Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle SGK Hizmet Dökümü

E devlet SSK gün sorgulama yapılarak prim hizmet bilgisi ile sigorta takibi yapılabilmektedir. Sigorta takibi için SSK gün sorgulama işlemleri ve SGK hizmet dökümü bilgilerine nasıl ulaşacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SSK gün sorgulama gibi hizmetler yoğun ilgi gördüğü için SGK tarafından çeşitlendirilmiş ve kişilerin pek çok konuda SGK hizmetleri ile ilgili bilgi alması sağlanmıştır. Eğer siz de sigortalıysanız, sigortanız ile ilgili bilgi almak için SSK gün sorgulama yapabilirsiniz SSK gün sorgulama yapılması için kullanılacak olan tek seçenek e devlet kapısıdır. E SGM hizmet ekranının kapatılmasının ardından SGK tarafından sunulan hizmetler sadece e devlet kapısı üzerinden kullanılabilir olmuştur. Bu nedenle de kişilerin sadece SSK gün sorgulama için e devlet kapısı üzerinden hizmetlere erişim sağlaması gerekmektedir.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK gün sorgulama yapılması için SGK hizmet dökümü alması gerekmektedir. SSK gün sorgulama sadece SGK hizmet dökümü üzerinden gerçekleştirilebileceği için kişilerin sigorta türlerine uygun olarak SSK hizmet dökümü hizmetlerinden birisini seçmesi gerekmektedir. 4A ve 4B gibi türleri bulunan SGK hizmet dökümü için e devlet giriş yaptıktan sonra ilgili hizmete tıklamanız yeterli olacaktır. Böylece SSK gün sorgulama da yapılmış olacağı için SGK hizmet dökümü üzerinden gün bilgisine ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümü sadece gün konusunda değil, kişilerin sigortası ile ilgili pek çok bilgiyi sunmaktadır. Sigortanın açıldığı tarihten itibaren kayıt altına alanişlemler SSK hizmet dökümü ile birliktesorgulanabilmektedir. SSK hizmet dökümü sigortası olan tüm kişiler için herhangi bir sınırlama olmadan sunulmaktadır.

E devlet kapısı üzerinden yapacağınız tüm işlemlerde sigorta ile ilgili bilgileriniz SGK verileri üzerinden çekilecektir. Bu nedenle en güncel bilgiler ve resmi bilgiler SSK sorgulamahizmetleri sonrasında tarafınıza sunulmaktadır. Bu bakımdan özellikle sigorta takibi yaparak prim ödemelerini kontrol etmek isteyenler için bu durum oldukça yararlı olmaktadır. Güncel bilgiler sunulduğu için iş veren tarafından güncel dönem için prim ödemesinin yapılıp yapılmadığını ve yapıldıysa prim ödemesinin kaç gün üzerinden gerçekleştirildiğini öğrenmeniz oldukça kolaydır. Eğer olası bir hata olduğunu gördüyseniz de başvurunuzu yaparak bu konuda gerekli işlemlerin yapılmasını da sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK tarafından sunulan bu SGK hizmetleri sayesinde kişilerin mağdur olması da önlenmektedir. Önceki yıllarda kişilerin anlık olarak takip yapamaması ve kurumlar üzerinden bilgi alabilmesi işleri zorlaştırırken, online olarak hizmetlere erişim sağlanarak sigorta takibi yapılması bu anlamda hem işlerin daha düzenli olarak yapılmasını sağlamakta hem de iş verenler tarafından yapılan ödemelerin takip edilerek herhangi bir mağduriyet yaşanmasını çalışan sigortalılar adına çokkolaylaştırmaktadır.