Gazete Vatan Logo

Sınırda üç yasak bölge

Suriye sınırındaki Akçakale ile Suruç ilçeleri arasındaki 3 noktada 15 günlük yasak bölge uygulaması başlatıldı. Cizre’deyse sınırdaki yüksek tepelere tanklar konuşlandırıldı

Sınırda üç yasak bölge

ŞANLIURFA Valiliği, Suriye sınırındaki Akçakale ile Suruç ilçeleri arasındaki 3 noktada 15 günlük yasak bölge uygulaması başlattı. Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamada Suriye sınırındaki 2 bölgede olası tehdit ve tehlikelere karşı geçici askeri yasak bölgesi uygulamasının başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

15 gün sürecek

“Akçakale batısında Yağmuralan-Tatlıca arasında kalan bölge, Akçakale doğusunda Öncül-Arıcandere arasında kalan bölge ile Esentepe Karakolu-Ziyaret Karakolu arasında kalan bölgelerin; vatandaşların can ve mal emniyetini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek için bu günden başlayarak 15 gün boyunca Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir.”

Yargıya taşındı

Bu arada Tunceli’de 14 bölgenin özel güvenli bölge ilan edilmesi yargıya taşındı. bianet.org’un haberine göre eski CHP milletvekili ve Avutat Hüseyin Aygün, Elazığ İdare Mahkemesi Başkanlığına iletilmek üzere verdiği dilekçede, Valiliğin kararıyla ilgili yürütmenin durdurulmasını ve iptalini talep etti. Aygün güvenli bölge kararının kararın ‘temel hak ve hürriyetlere sınırlama getirdiğini’ savundu ve halkın ekonomik yönden de zarar göreceğini belirtti.

Haberin Devamı

Tanklar konuşlandırıldı

ŞIRNAK’ın Cizre ilçesinde Suriye sınırındaki yüksek tepelere tanklar ve zırhlı araçlar konuşlandırılırken, sınır kesiminde askerler sık sık devriye gezmeye başladı. Tankların konuşlandırıldığı sınırın karşı tarafında ise Suriye’de Kürtlerin yaşadığı Derko Hemku ve Andiver kentlerinde ise YPG bayraklarının asılı olduğu görüldü.