Gazete Vatan Logo

‘Sarallar’ ve ‘Şahinler’ davasında 28 tahliye

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Şahinler ve Sarallar grubu olarak bilinen organize suç örgütleri yönetici ve üyelerine yönelik 74 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi

‘Sarallar’ ve ‘Şahinler’ davasında 28 tahliye

Organize suç örgütü liderleri Sedat Şahin ve Burhanettin Saral’ın aralarında bulunduğu sanıklar 3 gündür mahkemede ifade verdi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi dünkü duruşmada sanık savunmalarının ardından avukatların taleplerini aldı. Taleplerin alınmasının ardından mahkeme aralarında Sedat Şahin’in oğlu Serkan Şahin, yeğeni Mehmet Şahin ve Burhanettin Saral’ın bulunduğu 28 kişiyi ‘tutuklu kalmış oldukları süre’, ‘üzerlerine atılı suçun niteliğinin değişme ihtimali’, ‘atılı suçlar için öngörülen ceza miktarı’nı göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi. Tahliye olan tüm sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyularak, Serkan Şahin, Mehmet Şahin ve Burhanettin Saral’ın haftanın her pazartesi günü en yakın karakola gitmeleri yönünde adli kontrol kararı verdi.

Sedat Şahin’e tutuklama

Mahkeme Sedat Şahin hakkında ise üzerine atılı suçun niteliği, hakkındaki soruşturma ve kavuşturmadan haberdar olmasına rağmen yakın zaman kadar kaçmış olmasını dikkate alarak kaçma şüphesinin bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

Haberin Devamı