Gazete Vatan Logo

Jandarma raporu: ‘Görüntüler gerçek’

Geçen yıl Okmeydanı’ndaki cemevinde polis ateşiyle ölen Uğur Kurt ile ilgili jandarma raporu dava dosyasına ulaştı. Jandarma raporuna göre “Görüntüler üzerinde manipülasyon yok”

Jandarma raporu: ‘Görüntüler gerçek’

İstanbul Okmeydanı’ndaki Cemevi’nde bir cenaze törenine katılmak üzere beklerken polisin açtığı ateşle

hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüne ilişkin görülen davada, jandarma raporu dosyaya ulaştı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık polis Sezgin Korkmaz hazır bulundu. Olay

anını gösteren ve incelenmek üzere Jandarma Genel Komutanlığı’na gönderilen görüntülerle ilgili raporun mahkemeye ulaştığı belirtildi. Raporda, ‘log’ kayıtlarının üzerinde ekleme, çıkarma işlemi yapıldığına dair herhangi bir bilgi tespit edilemediği belirtildi. Ayrıca görüntülere sonradan müdahale edildiğine dair bir bulgu tespit edilemediği kaydedilirken, “Sabit diskin birebir kopyasının üzerinde yapılan incelemede silinmiş alanlarında herhangi bir dosya kayıt vb. veri tespit edilememiştir. Görüntüler üzerinde manipülasyon yapılmadığı kanaatine varılmıştır” denildi. Mahkeme mütaalasını hazırlaması için dosyanın savcıya verilmesine karar verdi. Sanık hakkındaki tutuklama talebinin reddedilirken duruşma 25 Ekim’e ertelendi.

Haberin Devamı


‘Eşim bu yüzden kanser oldu’

Duruşmada söz verilen Uğur Kurt’un eşi Narin Kurt “Eşimin yaşam hakkını elinden alan bu kişi tutuklanmalı. 2 yıldır çektiğimiz azap artık bitsin” dedi. Baba Kemal Kurt ise “ Bu katil aynı zamanda eşimin de katilidir. Eşim bu olay nedeniyle kanser oldu. Kemoterapi görüyor. Polis tutuklansın” dedi.

*Uğur Kurt, foroğraftaki silahtan çıkan kurşunla vurulmuştu.