Gazete Vatan Logo

‘Onun vasiyetine uyun barikatları kaldırın’

CHP lideri, “Barikatları kuran arkadaşlar Tahir Elçi’yi seviyorsanız o barikatları kaldırın. Barikatların kurulmasının doğru olmadığını defalarca ifade ediyordu” dedi.

‘Onun vasiyetine uyun barikatları kaldırın’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Kasım’da Sur ilçesinde öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’ye taziye ziyaretinde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin’in de ziyarette yer aldı. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Yaklaşık yarım saat süren görüşme sonrasında Türkan Elçi, kapıya çıkarak Kılıçdaroğlu’nu yolcu etti.

Kılıçdaroğlu daha sonra Diyarbakır Barosu’nu ziyaret etti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır Barosu ziyaretinde açıklamada bulundu.

‘Defalarca söyledi’

Tahir Elçi için “Rahmetli barıştan yanaydı” diyen Kılıçdaroğlu, Elçi’nin sokaklardaki barikat ve hendeklerin kaldırılmasını istediğini hatırlattı. “Barikatları kuran arkadaşlar Tahir Elçi’yi seviyorsanız o barikatları kaldırın” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, özetle şöyle konuştu:

‘Mutlaka aydınlatılmalı’

“Yollarda barikatların kurulmasının doğru olmadığını defalarca ifade ediyordu, bunu ben de biliyorum. Eğer bu vasiyetse ona herkesin uyması lazım. Barikatlar sorun çözmez, sorun yaratır. Eğer siz belirli sokak ve caddeleri kapatırsanız bu doğru değildir. Diyarbakırlı bunu istemiyor, İzmirli de istemiyor. Diyarbakır kadim bir kenttir. Siz bu kentin sokaklarını ayırır barikat kurarsanız bu kabul edilemez. Barikatları kuran kişiler, bunu kim yapıyor bilmiyoruz ama eğer siz Tahir Elçi’yi seviyorsanız kaldırmalısınız” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Diyarbakır sıradan bir kent değil. Orada bir basın toplantısı yapıyor. Çatışma kültürünü kabul etmeyen bir insan. Bütün hayatı mücadelelerle geçmiş. Diyarbakır’ın göbeğinde bir baro başkanı öldürülüyor. Öldürülmesi içimizi acıtıyor. Bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Failler bulunmalı, yargıya teslim edilmeli. Ailesi ve çocukları bunu istiyor. Bütün siyasal partiler bunu istiyor. Hukuk adına, insanlık adına istiyoruz. Bu olay mutlaka aydınlığa kavuşturulmalı.”

‘Yanınızda olacağız’

“Emniyet müdürlüğüne de uğradım. 2 polisimiz şehit olmuştu. CHP olarak üzerimize düşen görev varsa yapmaya hazırız. Hepimiz acımızı da mutluluğumuzu da paylaşmalıyız. Diyarbakır Barosu’na başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Siyaseten bir zorlukla karşılaşırsanız bize haber verin, yanınızda olacağız dedim.”

Haberin Devamı