Gazete Vatan Logo

Sendika kuran 5 polise ihraç!

'İçişleri Bakanına tazminat davası açacağız'

İlk polis Sendikası (Emniyet Sen) Genel Başkanı Faruk Sezer ile sendikanın 5 kurucu üyesi, 4’er kez polislik görevinden ihraç edildi. Bir kurucu üye ise ’sonradan oluşumdan ayrıldığı’ göz önünde tutularak, 24 ay uzun süreli kıdem durdurma cezasına çarptırıldı.

4 müebbet gibi karar!

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in de imzasının yer aldığı meslekten çıkarma cezasını belirten yazı, Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk sezer ile 5 kurucu üyeye gönderildi. Emniyet Sen kurucu üyelerinden Ömer Osman Ceyhan ise, “Buna 4 kez müebbet de diyebilirsiniz. Son savunmamızı yapmak üzere gittiğimizde bizi temsil edecek kimse içeri alınmadı. Avukatlarımıza söz verilmedi bile. Son savunmaların alınmasının ardından 3-4 ay sonra açıklanmasını beklediğimiz karar ise 1 hafta içinde açıklandı ve bakan tarafından onaylandı” diye konuştu.

Dava açacağız

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer “Bu kararın hukuksuz, iyi niyetten uzak bilinçli olarak verildiğini düşünüyorum. Ben mazbatamı devletten aldım. Yani sözde değil, özdeyim. Bu kararı veren 5 kişiye ve bu kararı onayan İçişleri Bakanına tazminat davası açacağız” dedi.

Haberin Devamı