Gazete Vatan Logo

ÖSYM YGS Soru ve Cevapları Açıklandı! İşte 2015 YGS Puan Hesaplama İşlemi

15 Mart Pazar günü saat 10.00’da başlayan ve saat 12.40’a kadar süren YGS sınavında yaşanan sınav heyecanı sona ererken, tüm öğrenci ve velilerin gözleri sınav sorularına çevrildi. 2.046.716 öğrencinin girdiği YGS’de merakla beklenen YGS soru ve cevapları ÖSYM tarafından yayınlandı. YGS ile ilgili tüm detaylar için haberimizi okuyamaya devam edin.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı olarak liselerin son sınıfında eğitim gören ve mezun olacak öğrencilerin girebildiği YGS sınavı, öğrencilerin üniversiteye geçiş yapabilmesi için girilmesi gereken bir sınavdır. Yıl içerisinde iki aşamalı olarak yapılan sınavda, birinci sınav sonucuna göre ikinci sınava girmeye hak kazanan öğrenciler belirlenmektedir. YGS sınavının yapılmasının ardından ÖSYM tarafından YGS sınavının soru ve cevapları yayınlanmaktadır. Sınava giren öğrenciler, yayınlanan soru ve cevaplar üzerinden kaç doğru ve kaç yanlış yaptığını hesaplayabilmektedir. Hesaplamanın nasıl yapıldığını öğrenmek için haberimizdeki YGS puan hesaplama bölümünden yararlanabilirsiniz.

YGS PUAN HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM YGS SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

YGS Soruları

YGS’de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi olmak üzere öğrencilere 4 bölümde sorular soruldu. Her bölümde 40 sorunun sorulduğu YGS’de toplam soru 160 olurken, öğrenciler her biri soru için 1 dakikalık bir süreye sahip oldu. Öğrencilerin yıl boyunca eğitim gördükleri müfredat üzerinden seçilen ve hazırlanan sorularda doğru şıklara göre YGS puanları hesaplanmakta. YGS 1, YGS 2 gibi 6 puan türü bulunan YGS’de öğrenciler sayısal, sözel ya da eşit ağırlık gibi bölümlerine göre puanlarını öğrenebilecek.

Haberin Devamı

YGS’de Puan Hesaplaması Nasıl Yapılır?

YGS’de puan hesaplaması her bölüm için ayrı ayrı yapılmaktadır. Hesaplamada ilk olarak ham puan hesaplanmaktadır. Ham puan hesaplaması için her bölümdeki doğru cevaplardan dört yanlış için bir puan çıkartılmaktadır. (4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir) Bu ham puanın yanında ÖSYM tarafından standart sapmalar hesaplanarak puanlara eklenecek.

YGS Puan Limitleri

Yapılan YGS sınavından 140 ve üzerinde puan alamayan öğrenciler, herhangi bir şekilde başvuru şansı bulunmazken, LYS sınavları için de bir hakkı bulunmayacak. Bu öğrencilerin tekrar hazırlanarak seneye yapılacak YGS sınavına başvuru yaparak şanslarını tekrar denemesi gerekiyor. Puanı 140,00000-179,99999 arasında olan öğrenciler, iki yıllık üniversiteleri tercih edebilirken, LYS hakkı da yine bulunmayacak. 180 puanı aşan öğrenciler ise dört yıllık üniversite kazanma şansı bulurken yapılacak ikinci sınava da giriş hakkı kazanacak. Bu öğrenciler iki yıllık ve dört yıllık istediği şekilde tercihte bulunabilecek.

Haberin Devamı