Gazete Vatan Logo

‘Seni faili meçhuller ordusu karşılayacak’

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Eşi Türkan Elçi, “Seni faili meçhuller ordusu karşılayacak. Bizim gibi faili meçhullere bir ömür adadın” dedi.

‘Seni faili meçhuller ordusu karşılayacak’

Sur ilçesindeki tarihi Dört Ayaklı Minare’de basın açıklaması yaptıktan 10 dakika sonra çıkan çatışmada ensesinden giren tek kurşunla yaşamını yitiren Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için, Koşuyolu Parkı’ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde düzenlenen cenaze törenine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 80 ilin baro başkanları, HDP’li milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir belediye Başkanı Gültan Kışanak, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da aralarında olduğu belediye başkanları, eşi Türkan, çocukları Arin, Nazelin ile yaklaşık 50 bin kişi katıldı.


KIZI NAZENİN

‘Kınalı güvercin’

Törende sık sık çocukları Arin ve Nazelin’e sarılarak gözyaşları döken Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’nin sözleri cenazeye katılanları ağlattı: “Seni faili meçhuller ordusu karşılayacak. Tanıtmaya ne hacet, seni bütün faili meçhuller, seni bütün ailen tanır. Biz seni buradan izledik. Bizim gibi faili meçhullere bir ömür adadın. Kaldı mı senin gibi kınalı güvercinler. Elçi’nin gülümseyen yüzüne bir akşam inecek. Valla ne diyeyim, geldiğim yerde topu topu bir avuç güvercin vardı. Leş kargalar, kartallar, şahinler kol geziyordu. Ona diyecekler Sen bizi savundun, peki, seni kim savunacak?”

Haberin Devamı


EŞİ TÜRKAN ELÇİ VE OĞLU ARİN

Sıra sende’ tehdidi

Türkan Elçi, sosyal paylaşım ağı Twitter’da Gencer Erkul (@gencer_erkul) isimli hesap tarafından “Sıra sende” sözleriyle tehdit edildi. Yazılanların sosyal medyada paylaşılması üzerine hesap, kullanıcı tarafından kapatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polise ait olduğu belirtilen hesaptan atılan mesajlarla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.

Elçi’nin cenazesini CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu taşıdı.