Gazete Vatan Logo

MEB E Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş

MEB e okul veli bilgilendirme sistemi velilerin öğrenciler hakkında bilgi alması için hazırlanmıştır. Veliler, e okul veli girişi ile öğrencilerinizin okul durumlarını kontrol edebilirsiniz.

MEB E Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş

MEB, velilerin öğrencileri takip edebilmesi amacıyla e okul portalını sunması, bu konuda pek çok işlemi daha kolay hale getirmiştir. MEB e okul veli bilgilendirme sistemi olarak adlandırılan sisteme giriş yapılmasının ardından öğrencilerin okuldaki güncel durumları öğrenilebilmektedir. Ders notlarından devamsızlık durumuna kadar öğrencilerin farklı durumları hakkında bilgi almak isteyen veliler, MEB veli bilgilendirme sistemiüzerinden işlem yaparak, okula gitmeye gerek kalmadan direk internet üzerinden bilgi sağlayabilmektedir. Sağlanan kolaylık nedeniyle binlerce veli, MEB veli bilgilendirme sistemi üzerinden işlem yapmaktadır.

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRETMEN GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

Üstelik veliler kadar öğrenciler için dee okul veli bilgilendirme sistemi kolaylık sağlamaktadır. Unutulan ders notları ya da genel başvuru durumu hakkında bilgi alınması için MEB e okul veli bilgilendirme sisteminden yararlanılabilir. Tamamen ücretsiz olarak kullanıma açılan e okul için ilk olarak sisteme giriş yapılmalıdır. MEB veli bilgilendirme sistemi giriş yapıldıktan sonra sınırsız şekilde kullanılabilir ve açılacak olan menüden seçimler yaparak öğrencilerin istenilen konu için durumu görüntülenebilmektedir.

Haberin Devamı

Veli bilgilendirme sistemi üzerinden ders notları, devamsızlık bilgisi, öğrencinin davranış notları gibi detaylı bilgiler edinebildiği için tüm bilgiler sadece geçerli dönem için değildir. Geçmiş dönemlere ait not ve diğer bilgiler için de veli bilgilendirme sistemi üzerinden bilgi alınabilir. E okul veli bilgilendirme sistemi için yapılacak işlemlerde internet üzerinden e okul resmi sitesine giriş yapılması gerekmektedir. Resmi sitede yer alan giriş bölümünden yapılacak giriş sayesinde erişim sağlanabilmektedir. Giriş bölümü için tüm öğrencilerin kendi üyelik bilgileri kullanılmalıdır. Bu açıdan T.C. kimlik numarası ile birlikte öğrencilerin okuldaki okul numaraları kullanılabilir. Böylece tüm öğrenciler için sisteme erişim sağlanması mümkündür.

Haberin Devamı