Gazete Vatan Logo

Konteyner kentte Suriyelilerle buluştular

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteyner kenti ziyaret etti. Yöresel kıyafet giyen Suriyeli kızlar tarafından çiçeklerle karşılanan Almanya Başbakan Merkel, küçük kızları öptü.

Konteyner kentte Suriyelilerle buluştular

Alman mevkidaşı ile birlikte konteyner kente otobüsle gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Mehmet Şimşek, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Suriye Muhalefeti Müzakere Yüksek Kurulu Başkanı Riyad Hicap eşlik etti.

Karşılama töreninin ardından heyet, 4 bin 818 Suriyelinin yaşadığı kamptaki sosyal donatıları gezdi. Davutoğlu, Merkel, Tusk ve Timmermans, Suriyeli çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirerek bir süre sohbet etti. 45 dakika basına kapalı olarak gerçekleştirilen kamp ziyaretinin ardından Suriyeli ressam bir genç kız, yaptığı Davutoğlu ve Merkel’in kara kalem çizimlerini iki ülke başbakanına hediye etti.

Bu arada ziyaret sırasında bazı polislerin Suriyelilerin yöresel kıyafetlerini giyerek tebdili kıyafet görev yapmaları dikkat çekti.