Gazete Vatan Logo

‘Kadın olmak peşinen imtiyazlı olmaktır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Mart etkinliğinde, “Eşitlik adı altında kadınların sömürüye açık hale getirilmesine inanıyorum ki en başta kadınlarımız karşı çıkacaktır” dedi.

‘Kadın olmak peşinen imtiyazlı olmaktır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Hak-İş’in düzenlediği Dünya kadınlar Günü Etkinliği’nde konuştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Eşitlik adı altında kadınların her türlü sömürüye açık hale getirilmesine inanıyorum ki en başta kadınlarımız karşı çıkacaktır. Bizim inancımızda cennet annelerin ayaklarının altındadır. Onun için annelerin ayaklarının altı öpülür. Ben öptüm. Siz de öpün… Kadının olmadığı yerde insan da yoktur. Kadın olmak peşinen imtiyazlı olmak demektir. Kadına haksızlık eden tüm insanlığa haksızlık etmiş olur. Nasıl dünyanın her yerinde zalimlere karşı mazlumların yanındaysak aynı şekilde adalet arayan kadınların da yanındayız.”

‘Başında örtü var diye...’

“Kadını, ‘başında örtü var, başında örtü yok’ diye ayrıma nasıl tabi tutarsın? Yani ‘başında örtü varsa kadın değil, başında örtü yoksa kadındır’, böyle bir tanımlama olabilir mi? Yıllarca bu ülkede bu yapıldı. Eğer başında örtü varsa üniversiteye, okullara, devlet dairelerine, işe almadılar, yoksa aldılar. Ayrımcılığın ta kendisi bu, bunu yaptılar. İşte bunu biz değiştirdik. İnsan olduğu için değer verdik, giyiminden kuşamından dolayı değil.”

Haberin Devamı

HDP’li vekillere dokunma çağrısı

“Bu ülkede, parlamentoya girip de hâlâ terör estirenlere karşı ben, parlamentodaki diğer siyasi partilerin, bunlar hakkında atılması gerekli adımları geciktirmeden atmalarının gereğine inanıyorum. Anayasa, yasalar ortada. Bunların yaptığı özgürlükçü bir mücadele değildir.”

‘Esed’in katlettiği kadınlar’

“İnternete koyduğu şov amaçlı videolar karşısında ortalığı ayağa kaldıranlar neden Esed’in devlet terörünün katlettiği masum çocukları ve kadınları görmezden geliyorlar? Rusya’nın uçaklarıyla bombardıman ettiği Bayırbucak Türkmenlerini, oradaki Arapları, oradaki kardeşlerimizi niçin görmezden geliyorlar? Yine çoğunluğunu kadınların ve çocukların oluşturduğu Akdeniz’in ve Ege’nin karanlık sularında yitip giden hayatlar, ağızlarından kadın haklarını, hümanizmi düşürmeyenlerin niçin umurlarında değil?”

‘Umarım Başbakan alıp döner’

“(AB’den Suriye için gelecek destek) ‘Üç milyar avro destek vereceğiz’ dediler. Dört ay geçti, hâlâ verecekler. Sayın Başbakan şu anda Brüksel’de. Temenni ederim ki bu parayı alarak döner.”

Haberin Devamı

Ağlatan mektup

Erdoğan, Bolu’dan gelen kadın bir işçinin mektubu karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Mektupta, “... Benim ömrüm var ise Rabbim lütfen benim ömrümü ona ver. Ömrüm size annenizin ak sütü gibi helal olsun” ifadeleri yer alıyor.