Gazete Vatan Logo

"Ölümünü bir de benden dinleyin"

Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili mahkemeye bir animasyon sunuldu

İşadamı Ahmet Bayer 2010 yılında villasının balkonundan düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybeden mankenler kraliçesi Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada olayın intihar olduğunu söyledi.

Bodrum’da turizmci Ahmet Bayer’in villasının balkonundan düşerek hayatını kaybeden 2003 Mankenler Kraliçesi Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili dava savcısı ‘cinayet’ derken sır perdesi hâlâ aralanamadı. Ahmet Bayer de dün gazetecileri davet edip hazırladığı ’sunum’la Asıl Baş’ın nasıl öldüğünü anlattı. Olayın cinayet değil bir intihar vakası olduğunu ve Aslı Baş’ın uzun süredir psikolojik tedavi gördüğünü öne süren Bayer şöyle konuştu:



”Aslı hanımın psikolojik sorunları vardı. Ölümünden 17 ay önce bir intihar girişiminde bulundu ve özel bir hastaneye kaldırılarak midesi yıkandı, zaten intihara teşebbüs etmişti.” Bayer basında yer alan, olayın cinayet olduğuna dair iddialara ise “kadın düşmüyor atlamıyor, atılıyor diye yazıyorlar bunun üzerine oğullarım tutuklanıyor“ diyerek tepki gösterdi. Basın mensuplarının olaydan iki saat sonra neden eski ceza hakimi olan Bülent Gökgöz’ü aradınız sorusuna verdiği yanıt ise, “Bülent eski dostumdur Aslı ’yı da beni de gayet iyi tanırdı, intihar vakasında mali müşaviri arayacak halim yoktu” diyerek telefonunun gerekçesini izah etmeye çalıştı. Bayer yaptığı konuşmada, bir oğlunun aylardır suçsuz yere hapiste yattığını ve diğer oğlunun ise hâlâ içerde olduğunu söyleyerek “adalete güveniyorum çocuklarımın masumiyeti kısa zamanda delillerle ispat edilecektir, Tüm suçlamalar özel bir şirket tarafından hazırlanan bilirkişi raporuna dayandırılmaktadır. Bu bilirkişiler ise kendi uzmanlık alanları dışında tespit ve yorumlar yapmışlardır” dedi.

Ahmet Bayer, Aslı Baş ’ın düşmeden önce başının arkasına ve sırtına sert bir cisimle vurulduğu, boynunun kırıldığı ve daha sonra aşağıya atıldığı iddialarına adli tıp raporuyla cevap verdi. Bayer: ”Adli tıp otopsi raporunda ameliyatta 2 boyun bölgesi açıldı bu bölgenin yumuşak doku, organ, kıkırdak ve kemik kısımları sağlamdı boyun kırığı olmadığının tespiti yapılmış. Hem kafasına önceden bir şeyle vurulup hem de sekiz buçuk metre aşağıya düşüp kafasını betona vurmuş olan insanın kafasında tek bir yara olması fizik kurallarına aykırı ve mantık dışıdır” dedi. n

Haberin Devamı