Gazete Vatan Logo

Müjdeli haberi verdi

Pilotların hayatta ve huzur içinde olduklarını söyleyen Arınç, “Nerede oldukları..."

Müjdeli haberi verdi

Geçen hafta Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta kaçırılan iki Türk pilotuyla ilgili Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’tan müjdeli haber geldi. Arınç dün akşam yaptığı açıklamada, Lübnan’da kaçırılan THY pilotları ile ilgili gerekli adımları attıklarını söyledi ve “Ümit ediyorum ki en yakında zamanda kendilerine kavuşacağız. Güvenli bir şekilde arkadaşlarımıza ulaştık, nerede oldukları da az çok biliniyor. Hayatta olduklarını, huzur ve rahat içinde olduklarını biliyoruz” dedi.

İki pilotun da yeri belli

Daha önce Arap basını Türk pilotlardan birinin Bekaa Vadisi’nde bulunan Baalbek mahallesinde tutulduğunu yazmış, diğerinin yerinin ise bilinmediğini iddia etmişti. Dün AA muhabirinin başkentte önemli bir kaynaktan aldığı bilgiye göre, iki pilotun da yerleri tespit edildi. Buna göre Kaptan pilot Murat Akpınar Arap basınının da yazdığı gibi Lübnan’ın doğusundaki Baalbek şehrinin “Eş-Şeraveneh” kasabasında bir yerde tutuluyor. Yardımcı Pilot Murat Ağca ise ülkenin güneyindeki “Zawter” ilinde bulunuyor.
Müjdeli haberi verdi
Takas pazarlığı

Ankara, iki pilotun serbest kalması için yoğun çaba harcıyor. Suriye’de tutulan Lübnanlı hacıların salıverilmesi için arabuluculuk yapan Ankara’nın, iki Türk pilotun karşılığında iki Lübnanlı hacının bırakılması konusunda Suriyeli muhalif grubu ikna ettiği de iddialar arasında. Ancak ailelerin 9 hacının da serbest bırakılmasını istediği söyleniyor.

İTİRAF ETTİlER

‘Evet pilotları biz kaçırdık!’

Lübnan’da pilotların kaçırılmasıyla ilgili gözaltına alınan 3 kişinin de suçlarını itiraf ettiği açıklandı. Kaçırılma olayının hemen ardından Beyrut’a giden Türk istihbarat timi, havaalanı bölgesinde yapılan telefon konuşmalarından ilk olarak Suriye’de kaçırılan Lübnanlı Cemil Salih’in eşinin kardeşi Muhammed Salih’e ulaşmış, Lübnan makamları bu kişiyi tutuklamıştı. Dinlemeleri derinleştiren MİT kaçırılma olayına karışan 3 kişinin ismini de Lübnan istihbaratına vermişti. Geçen cumartesi günü gözaltına alınarak Rumiye cezaevine konulan şüpheliler dünkü sorgularında kaçırılma olayını planladıklarını ve bizzat Türk pilotların kaçırılmasında rol oynadıklarını itiraf etti.

PİLOTLARI KONUŞTULAR

Lübnan Başbakanı Davutoğlu’nu aradı

ARINÇ açıklama yapmadan önce gün içinde de yoğun telefon trafiği yaşandı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Mikati, telefonla aradığı Davutoğlu’na, iki THY pilotunun Beyrut’ta kaçırılmasıyla ilgili yürütülen soruşturma hakkında bilgi verdi ve pilotların en kısa sürede serbest kalması için elden gelen tüm çabanın sarf edilmekte olduğunu ifade etti. Verilen bilginin, gözaltındaki 3 zanlının itirafları olduğu tahmin ediliyor. Bakan Davutoğlu da başkent Beyrut’ta böyle bir terör eyleminin gerçekleştirilmiş olmasını kınayarak pilotların bir an evvel serbest kalmasını beklediklerini vurguladı.

Haberin Devamı