Gazete Vatan Logo

Şanlıurfa'da ağır hasarlı bina çöktü!

Şanlıurfa'da ağır hasarlı 7 katlı bir bina çöktü. Enkazda arama çalışması başlatıldı. Olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Haliliye ilçemizin Atatürk Caddesi üzerindeki ağır hasarlı bir bina yıkılmıştır. Her ihtimale karşı enkaz altındaki arama kurtarma çalışmalarımıza hızla başlamış olup tüm ekiplerimiz olay yerindedir" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan denetimde ağır hasarlı olduğu belirlenen Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki 7 katlı bina, bugün saat 15.40 sıralarında büyük gürültüyle çöktü.

EKİPLER BÖLGEDE

Kentte paniğe yol açan çökmenin ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Enkazda yaralı kişiler çıkarılırken, bölgede bulunanlar güvenli alanlara yönlendirildi.

ENKAZA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI

Ekiplerin enkaz altında birilerinin olma ihtimaline karşı arama kurtarma çalışması sürüyor.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Haliliye ilçemizin Atatürk Caddesi üzerindeki ağır hasarlı bir bina yıkılmıştır. Her ihtimale karşı enkaz altındaki arama kurtarma çalışmalarımıza hızla başlamış olup tüm ekiplerimiz olay yerindedir" ifadelerini kullandı.

"ÇOK TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Ağır hasarlı olarak tespit edilen bir binamız 40 dakika önce kendiliğinden yıkıldı. Burası boşaltılmıştı güvenlik şeridi vardı. Esnafların içeride bir kişinin olduğunu söyledikleri için titiz bir arama kurtarma çalışması yapılmakta. Binanın ön tarafındaki iki bina da ağır hasarlı. Bölge kısmen trafiğe kapatılmış durumda. Çalışmalarda içeride kimsenin olmadığı ifade edildi. Esnaf bir kişi var dediği için çok titiz çalışma yürütüyor. Yaralı olarak nitelendirilen kişi buradan geçmekte olan birin ayağına düşen moloz, sağlık durumunun kötü olmadığını ifade etti." dedi.

Haberin Devamı