Gazete Vatan Logo

Şehit olmasaydı 2 ay sonra evlenecekti

İdil ilçesinde 1 Şubat’ta PKK’lı teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının zırhlı ekip aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu ağır yaralanan polis memuru 25 yaşındaki Tayfun Yüce, tedavi gördüğü GATA’da şehit oldu.

Şehit olmasaydı 2 ay sonra evlenecekti

Nişanlı olan ve iki ay sonrada yapılacak düğün için de hazırlık yapan şehidin Adana’nın Ceyhan İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit Yüce’nin 4 yıllık polis memuru olduğu ve ilk görev yeri olan Kahramanmaraş’tan geçen yıl İdil’e atandığı belirtildi. Şehidin ayrıca bir yıl önce Ceyhan Belediyesi’nin etüt merkezinde görev yapan öğretmen Nurşin Güven ile nişanlandığı ve nisan ayında da evlenecekleri öğrenildi. Şehit Yüce, dün memleketi Adana’da gözyaşları içinde toprağa verildi.

Memurları taşıyan araçta patlama

Şırnak’ın Uludere ilçesinde içinde 3 memurun bulunduğu otomobil hareket halindeki patlama meydana geldi, 2 memur öldü, 1 memur yaralandı. Uludere’ye bağlı Yemişli Köyü’nden dün saat 10.00 sıralarında ilçe merkezine gelen ve içinde Devlet Hastanesi’nde görev yapan memurlar Diyar Oslu ve Abdülkerim Oslu ile Tapu Kadastro Müdürlüğü memuru Ahmet Arttı’nın bulunduğu 73 FG 263 plakalı otomobil hareket halindeyken patlama meydana geldi. Patlamada hurdaya dönen otomobilde bulunan memurlardan Diyar Oslu ile Ahmet Arttı öldü, Abdülkerim Oslu ise ağır yaralandı. Güvenlik güçleri de araçta bomba mı taşındığı veya araca başkaları tarafından mı bomba konulduğunu saptanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Haberin Devamı