmet bölümüne tıkladıktan sonra karşınıza çıkan iki seçenekten birini seçmeniz gerekmektedir. Sigortalı olarak çalışan kişiler 4A, BAĞKUR’lu olarak çalışan kişiler ise 4B’yi seçmesi gerekmektedir. Bu sayede sigortanız ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Açılan yeni sayfa üzerinden sigortanız ile ilgili bilgileri inceleyebilirsiniz. Ne kadar priminizin olduğunu, hangi gün, ne kadar çalıştığınızı öğrenerek, hizmet dökümünüzü alabilirsiniz. Tüm bu belirtilenler doğrultusunda internet üzerinden hizmet dökümünüzden sigorta bilgilerinize kadar tüm bilgilerinize kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetlerden tüm vatandaşlar yararlanabilir.

Haberin Devamı