Gazete Vatan Logo

PKK mezarlığının tahrip edilmesine tepki büyüyor

Cizre ve Beytüşşebap’ta gerginlik

PKK mezarlığının tahrip edilmesine tepki gösterenler Cizre ve Beytüşşebap’ta eylem yaptı. Eylemcilerin çoğu çocuktu.

Nusaybin yakınlarındaki Bagok Dağı’nda bulunan PKK mezarlığının tahrip edilerek bir PKK’lının cesedinin alınması Şırnak’ta protesto edildi. Şırnak’ın Cizre ilçesinde BDP binası önünde, PKK mezarlığının tahrip edilmesiyle ilgili yapılacağı söylenen basın açıklaması öncesinde Nusaybin ve İdil yolunda toplanan örgüt sempatizanları, lastik yaktı. Göstericilerin kapattığı yolu açmak için gelen güvenlik güçleri taşlı ve molotoflu direnişle karşılaştı. Polis, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Uzun süre devam eden olaylar nedeniyle BDP önünde basın açıklaması yapılmazken, sokak aralarına kaçan göstericilerle polisler arasında ilçenin Nur, Cudi, Yasef ve Sur mahallelerinde kovalamaca akşam saatlerine kadar devam etti.

Beytüşşebap’taki gösteriye de polis müdahale etti. Dağılmamakta direnen göstericilere polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Gösterecilerin de taş ve havai fişeklerle karşılık vermesi üzerine polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı.

Arbede sırasında Akrep tipi bir polis panzeri yoldan çıkarak su kanalına düştü. Araç içerisinde bulunan görevli 2 polis hafif yaralandı. Bazı polislere de göstericilerin attığı taşlar isabet etti. Polisin kullandığı gaz bombaları nedeniyle, sivil vatandaşlar evlerine gitmek için zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı