Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle SGK Borç Sorgulama

SSK gün sorgulama hizmeti sunulan e devlet girişi ile SGK borç sorgulama da yapılabilir. SSK gün sorgulama yapacağınız SSK sorgulama hizmet detayları haberimizde.

Online olarak SGK tarafından SSK gün sorgulama yapılmasına imkan sağlandığı için sigortanız ile ilgili gün bilgisine ulaşmanız için SSK gün sorgulama hizmetinden yararlanabilirsiniz. SGK tarafından sunulan tüm hizmetler e devlet kapısı üzerinden sunulduğu için vatandaşların bu konuda e devlet kapısını tercih etmesi gerekmektedir. E devlet kapısı üzerinden sunulmuş olan hizmetler için vatandaşın e devlet giriş sayfasına giriş yapılması gerekmektedir. Giriş yapılması ile birlikte SSK gün sorgulama yapılması da mümkün olacaktır.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

E DEVLET GİRİŞİ

E Devlet Girişi İle Sigorta İşlemleri

E devlet kapısı girişinde kişilerin T.C. kimlik numarası ile birlikte profili üzerinden sistem erişime açıldığı için sunulan tüm hizmetler için direk kişinin ile ilgili bilgiler yayınlanmaktadır. Bu bakımdan giriş yaptıktan sonra yapacağınız SSK gün sorgulama gibi seçimler sonrasında direk ilgili sigorta bilgileriniz ekranda yayınlanacaktır. Ekranda yer alan SSK gün sorgulama sonuçları üzerinden de bu konudaki bilgilerinizi öğreneceğiniz için bu konuda herhangi bir eksik bulunmadan tüm ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK gün sorgulama işlemlerinde e devlet kapısı SGK hizmetleri arsasından hizmet dökümü hizmetlerinden birisini seçmenizgerekmektedir. Hizmet döküm konusunda, 3 seçenek bulunmaktadır. 4A, 4B ve 4C olmak üzere 3 şekilde sunulmuş olan bu SSK hizmet dökümü için sigortanıza bağlı olarak seçim yapmanız ile birliktegün bilgilerinize ulaşabilirsiniz. SSK gün sorgulama işlemlerinizi böylece kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

SGK Borç Sorgulama

SGK borç sorgulama da online yapılacak işlemler arasında yer almaktadır. SGK borç sorgulama yaparak vatandaşların SGK’ya olan borçlarını görüntülenmesi ve görüntüleme ile birlikte borçlarını ödemesi mümkündür. SGK borç sorgulama yapılması için bazı hizmetlerden yararlanılması gerekmektedir. Buhizmetler, Bağkur ve GSS gibi hizmetlerdir. Bu tür SGK hizmetlerindevatandaşların ödemelerini kendisi yapması gerektiği için yapılmayan ödemeler borç olarak kaydedilmekte ve SSK borç sorgulama sonuç sayfasında da görüntülenmektedir.

Haberin Devamı

Gerek GSS gerekse de Bağkur için olan bu borçların sorgulama sonucunda ödenmesi gerekmektedir herhangi bir şekilde ödemelerin aksatılması sonucunda kişilerin sigorta hizmetlerinden yararlanması da engellenecektir. Bu nedenle özelliklesağlık hizmetlerinden yararlanmak ve güvenceyi kaybetmemek amacıyla sigorta ödemelerinin düzenli olarak yapılması gerekmektedir. SSK borç sorgulama da bu amaç için oluşturulmuştur. Vatandaşların borçlarını takip edebilmesi için oluşturulan ve online olarak sunulan SSK borç sorgulama ile birlikte kişilerin borç bilgisini görüntülemesi mümkündür. Bu bakımdan sizler de borç takibi yapmak için SSK borç sorgulama üzerinden işlem yapabilirsiniz.