Gazete Vatan Logo

‘Kürt halkı PKK’ya karşı çıkar’

'Savaş dili yerine kardeşlik dilini kuralım'

‘Kürt halkı PKK’ya karşı çıkar’

BDP’li Sakık, “PKK barışa karşı çıksa, Kürt halkı PKK’ya karşı çıkar” dedi. Kutlamalara bazı illerde tepki gösterildi.

BDP’nin düzenlediği Nevruz kutlamaları dün start aldı. İstanbul Kazlıçeşme Meydanı’nda coşkulu bir kalabalığa seslenen BDP lideri Selahattin Demirtaş, “Savaş dili yerine kardeşlik dilini kuralım diyoruz. Her birimizin diliyle, kimliğiyle özgürce yaşayacağı bir toplum, bir model, bir sistem yaratabiliriz diyoruz” diye konuştu. “Barış deyince tüyleri diken diken olanlar var” diyen Demirtaş, hükümetin attığı müzakere ve görüşmeye dair adımları desteklediklerini söyledi.

Öcalan selamı!

İmralı’ya giden heyette yer alan BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise kalabalığa, Abdullah Öcalan’ın selamını getirdiğini söyledi.


Sakık’tan farklı çıkış

Ankara’daki kutlama Kolej Meydanı’nda düzenlendi. BDP Milletvekili Sırrı Sakık konuşmasında, “PKK barışa karşı çıksa, Kürt halkı PKK’ya karşı çıkar” ifadesini kullandı.


Çanakkale mesajı

BDP’nin İzmir’deki Nevruz mitinginde yaklaşık 10 bin kişiye konuşan Hasip Kaplan, “18 Mart’ta Çanakkale’de şehitlerimize bakın, orada beraber yatıyorlar. Kardeşlerimiz bir destan yazıp Türkiye Cumhuriyeti’ni ve TBMM’yi kurdular. TBMM’de, 21. yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik anayasasını tarihe emanet edeceğiz” dedi.

Van’da yağmur altında geçen kutlamaya yoğun katılım vardı. Van milletvekili Aysel Tuğluk, “Şimdi kimse karşımızda barış havarisi kesilmesin. Bizler direndik. Sayın Öcalan direndi, Kürt gerillası direndi. Onun için şimdi barışı konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak da Bingöl’de, “AKP hükümetinin iktidarı, bizler için tam bir zulüm dönemi olmuştur” diye konuştu.

İLK ATEŞ YANDI

Birçok ildeki irili ufaklı kutlamalarda gençler yakılan ateşlerin üzerinden atladı.

Polis göz açtırmadı

BDP Kocaeli İl Teşkilatı’nın organizasyonuyla düzenlenen nevruz kutlamaları öncesinde olaylar çıktı. Aralarında Kocaelispor taraftarlarının da bulunduğu bir grup, BDP’lilere saldırmak istedi. Yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. Antalya’da bir grup ile polis arasında arbede yaşandı. Erzurum’da iki grup birbirini taşladı. Sakarya’da da yaklaşık 150 ikşi BDP’lilere müdahale etmek istedi. Polis 50 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı