Gazete Vatan Logo

Şehirler arası yasak ne zaman bitiyor 4 Mayıs? 31 ilde seyahat yasağı ne zaman kalkıyor?

Corona virüs nedeniyle 30 il ve Zonguldak'a giriş ve çıkışların yasaklanmıştı. Pek çok kişi tarafından 'seyahat yasağı ne zaman kalkıyor, seyahat yasağı ne zaman bitiyor' soruları merak ediliyor. İşte Şehirler arası yasak ile ilgili son bilgiler...

Şehirler arası yasak ne zaman bitiyor 4 Mayıs? 31 ilde seyahat yasağı ne zaman kalkıyor?

30 Büyükşehir ve Zonguldak'a ilk olarak 15 gün süre ile başlayan giriş-çıkış yasağı 19 Nisan tarihinde 15 gün süre ile uzatıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede sürecin 15 gün uzatıldığı açıklanmıştı. Pek çok kişi de yasağın bitmesine çok az bir süre kala Şehirler arası yasak ne zaman bitiyor? Seyahat izin belgesi nasıl alınır? Seyahat yasağı ne zaman kalkıyor? sorularını aratıyor. İşte seyahat yasağı ile ilgili son bilgiler...

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

Corona virüs tedbirleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak'a giriş çıkışların yasaklanmasının ardından süre ilk olarak 18 Nisan tarihinde dolmuştu. 18 Nisan'da yapılan duyuru ile seyahat yasağının 15 gün süre ile tekrar duyurulduğu açıklanmıştı. Seyahat yasağının bir kez daha ertelenip ertelenmeyeceği 3 Mayıs'ta yani yarın belli olacak.

ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, koronavirüs tedbirleri kapsamında "Seyahat İzin Belgesi" başvurularının e-Devlet'ten yapılabileceğini bildirdi. Dijital Dönüşüm Ofisinden yapılan açıklamaya göre, vatandaşlar Seyahat İzin Belgeleri için e-Devlet'ten başvuru yapabilecek. Seyahat İzin Kuruluna iletilecek başvuru, kurul tarafından değerlendirmeye alınacak. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.

Haberin Devamı

Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul edilecek.

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR?

İçişleri Bakanlığı, araç giriş kısıtlamasına ilişkin istisnaları belirleyen ek genelgeyi valiliklere gönderdi. Uygulamaya ilişkin istisnalara yer verilen genelgede Seyahat İzin Belgesi alabilecek kişiler şu şekilde sıralandı:

"- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olanlar.

- Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar.

Haberin Devamı

- Ölüm nedeni Kovit-19 olanlar hariç 4 kişiyi geçmemek şartıyla cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar.

- Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.

- Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.

- Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar.

- Ceza infaz kurumlarından salıverilenler

- Yurt dışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlar."

- İzin belgesi özel araçlarda, yolcu sayısıyla sınırlı