Gazete Vatan Logo

PKK bayrakları açılınca...

Gezi Parkı protestosunda gerginlik

LONDRA’da Hyde Park’ta bir araya gelen yüzlerce kişi Gezi Parkı eylemcilerine destek gösterisi yaptı.

Türkiye’deki hükümet aleyhine sloganlar atan göstericiler döviz ve pankartlar ile de Gezi Parkı’na yapılan çalışmanın durdurulmasını istedi. Camden Centre’da yarın akşam oynayacağı oyun için Londra’da bulunan Levent Kırca da Hyde Park’a gelerek eyleme destek verdi.

2 BİNE YAKIN TÜRK TOPLANDI

İngiltere’ni başkenti Londra’da toplanan 2 bine yakın Türk, polisin Taksim’deki protestoculara müdahalesini ve hükümeti protesto etti. Londra’daki Türk Sivil Toplum Örgütleri ve Türk derneklerinin üyeleri ile Londra’da yaşayan çok sayıda Türk’ün katıldığı gösteride farklı uluslardan kişilerin de ellerinde pankartlarla göstericilere destek verdiği görüldü. Giderek kalabalıklaşan gruba polis müdahale etmezken, göstericiler 10’uncu Yıl Marşı’nı okudu, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye slogan attı.

Londra’nın merkezindeki Hyde Park’ta toplanan grup, İngilizce okudukları basın açıklamasında Türk polisinin masum insanlara yönelik uyguladığı biber gazlı ve basınçlı su ile müdahaleyi insanlık dışı bulduklarını hükümetin Taksim Gezi Parkı’nı yıkmak istemesinin de eleştirdiklerini ifade ettiler.

POLİS PKK’LILARI ALANDAN UZAKLAŞTIRDI

Protesto gösterilerine katılan bir grup PKK sempatizanı, örgütü sembolize eden bayrak açmak isteyince, gösteriye katılanlar müdahale etti. PKK’lı gruba tepki gösterenlerin ‘Onu indirin’ diye bağırması üzerine PKK’lı gruptan biri "O sizin bayrağınız ise bu bizim bayrağımız’ diye karşılık verdi. Polisin müdahalesi sonrasında PKK’lı grup eylem alanından uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı