Gazete Vatan Logo

O şiir Hatice Sultan’a yazmadı!

Yazar Kevser Yeşiltaş, 'Muhteşem Yüzyıl'a dava

Muhteşem Yüzyıl’da Pargalı İbrahim’in eşi Hatice Sultan’a okuduğu şiiri yazar Kevser Yeşiltaş’ın ünlü düşünür Hallac-ı Mansur’a yazdığı ortaya çıktı

Yazar Kevser Yeşiltaş, “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde, Pargalı İbrahim Paşa’nın eşi Hatice Sultan için okuduğu şiir ve metinlerin, Hallac-ı Mansur için yazdığı kitaptan izinsiz alındığını ileri sürerek, dava açtı. Yeşiltaş “Alıntıyı yapanlar, herhalde, ’En’el Hak Gizli Öğretisi-Hallac-ı Mansur’ adlı kitabımda geçen şiir ve metinlerin, Hallac-ı Mansur’a ait olduğunu, onun yazabileceğini düşündüler. Oysaki o şiir ve metinleri ben yazmıştım. Başka hiç bir kaynakta bu şiirler zaten yok. Şiirlerin bana ait olmasına rağmen ismimin geçmemesi gerçekten hiç önemli değil. Ben sadece Mevlana’ya gösterilen saygının Hallac-ı Mansur’a ve kitaba gösterilmesini istiyorum. Hallac-ı Mansur da dünyada tanınan, kıymetli bir düşünür. İsmim geçmeseydi, bu metni ’Şu kitaptan aldık’ deselerdi benim için yeterliydi” dedi.

İşte o şiir:

Öyle sırlar var ki ararsın durursun ömrün boyunca

Gösterdiğin çaba ve liyakate göre bulduğunu zannedersin

Ne zaman ki, vazgeçersin dalarsın dünya işlerine

İşte o zaman sana gelir o tüm aradığın sırlar bir bir peşi sıra

İnsanlar buna mucize derler, sen ise saklarsın yüreğinde...

‘En çok şikayet edilen diziler, en çok izlenenler’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dizilerle ilgili bir soruya yanıt verirken ilginç bir ayrıntıyı dile getirdi: “Bazı dizileri RTÜK’e şikayet etme oranı yüzde 2,5. Halk bunu izlemek istemiyor, zararlı görüyor ama yüzde 2,5 kuruma başvuru var. Reytinglere baktığınız zaman ise en çok şikayet edilen diziler, en çok izlenen diziler. Halkımız ’ben bunun zararını görüyorum ama izlemeye de devam ediyorum bize yardımcı olun’ diyor. O yüzden bilincin artması, farkındalığın yükselmesi çok çok önemli.”

Haberin Devamı