Gazete Vatan Logo

KYK Borç Sorgulama Öğrenim Kredisi Geri Ödeme

KYK borç sorgulama ile kredilerinizin toplam miktarını öğrenebilirsiniz. KYK borç sorgulama ve KYK borç sorgulama sonrasındaki ödeme işlemlerini haberdeki adımları takip ederek yapabilirsiniz.

KYK, öğrencilerin daha rahat bir eğitim dönemi geçirmesi için kredi desteği sağlamaktadır. Devlet tarafından finanse edilen ve üniversite öğrenimi gören hemen hemen başvuru yapan tüm öğrencilere sağlanan kredi imkanı sayesinde öğrencilerin normal şartlara göre okullarının bitiş zamanına kadar aylık olarak maaş gibi krediyi alması sağlanmaktadır. Normal kredilerde olduğu gibi krediler toplu olarak değil, ay ay maaş şeklinde verilmektedir. Başvuru sonrasında öğrencilerin Ziraat Bankası üzerinden açılan hesaba yatırılan krediler, her ayın belirli günlerde hesaba geçmektedr. Böylece aylık olarak öğrenciler kredilerini çekerek, gereksinimlerini karşılayabilmektedir.

KYK BORÇ SORGULAMA

KYK BURS SORGULAMA

KYK BORÇ ERTELEME

KYK tarafından sunulan kredi imkandan yararlanmak isteyen öğrencilerin başvuru tarihlerini takip etmesi gerekmektedir. Başvuru tarihleri arasında yapılacak başvuru sonrasında kredi almaya başlayabilirsiniz. Üstelik başvuru için yeni öğrenime başlamanıza gerek kalmadığı gibi üniversite 2. Ve ya 3. Sınıftaki öğrencilerin de başvuru yapabilmesi mümkündür.

Haberin Devamı

Kredi başvurunuz onaylandığında, evrakları imzalamanız ile birlikte, kredi süreciniz başlayacaktır. Öğrenimi biten ve üzerinden 2 yıl geçen kişiler, kredi ödemelerine başlamaktadır. Kredi ödeme sürecinde de yine kredi aldığınız gibi taksit taksit küçük miktarlarla kredinizi ödemeniz gerekmektedir. KYK borç sorgulama yaparak kredi geri ödemeniz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. E Devlet ya da KYK resmi internet sitesi üzerinden yapacağınız KYK borç sorgulama işlemleri sayesinde hem toplam borcunuz ne kadar olduğunu öğrenebilir hem de geri ödeme zamanının hangi tarihten itibaren başlayacağını görebilirsiniz. Geri ödeme tarihinin başlaması ile birlikte, aralıksız aylık olarak ödemelerinizi yapmanız gerekir. Genelde kredi aldığınız süre kadar, geri ödemeniz de devam etmektedir. Bu bakımdan zorlanmadan geri ödemenizi yapabilirsiniz.

KYK borç sorgulama ile ödemeleriniz takip ederek, ödemelerinizi de kontrol edebilirsiniz. KYK borç sorgulama, gerek kredi alan gerekse de katkı kredisi alan öğrencilerin yapması gereken bir işlemdir. KYK borç sorgulama ile iki borcu da çıkartabilirsiniz.

Haberin Devamı