Gazete Vatan Logo

‘Özgürlükçü anayasa inancıyla değil...’

Demirtaş, Anayasa Uzlaşma Komisyonu için HDP’nin üye vereceğini belirtip “Onların özgürlükçü bir anayasa yapacağı inancıyla değil, ne amaçla masada olduklarını anlatmak için” dedi

‘Özgürlükçü anayasa inancıyla değil...’

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 6. Genel Kurulu toplandı. İnşaat Mühendisleri Odası’nda gerçekleştirilen genel kurula katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahatten Demirtaş, HDK hak ettiği gücü kazanana kadar da birlikte mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Demirtaş, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na üye vereceklerini belirterek, şunları söyledi: “Komisyonda olacağız”HDP’ye yeni anayasa süreci kapsamında oluşturularak komisyon için davet gönderildiğini hatırlatan Demirtaş, “Bu devlet bize ‘hadi gelin anayasa yapalım’ diyor. Eğer karşınızdaki zihniyet bu şekilde bir anlayışa sahip olmasa biz bundan mutluluk duyarız. Darbe anayasasından kurtulmak bizim ideallerimiz, hedeflerimiz arasındadır. Fakat böyle bir devlet ‘gelin anayasa yapalım’ dediğinde bin defa düşünmek zorundayız. Evet anayasa çalışmalarında olacağız. Onların özgürlükçü bir anayasa yapacağı inancıyla değil, bunların hangi amaçla masada olduklarını halkımıza anlatmak için orada olacağız. O komisyonda bu niyetle olacağız.”

‘Direnmek kazanmaktır’

Haberin Devamı

HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkcü de HDK’yı, savaşa karşı barışı savunmak için kurduklarını ifade ederek, “Halklarımız son derece güçlü. Kararlılıkla kendi durdukları yeri belli ediyorlar” dedi.

Kürkcü, “Türkiyeyi yeniden insanlığa çağırmak HDK’nın en önemli görevlerinin başında gelmektedir” diye konuştu.

‘Müzakereler başlatılmalı’

HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel ise tüm toplumsal kesimlerle yeni bir yol haritası çizme hedefinde olduklarını belirterek, “Aksi takdirde bize dayatılanı yaşamak zorundayız. Hendeklerin kapatılmasının yolu Öcalan’la müzakerelere başlamaktır, başka da yolu yoktur” ifadelerini kullandı.