Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanı Koca: Bir kişide daha corona virüs tespit edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada "Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz" dedi. Bilim Kurulu üyesi Firdevs Aktaş, ikinci vakanın durumunun kontrol altında ve iyi olduğunu açıkladı. Corona virüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ortak basın açıklaması yapacak.

Sağlık Bakanı Koca: Bir kişide daha corona virüs tespit edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam sonuçlanan teste göre bir kişinin daha koronavirüse yakalandığını bildirdi. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın tanı konur konmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz." ifadelerini kullandı.

"REHAVET VE PANİK YOK"
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ise "İkinci vaka da kontrol altında. Rehavet ve panik yok. Tedbirleri titiz bir şekilde uygulamak önemli. Okullar, toplu/çoklu hareketliliği ve kalabalık ortamları azaltmak için tatil edildi. Lütfen bu noktaya dikkat edelim." ifadelerini kullandı.
BİLİM KURULU TOPLANDI
Corona Virüs Bilim Kurulu planlandığı şekilde saat 10:30’da toplandı. Toplantıdan çıkan Bilim Kurulu üyesi Firdevs Aktaş corona virüs hakkında açıklamalarda bulundu. Aktaş, ikinci vakanın durumunun kontrol altında ve iyi olduğunu açıkladı. Üye Firdevs Aktaş, "Yoğun bakım ihtiyacı olan bir hasta olmadığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.
Koronavirüs Bilim Kurulu sonrasında Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ortak basın açıklaması yapacak.

Haberin Devamı